Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Momeli puternic aromate?

acum 11 ani
de Shaun Harrison
 
Buna intrebare! ...una la care vei primi raspunsuri diferite de la diversi oameni, pentru ca fiecare are propria viziune in privinta intensitatii aromei. Personal, prefer ca boiliesurile mele sa nu aiba un miros prea puternic, dar s-au prins multi pesti cu momeli cu adevarat intens aromate
 
Doua fraze de deschidere din raspunsul meu la intrebarea: Cum folosesti Bait GLUG –urile?
 
 
 
 
Spenser a raspuns imediat ca el prefera sa foloseasca boiliesurile care au fost lasate la inmuiat in Glug timp de 6 luni. M-am bucurat ca aceasta replica a venit imediat pentru ca, asa cum am spus, fiecare are propriile-i preferinte. De asemenea, Spencer a mentionat Boilie Dip–ul, care este mult mai puternic mirositor si mult mai concentrat decat Bait Glug–ul. Glug–ul va fi relativ placut pe limba dumneavoastra in timp ce dip–ul va fi prea puternic. Le-am asemuit cu fresh–ul de portocale si siropul concentrat de portocale. Ai putea manca un desert cu fresh de portocale turnat peste, dar in nici un caz cu sirop concentrat si nediluat. In cazul momelilor pentru carlig poti reusi folosind momeli cu adevarat puternic aromate deoarece pestii practic nu ajung niciodata sa se hraneasca cu aceste momeli pentru carlig sau firul de par.
 
In trecut am prins multi pesti la momeli de carlig inmuiate in arome 1000:1 nediluate, lucru ce contrazice ce am scris mai sus legat de preferintele mele pentru momeli subtil aromate / mirositoare. Dar este un lucru pe care-l incerc ocazional, in mod special in ape pe care nu se pescuieste mult.

 
Motivul preferintei mele pentru nadele subtil aromate este pur si simplu o concluzie trasa de pe apele pe care pescuiesc. As obtine rezultate cu nade puternic aromate pe toate aceste ape si pe una dintre ele as obtine rezultate chiar mai bune cu momeli pentru carlig puternic aromate. Dar, si asta este un mare „dar”, am descoperit ca marimea medie a pestilor prinsi cu nadele intens aromate este mult mai mica decat marimea medie a celor prinsi cu momeli subtil aromate (acesta este, de asemenea, un motiv important pentru care inca imi mai place sa-mi hidratez nada).
Acest lucru m-a pus pe ganduri si am incercat sa gasesc un motiv logic. Cu certitudine observam diferenta si apoi mi-a picat fisa! Stiu ca nu este intotdeauna cazul, dar in general pestii mai mici sunt din „clasele mici”. Dupa multi ani de studiu despre crapi, se pare ca unele dintre simturile lor nu se dezvolta decat mai tarziu cand avanseaza in varsta.
 
Cred ca pestii mai tineri se hranesc in special la semnale subacvatice puternice si datorita unor stimulilor vizuali in timp ce crapii mai mari si mai batrani dimpotriva, sunt mult mai capabili sa detecteze si cele mai mici semnale de hrana si adesea inoata peste o nada subtila, in timp ce, cei mai tineri, se inghesuie sa manance momelile evidente.
 
Imi amintesc ca citeam cu ani in urma ceva scris de Rod Hutchinson sau Kevin Clifford comentand despre crapii din Redmire. In esenta ei urmareau pestii hranindu-se si, profitand de avantajul oferit de un punct de observatie aflat intr-un copac, au nadit cu alimente de diverse culori si au comentat ca pestii mai mici se repezeau asupra alimentele cu culori mai stralucitoare in timp ce pestii mai mari culegeau, in general, momelile cu culorile mai sterse. Acest lucru pentru mine indica faptul ca pestii mici erau stimulati in a se hrani de ceea ce vedeau in timp ce pestii mai mari isi foloseau alte simturi dezvoltate ulterior.
 
Va da de gandit?
 
Nadele puternic aromate poate ca va aduc mai multi pesti de-a lungul unui sezon, insa sunt ei acei pesti pe care sperati cu adevarat sa-i prindeti?
 
 
 
 
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Comentarii
Momentan nu există comentarii.