Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Ponturi de la Baboieru

acum 10 ani
Mai cu seamă pentru pescarii de crap mai puțin avansați, Vasilică vine cu niște sfaturi utile, adunate din vasta lui experiență. Dacă cine nu are bătrâni trebuie să-și cumpere, cine are baboieri să-i citească și asculte!
 
 
IMPORTANTA SONDARII
 
Orice partidă de pescuit ar trebui să înceapă cu sondarea terenului, astfel încât în momentul nădirii și al pescuitului să știi ce tip de teren sau structuri ai în față. De exemplu, mulți când ajung la locul de pescuit primul lucru pe care în fac este să arunce lansetele în apă, pentru ca pe parcursul partidei să-și dea seama că nu pescuiesc unde trebuie, iar până să regleze lucrurile trebuie sa plece. De aceea cred că sondarea terenului este foarte importană, atât în găsirea zonelor fierbinți, a structurilor, a adâncimii, cât și a distanței de pescuit.
 
MONTURA BLOCATĂ ÎN PRAG
 
 
 
Atunci cand terenul este de așa natură, pescuitul cu montura blocată în prag este ideal, iar personal am avut de multe ori satisfacții. De obicei, rezultatele cele mai satisfăcătoare au venit pe balți cu crapi mai puțini și cu pește mare care este mai precaut și care după parerea mea are zone frecventate de hrănire.
 
MARKERUL RĂMÂNE ÎN APĂ?
 
Odată găsită zona vizată pun markerul în clips, măsor distanța și îl arunc în aceeași zonă. Acest lucru îmi dă voie să măsor firul lansetelor cu care voi pescui, iar markerul îl mailas o perioadă de timp necesară nădirii și acomodarii cu distanța, astfel încât pe timp de noapte folosirea bastonului sau a praștiei să nu constituie o problemă.
 
SOLUBILE SAU PLASTICE PENTRU ATRACȚIE RAPIDĂ?
 
 
 
Atunci când pescuiesc cu momitor folosesc plastice sau pop up-uri aromateputernic însoțite de săculeți solubili care conțin, în general, prafuri și semințe. Daca folosesc doar plumbul, bila solubilă are cea mai bună atracție.
 
SOLUBILELE SEMI-DIZOLVATE
  
Observând că peștele se hrănește intens, pescuitul cu bile solubile semi-dizolvate este o bună alegere astfel ca peștele să găsească mult mai repede momeala care ne intereseaza, aceasta emanând deja din ea arome și stimuli, lucru care îi atrage atenția mult mai rapid.
 
PASTA SOLUBILĂ
 
 
 
Pasta solubila are și ea o importanță foarte mare, o folosesc de multe ori atunci cand pescuiesc la boilies, dar în mod special atunci când folosesc boilies tare la cârlig sau cand folosesc momeală mica (pop-up de exemplu), lucruri care m-au scos de multe ori din dificultăți.
 
CÂND PEȘTII ÎNCEP SĂ ELIMINE BOILIES
 
 
 
Acesta este un aspect foarte important, vorbim de detalii la care trebuie să fi foarte atent. Observând acest lucru știu că peștele este pe zona nădită și se hrănește intens. În acel moment mă asigur că peștele nu rămâne fără nada și în același timp încerc să nu îl sperii. Un alt aspect important pe care îl iau în cosiderare este și trăsătura. Atunci când peștele este intrat pe nadă și se hrănește, tipul de trăsătură ne spune cu aproximație dacă el are concurență la hrană sau dacă mănâncă liniștit.
 
PLUMBII IN LINE CU TIJA RIGIDĂ
 
 
 
De cele mai multe ori pe balți și cu alte populații de pești (carași, plătici, etc) un plumb fix nu iți arată trăsătura unui pește mic și ne putem trezi cu unul agățat în cârlig fără ca să sesizăm trăsătura. Plumbii in line îmi oferă posibilitatea să sesizez și cele mai fine trăsături, iar tija rigidă mă ajută să lansez mai departe.
 
 
 
Vasilica Baboieru`
 
10 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.