Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Secretele lui Iorgos

acum 11 ani
Grec de origine, Iorgos Georgiadis, este un obișnuit al pistelor de crap din România. Îi plac, deopotrivă, concursurile de pescuit și cele de casting. Ambițios și luptător, Iorgos și-a creat un stil propriu de pescuit la crap, de la care nu face prea mult rabat. Iorgos vă arată forfacele, plumbii, firele, nada sau momeala. Exact așa cum pescuiește în concurs.
 
1. Cârligul
 
Model Tata Nițu
 
După încercări repetate a ajuns la un model ieftin, lansat în lumea competiției de Tata Nițu, Proffesional Hooks. Mărimea cea mai folosită, numărul 5.
 
2. Firul pentru forfac
 
Rezistent la abraziune
 
 
Cel mai folosit fir pentru legat cârlige este modelul QuickSilver de la Kryston, în varianta 25 lb. Este vorba de un fir cu cămașă de plastic, foarte rezistent la abraziune. Totodată, mai leagă cârligele și cu fir moale sau fluorocarbon.
 
3. Plumbul
 
Numai in line
 
 
Este un adept declarat al monturilor in line și folosește plumbi de 105 și 120 de grame. În imagine aveți cele două forme agreate de Iorgos, cu mențiunea că acolo unde lipsește tubul antitangle mai folosește leadcore.
  
4. Montura
 
Trei variante
 
Face monturi lungi de 20 cm, cu firul decojit lîngă cârlig sau complet, pentru snowman-uri. Dacă pescuiește pe fund, cu o singură bilă, folosește fluorocarbonul, fără varniș de ghidaj.
 
5. Momeala
 
Boilies de 20 mm
 
 
Este un adept declarat al boiliesurilor de calitate, la care, după caz, le mai adaugă câte un pop up mic, de 10 mm. Nu folosește dipuri, dar jonglează cu aroma pop up-urlor.
 
6. Nada
 
Cobra și PVA
 
 
Câte trei boiliesuri în săculețul PVA atașat la cârlig constituie unul din secretele lui Iorgos. Este adeptul paturilor de nadă consistente pe care le face cu bastonul de nădire.
 
7. Firul pe mulinetă
 
Vizibil și subțire
 
 
Nu are un model preferat, însă folosește fire fluo, pentru o viziblitate bună pe timp de noapte. Pescuiește cu 0,25 mm, la care adaugă 7 metri de înaintaș tot monofilament.
 
Material aparut in revista PPT
6 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • marți, 16 aprilie 2013 23:41

    vladut mateianu : Iorgos este momentan la Cupa SBS la Tancabesti, pe standul Avicola 4 ! Cine doreste il poate vizita si intreba live !