Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Pescuit viteza la crap. Ce-am prins cu 2 lansete in 12 ore?

acum 5 ani
Pentru ca sezonul de pescuit nu s-a incheiat, iar vremea a fost superba, am avut inspiratia sa fac o scurta iesire, de doar 12 ore, pe un lac in apropiere de Bucuresti.
 
pescuit 
Hermes Peris, din punctul meu de vedere este o balta excelenta, unde de fiecare data poti avea parte de surprize.
Partidele de 12 ore nu ma caracterizeaza, insa din lipsa timpului liber, nu am avut incotro.
 
lansete crap 
Am hotarat sa pescuiesc plantat, cu doar doua lansete , chiar daca pentru multi pescuitul plantat nu este de luat in calcul in partidele scurte si mai ales in perioada asta mai rece, insa eu doresc sa fiu cat mai discret, sa am cat mai multe capturi si sa ma relaxez.
 
pescuit 
Standul 20 urma sa-mi fie gazda pentru urmatoarele ore . L-am ales pe acesta, deoarece in partidele trecute a fost un loc care mi-a oferit pesti mari.
 
pescuit whity pool 
Tactica de pescuit a fost una cat se poate de simpla. Am umplut cuvele navomodelului cu amestecul de seminte preparate de la Senzor, iar la carlig am folosit pe o lanseta cu montura Whity Pool, un pop-up de ananas de 15mm, iar pe cea de-a doua am avut o solubila de 20mm VM Impact.
 
Linia principala, in conformitate cu regulamentul lacului, a fost de 0.35 mm si nu am folosit niciun fel de inaintas. Singurul accesoriu pe care l-am avut a fost o sectiune de leadcore de 1 m cu clips de plumb pierdut, dat fiind faptul ca pescuiam pe o zona care mai ascunde si cateva agataturi.
 
leadcore carp spirit 
Leadcore-ul folosit a fost cel in varianta cu o camasa ce imita algele. De ce am preferat acest tip?
 
pescuit la crap 
Din cauza faptului ca partida s-a desfasurat toamna, iar locul unde plantam era sub o salcie, unde ma asteptam ca pe subtrat sa fie frunze moarte sau crengi cazute din copac, astfel incat am dorit sa ofer crapului o montura perfect camuflata.
 
pescuit crap 
Asa cum ma asteptam, trasaturile au aparut in aproximativ 30 de minute, practic in jurul orelor 9 ale diminetii aveam pe saltea si primul peste, o superba salonta de 14 kg. Activitatea a continuat si am reusit sa scot la mal crapi multi si frumosi, insa scopul meu principal era sa prind si unul mare.
 
pescuit crap 
Insa, dupa cum am precizat la inceput, Perisul chiar ofera surprize, si printre capturi s-a regasit un solzos ce a dus acul cantarului la 17,200 kg.
 
pescuit 
In timpul sedintei foto singura lanseta ramasa in apa, pleaca ca din tun, intep si aduc la mal o alta salonta de 13.00 kg, care mi-a oferit si cel mai frumos drill al zilei, fiind cel mai bataios peste al partidei.
 
Bucuria s-a intensificat in momentul in care, in urma unei discutii cu paznicii, aflam ca balta in ultima saptamana nu a mers tocmai bine, fiind si pescari care nu au avut nici macar o trasatura in 48 de ore (si care foloseau de asemenea navomodel).
 
pescuit 
In ultimele ore am decis sa schimb montura Whity Pool cu una simpla, cu doua solubile de 20mm, tot VM Impact. Nu ma asteptam la un peste capital, insa era un test pe care voiam sa-l fac, sa vad daca pestii se hranesc cum trebuie. De aceasta data in cuva nu am mai mers pe porumb, ci am pus o mana de solubile cu cateva pelete fishmeal.
 
pescuit 
Dupa 15 minute am parte din nou de un dril finalizat cu o salonta spaniola de 15,8 kilograme, acesta fiind si ultimul peste al partidei.
 
 
Din punctul meu de vedere, lacul Hermes Peris are multe de oferit pescarilor care il viziteaza, indiferent de stilul practicat, fie el pantat sau aruncat. Din capul locului si prin prisma altor partide efectuate aici, imi voi permite sa las cateva ponturi celor care poate nu detin navomodel si nici nu sunt aruncatori de exceptie, asa cum nici eu nu sunt:
 
1. Rigurile cat mai lungi in cazul pescuitului lansat;
2. Utilizati momeli echilibrate sau flotante si foarte aromate;
3. Pat de nada realizat pe principiul putin si des;
4. Pescuit local pe patul de nada;
5. Semintele + solubile si boilies mic ca amestec de nada - mi-au oferit mereu reale satisfactii.
 
Fir intins! 
 
pescuit 
Andrei Iliescu 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.