Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Plumbi si legaturi

acum 13 ani
ABC-UL MONTAJELOR TERMINALE IN PESCUITUL CRAPULUI. Principalele moduri de atasare a greutatilor si de prindere a forfacului cu avantajele si dezavantajele fiecaruia.

PLUMB PIERDUTUn montaj foarte popular printre pescarii de crap. Prin constructie are o aerodinamicitate buna si zboara departe. Pierderea plumbului din clips usureaza scoaterea pestelui din obstacole. Un minus la capitolul autointepare, deoarece vartejul blocat in mansonul de plastic atarna de buza crapului greutatea plumbului, pana la eventuala pierdere a acestuia.

ELICOPTER


Montura controversata in principal din cauza mecanicii deficitare de intepare. Crapul dupa ce a aspirat momeala trebuie sa traga dupa el intregul montaj. Totusi, vorbim de ansamblul numarul 1 in materie de distanta, pentru ca montura elicopter atinge distantele cele mai mari in aruncare. Este buna in cazul zonelor cu namol, pentru ca forfacul se poate ridica cat de sus se doreste pe leadcore sau antitangle.

IN LINE


Cea mai buna mecanica de autointepare. Vartejul este usor blocat in mansonul de cauciuc, iar la trasatura opune o minima rezistenta (suficienta pentru ca buza crapului sa fie penetrata intr-o zona cat mai sigura) dupa care pestele poate pleca liber. Deficitara la capitolul aruncari la distanta din cauza constructiei cu forfacul in fata. Cea mai sigura montura dintre toate din punct de vedere al neincurcarii in aruncare.

IN LINE CU PLUMB PLAT


Poate cea mai slaba montura de distanta dintre toate. Este insa foarte utila pe ape curgatoare sau in zonele cu substrat moale sau cu vegetatie. Greutatea plata se poate atasa si la montura cu plumb pierdut, insa riscul incurcarii in aruncare creste. Chiar si elicopterul poate avea atasat un plumb plat.

FEEDERUL IN LINE


Acest gen de greutate poate intra la categoria plumb si nu la arcuri naditoare, de aceea incheie scurta noastra trecere in revista a greutatilor folosite in pescuitul crapului. Aceasta montura nu exceleaza la capitolul distanta, chiar daca se pot face aruncari acceptabile, insa are o mecanica de intepare excelenta. Pentru ca forfacul este in general scurt si se poate infige in pasta de pe feeder vorbim de cea mai sigura metoda impotriva incurcarii.

ALEGE ISTETExista pe piata foarte multe modele de greutati dedicate pescuitului la crap. Daca stim exact aplicatiile fiecaruia ne va fi foarte simplu sa ne facem o trusa de plumbi eficienta si nu foarte scumpa.

2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • luni, 22 aprilie 2013 20:07

    Dan Mateianu : sa ne aducem aminte - distribuire Carpbook