Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Reteta de nada pentru momitor

acum 9 ani
Pentru situația în care pescuim la crap pe o apă rece, amestecul pentru momitor nu trebuie să aibă o granulație foarte mare. De asemenea, să nu conțină multe semințe întregi pentru a nu supranădi zona de pescuit. În această situație nu vrem să hrănim crapii, ci doar să-i atragem în zona cârligului.
 
nada crap 
 
Spre deosebire de perioada caldă a anului, atunci când e frig putem întâmpina greutați la prepararea amestecului. Mai exact din cauza faptului că apa cu care umectam mixul este rece, hidratarea particulelor se realizează mult mai greu. Acest lucru împiedică legarea amestecului și obținerea unei compoziții elastice.
 
crap 
 
Pentru o preparare fără probleme este suficient să fierbem un ibric de apă din lac și să o folosim apoi la preperarea mixului, lucru care va face ca toate particulele să se hidrateze rapid.
 
crapi 
 
La pescuitul într-o perioadă rece eu realizez aceste amestecuri pentru momitor din mix de boilies, cu un adaos redus de semințe mici (mei, in, rapiță, niger), iar prepararea mixului o fac cu un lichid compus din:
CSL (150 ml/kg mix),
aromă (10 ml/kg mix),
lapte de porumb (100 ml/kg mix) și
apă fiartă (150 ml /kg mix).
 
pescuit 
 
Gabi Tomulescu
Fragment din articolul "Pregatiri pentru apa rece", aparut in revista PPT.
3 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.