Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Montura blowback semi-rigida pentru crap mare.

acum 5 ani
Montura cu anou a fost întoarsă pe toate părțile de-a lungul anilor și probabil că nu mai reprezintă o noutate nici pentru începători. Totuși, Andrei Vlădeanu prezintă o variantă puțin modificată pe care o recomandă pentru crapi mari în condiții de agățătură.
 
Atunci când pescuiesc lângă butuci scufundați, rădăcini sau alte obstacole îmi place să leg cârligele cu fluorocarbon sau fir textil necămășuit. Desigur, pentru a mă putea baza pe montură în timpul drilului dificil, atunci când forțez peștele. Fluorocarbonul este de minimum 0,41 mm iar firul textil de la 25 lb în sus.
 
pescuit la crap 
Toate bune și frumoase, însă monturile rigide (mai cu seamă cele supradimensionate) au o mecanică foarte bună (adică înțeapă cam tot ce dă cu botul în zona boiliesului de pe firul de păr), dar au un mare neajuns - sunt foarte ușor detectabile, mai cu seamă de crapii mari și șireți.
 
accesorii pescuit crap 
De-a lungul timpului am găsit o semi-rezolvare la problema de mai sus, chestiune care mie mi-a adus în dese rânduri rezultate. Pentru ca boiliesul să nu-mi mai stea ca un băț pe un fir de păr ca o sârmă groasă, am decojit firul cămășuit numai până la anoul de metal de pe tija cârligului.
 
montura blow back semi rigida crap 
Așa cum vedeți în fotografie, montura mea are un grad mare de libertate a boiliesului, anoul poate culisa până la un punct pe tija cârligului, iar la ochet am păstrat mecanica unei legături rigide. Atenție, nu vorbim aici de un combi-link clasic, ci de o adaptare.
 
monturi pescuit 
În condițiile de agățătură despre care vorbeam la început îmi place să folosesc cârlige foarte solide, legături pentru plumb pierdut de calitate, iar greutățile le adaptez funcție de distanța la care arunc sau plantez.
 
monturi pescuit andrei vladeanu 
Cu montura de mai sus am avut trăsături în momentele în care partida părea compromisă și credeam că peștii nu se află în zona mea. Ei erau acolo numai că aveam de-a face cu exemplare foarte șirete ca acest negricios din fotografia de mai sus.
 
Andrei Vlădeanu
 
P.S. Gama completă de accesorii și cârlige The One o găsiți în magazinul Fishing Mall din complexul comercial Auchan Pallady. În această perioadă, reducere 10%!
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.