Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Ponturi pentru prins peste – MOMELILE USOARE

acum 7 ani
Din capul locului trebuie precizat ca prin momeala critic echilibrata se intelege absolut orice punem pe firul de par si are o tendinta (mai mare sau mai mica) de flotabilitate. Asadar, vorbim de o paleta larga de momeli, de la cele care stau pe substrat dar se misca la cea mai usoara aspiratie a crapului (boilies facut cu mix de pop up sau praf de pluta), pana la cele care ridica si carligul.
 
boabe flotante 
BOABELE FLOTANTE. Poate cea mai uzitata momeala critic echilibrata. De la caz la caz se folosesc in suspensie impreuna cu carligul, sau cu acesta culcat pe substrat.
 
montura snow man 
SNOW MAN. La randul lui, campionul pescarilor la boilies. In cele mai multe cazuri se foloseste cu cele doua bile in pozitie verticala si carligul pe substrat.
 
snowman cu solubila 
SNOW MAN CU SOLUBILA. O momeala deosebit de prinzatoare, care pe masura ce solubila se dizolva devine din ce in ce mai usoara.
 
boaba cu pop up 
BOABA CU POP UP. In functie de dimensiunea celor doua elemente care o compun putem stabili gradul de flotabilitate si deci prezentarea pe substrat.
 
pop up in pasta 
POP UP IN PASTA. Sau gol, fara pasta. Este bine ca aceasta momeala sa fie echilibrata din greutatea carligului. In cazul unui pop up mai mare, putem lesta montura cu o alica de plumb sau pasta tungsten.
 
montura critic echilibratacrap 
HALF & HALF. Adica jumi-juma. In functie de taieturile pe care le facem celor doua bile putem regla gradul de flotabilitate.
 
Este evident ca pentru ca o functionare optima a momelilor de mai sus devine obligatorie verificarea acestora intr-un recipient cu apa inainte de lansare. Sigur ca lista momelilor usoare sau critic echilibrate nu se opreste aici. Pescarii pot lasa frau liber imaginatiei si isi pot face si multe alte variante.
 
momeli de crap 
Faptul ca momeala este ridicata si mai usor de aspirat ne sporeste, in cele mai multe cazuri, numarul trasaturilor. Conditia principala pentru a ne bucura de eficienta acestora este ca ele sa fie folosite corect si verificate. In mod contrar putem compromite intreaga partida de pescuit.
 
momeli de crap 
Desi exista parerea ca momelile critic echilibrate atrag la carlig predilect crapii mici, sa stiti ca s-au inregistrat nenumarate cazuri de recorduri prinse la asa ceva. Fir intins si spor la treaba!
 
pescuit crap 
Crapmania.ro 
3 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.