Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Single pop-up, prezentarea cu o mie de fete?

acum 3 ani

Pescuitul cu single pop up inseamna, pe scurt, folosirea unei momeli flotante pentru a oferi o prezentare foarte vizibila, disociata de substratul lacului si/sau de patul de nada.

Montura Ronnie Rig cu single pop-up, vedere subacvatica

La nivel principial, nimic nu poate fi mai simplu. La nivel tehnic insa, prezentarea de single pop up se poate obtine printr-o gama larga de monturi.

Desi pastreaza un set de atribute comune, monturile pentru pop-up-uri sunt insa destul de diferite, nuantele fiind uneori chiar foarte fine.

single pop-up, prezentarea cu o mie de fete

Iarna lui 2019 ma gasea la birou, pregatindu-mi bagajul de cunostinte pentru un sezon de pescuit pe lacul Tancabesti. Trecusera peste 10 ani de la ultima mea intalnire cu lacul, asa ca un update al memoriei era cu siguranta necesar.

Intrucat defectul meu profesional consta in a verifica orice informatie din cat mai multe surse, pe langa abundenta din mediul online din Romania am decis sa apelez si la experienta unor pescari din Vest, atrasi si ei de mirajul crapilor salbatici de Tancabesti.

Am descoperit astfel in filmul Fox Edges Vol. 5 o divergenta de opinii ce merita discutata pe larg.

Concret, desi fusese sfatuit de pescari consacrati din Romania ca monturile de single pop up nu sunt cele mai eficiente pe Tancabesti, ambasadorul Fox Ian Chillcott ramane fidel experientei proprii si alege sa pescuiasca folosind si monturi Chod si Stiff Hinge Rig (Montura Rigida cu Articulatie).

Rezultatul este unul foarte interesant – in conditii meteo in general defavorabile, Chilli reuseste sa obtina cu monturi de single pop-up, rezultate care nu au fost impresionante, dar care contrastau in mod evident cu siguranta sfaturilor “locale”.

Sa fie vremea? Sa fie lacul? Sa fie Chilli? Sau.. sa fie prezentarea de single pop up?

Fara a avea pretentia exhaustivitatii, articolul de fata isi propune sa analizeze cateva dintre ideile principale si cateva dintre monturile consacrate in pescuitul cu single pop-up, in incercarea de a trage concluzii despre un stil de pescuit foarte versatil, dar cu rezultate aparent inconstante pe lacurile din Romania.

Fara a oferi o formula magica, articolul incearca sa ofere cateva linii importante privind diverse scenarii si strategii de pescuit. Articolul se incheie cu o serie de idei generale privind interpretarea rezultatelor pescuitului la single pop up.

Ian Chillcott vorbeste despre monturi de crap

Ideile principale in pescuitul cu single pop-up

Desi concluziile nu se suprapun intotdeauna, majoritatea studiilor despre fizionomia crapilor arata ca acestia au o vedere destul de buna, putand distinge culori chiar si in ape tulburi si slab luminate.

Pop-up-uri galbene, roz si mov

De asemenea, cu evidente modificari in functie de temperatura apei, capacitatea crapilor de a recepta aromele de la distanta este si ea destul de buna. Un element important de mentionat aici este ca temperatura apei, alaturi de nivelul de oxigen din apa, are un rol fundamental in capacitatea de digestie si implicit asupra apetitului crapilor.

Nu in ultimul rand, un alt numitor comun al studiilor existente, relevant si el pentru disponibilitatea de hranire a crapilor, este ca acestia sunt in acelasi timp atat curiosi cat si foarte suspiciosi.

Prezentarea de single pop up urmareste sa se plieze pe diverse combinatii ale acestor trasaturi naturale ale crapilor.

In primul rand, monturile pentru single pop up ofera momeala intr-un mod foarte vizibil. Fie ca vorbim de un pat de nada ce poate trezi suspiciuni, fie ca vorbim de o prezentare ridicata fata de obstacolele de pe substrat, single pop-up va intra foarte rapid in aria vizuala a crapilor.

Astfel putem genera trasaturi rapide, in conditiile in care inca asteptam ca patul de nada sa “lucreze”, sau putem atrage trasaturi individuale atunci cand pestii se hranesc in general slab (de ex. pe canicula).

Un element foarte dezbatut in acest context este culoarea pop upurilor.

Dincolo de studiile care arata puterea de perceptie a crapilor in functie de luminozitate, experienta in practica a pescarilor este impartita in doua tabere, ambele cu argumente valide – culori fluo/high-attract vs. culori pale (washed out).

Desi intuitia ar fi mai degraba catre pop upuri viu colorate pentru a spori si mai mult vizibilitatea, in anumite scenarii culorile washed out sau pop upurile complementare boiliesurilor/amestecurilor de nadire, pot fi si ele o strategie devastatoare.

In al doilea rand, daca puterea de atractie a boiliesurilor vine mai ales din elementele de nutritie, sau din combinatia dintre nutritie si atractie, in cazul pop upurilor, elementul central este un mix aerat, ce permite dispersia rapida a aromelor in apa.

Dispersia rapida a aromelor este complementul perfect al unei momeli vizibile deoarece pestii vor recepta astfel nu doar un alt corp strain.

Elementul esential de care trebuie sa tinem cont in acest caz este temperatura apei. In functie de anotimp si temperatura, aromele vor avea timpi de dispersie foarte diferiti in functie de baza chimica – fara a fi o regula de aur, esterii si compusii pe baza de alcool sunt de obicei recomandati pea pa rece, iar uleiurile pe apa calda.

In practica, majoritatea pop upurilor disponibile pe piata contin combinatii complexe ce permit folosirea pe tot parcursul anului.

Dezbaterea principala in acest context este daca aroma pop upului trebuie sa fie similara, complementara sau radical diferita fata de boiliesurile/amestecurile de nadire folosite. La fel ca mai sus, adaptabilitatea este criteriul principal de diferentiere.

Amestec de nadire din boilies-uri pentru prezentarea single pop-up

Mixul aerat poate fi insa o arma cu doua taisuri – dispersia rapida a aromelor inseamna si patrunderea apei. Pentru a fi cu adevarat eficiente pop upurile trebuie asadar sa reuneasca si o serie de proprietati mecanice.

Cu siguranta, criteriul esential este flotabilitatea. In primul rand, flotabilitatea ofera monturii o asezare impecabila pe substrat indiferent de topografie si/sau obstacole submerse. Fara o prezentare exceptionala, pescuitul cu single pop up isi pierde imediat una din trasaturile definitorii, anume vizibilitatea. Desi aromele vor continua sa lucreze, eficienta prezentarii va fi mult diminuata.

In al doilea rand, flotabilitatea este cea care genereaza mecanica de intepare agresiva, specifica monturilor de single pop up. Ideea de baza este ca in scenariile in care pestii se hranesc foarte apatic sa convertim orice trasatura intr-o intrare noua in albumul foto.

Daca in cazul monturii Withy Pool sau al monturii Ronnie Rig, montura poate lucra si direct pe substrat, in cazul monturilor Chod, pierderea flotabilitatii poate insemna chiar o mecanica de intepare complet defectuoasa.

Cheia succesului sta in gasirea unui echilibru dinamic, specific fiecarui scenariu de pescuit, intre multiplele si diversele aspecte ale ideilor principale din spatele prezentarii single pop up.

Flotabilitatea prezentarii single pop-up

Variatiuni comune

Chod Rig (Naked Chod; Stiff Hinge Rig; Reverse Combi Rig)

Creatia de Frank Warwick, eficientizata de Nigel Sharp si popularizata probabil cel mai mult de Terry Hearn, montura Chod se confunda cu istoria pescuitului la crap, fiind pescuita pana la “epuizare”.

Montura Chod Rig cu single pop-up

Principiul original este simplu – montura este pescuita in ansamblul elicopter, direct pe inaintas, flotabilitatea pop upului permitand aseazarea excelenta pe orice structura submersa.

Pe parcursul timpului montura a fost adaptata si pentru aruncarile la distante extreme (Stiff Hinge Rig – brat rigid adaugat monturii Chod), sau pentru subtraturi neomogene, acoperite cu diverse resturi (Reverse Combi Rig – brat suplu adaugat monturii Chod pentru a “imbratisa” contururile neregulate de pe substrat).

Cum se leaga Stiff Hinge Rig

Noile adaptari au permis folosirea monturii chod si pe alte ansambluri pentru plumb, cum ar fi clipsurile pentru pierdere rapida, sau monturile culisante.

Intrucat poate fi adaptata pentru orice topografie submersa, montura Chod este ideala pentru un pescuit agresiv, putand fi pur si simplu aruncata catre pesti ce isi tradeaza prezenta, fara grija incurcarii in aruncare sau a asezarii defectuoase pe substrat.

Reducand timpul necesar si zgomotul provocat de sondare, variatiunile monturii Chod sunt arme excelente pentru a provoca trasaturi foarte rapide.

Dincolo de discutiile fara sfarsit despre unghiul firului, marimea buclei D si modalitatile de legare la agrafa, la nivelul mecanicii, toate variatiunile urmaresc in fapt acelasi obiectiv – o montura cu rasucire rapida si carligul asezat intotdeauna in pozitia perfecta pentru a prinde buza crapului.

In cazul monturii Chod, flotabilitatea pop upului este esentiala nu doar pentru prezentarea deasupra obstacolelor dar si pentru mecanica monturii, intrucat mentine carligul in pozitia optima de intepare, indiferent de unghiul din care crapii absorb montura. Daca pop upul isi pierde din flotabilitate, montura se va rasuci doar partial, iar priza in gura pestilor este defectuoasa.

Sergiu Delcea cu un crap prins la montura Chod Rig cu single pop up

Withy Pool

Inventata de Steve Renyard pentru a compensa efectul nociv de crosetare al carligelor cu tija indoita (bent hook), montura Withy Pool a fost proiectata original pentru a pacali vigilenta unor crapi batrani, obisnuiti cu majoritatea prezentarilor conventionale.

Montura Withy Pool cu single pop-up

In esenta, Withy Pool ofera acelasi efect de rasucire ca un Chod, dar cu o capacitate mai buna de a pivota. Din acest motiv, montura poate lucra chiar si cu momeli de fund sau pop upuri ce si-au pierdut din flotabilitate.

In mod evident insa eficienta exceptionala a monturii tine tot de flotabilitatea pop upurilor.

Desi este aproape la fel de versatila ca montura Chod si poate prinde in orice scenariu de pescuit, experienta empirica arata ca Withy Pool straluceste mai ales in conditii grele. Withy Pool da rezultate cu adevarat remarcabile la temperaturi extreme (scazute sau canicula), precum si pe lacuri cu pesti foarte suspiciosi.

Cu toate ca la prima vedere pare o montura ‘incarcata’ ce cuprinde foarte multe elemente, principiul de functionare este foarte simplu – Withy Pool este extrem de agresiva, avand nu doar capacitatea de a se rasuci instant, ci si carligul tinut permanent in pozitie optima datorita conectorului (semi)rigid.

Pe langa aceste elemente comune cu montura Chod Rig, Withy Pool are si un avantaj din punct de vedere al camuflarii – un pop up de dimensiuni mari (20-24mm), va masca excelent carligul.

In acelasi timp insa, Withy Pool are un grad de versatilitate putin mai scazut. Daca Chod Rig poate fi pescuita in mai multe versiuni (cu o curbura agresiva, progresiva sau chiar cu firul drept), in cazul monturii Withy Pool, folosirea imperfecta a componentelor (fie tub termocontratil, fie conectori dedicati), afecteaza semnificativ mecanica de intepare.

Sergiu Delcea cu un crap prins la montura Withy Pool cu single pop-up

Ronnie Rig

Folosind ultimii 3 ani ca reper, as putea spune ca Ronnie Rig poate rivaliza popularitatea incredibila a monturii Chod.

Inventata pentru a compensa problemele privind siguranta pestelui ale monturii 360, Ronnie Rig se remarca si ea printr-o agresivitate iesita din comun. Montura are capacitate totala de rasucire, transformand astfel orice prezentare intr-o trasatura.

Montura Ronnie Rig cu single pop-up

Mai mult chiar, Ronnie Rig poate fi folosita cu succes chiar si cu momeli de fund.

Totusi, atunci cand este folosita cu un pop up foarte flortant, Ronnie Rig devine, la fel ca Chod Rig si Withy Pool, o montura foarte versatila si extrem de eficienta.

Dincolo de componentele necesare, diferenta esentiala intre Ronnie Rig si Chod sau Withy Pool vine din prezentare – Ronnie Rig este mult mai aproape de substrat.

La prima vedere, aceasta prezentare pare sa contrazica un principiu fundamental din pescuitul cu single pop up – vizibilitatea.

Mai mult chiar, pe parcursul timpului, multi pescari au argumentat ca Withy Pool sau Chod Rig sunt excelente pentru pescuitul dupa trofee, tocmai prin prisma faptului ca prezentarea ridicata fata de substrat, atribut ce o face mai greu de “inteles” de vederea laterala a crapilor. Din acest punct de vedere, Ronnie Rig, o montura ce prezinta oricum putin mai sus decat originalul 360 Rig, pare un contrast total.

In acelasi timp insa, la fel ca montura Withy Pool, Ronnie Rig are un camuflaj exclent intrucat pop upul ascunde perfect carligul.

Sergiu Delcea cu un crap prins la montura Ronnie Rig cu single pop-up

Single pop up in mai multe scenarii

Pescuit rapid de interceptie?

Cu siguranta intuitia principala este ca prezentarea single pop up se preteaza asa-zisului pescuit-viteza sau pescuitului la interceptie.

Intrucat monturile de single pop up prezinta foarte bine pe aproape orice substrat, ele pot fi aruncate imediat in apa, fara a necesita un timp indelungat de sondare. De asemenea, atractivitatea pop upului va compensa lipsa nadirii, iar prezentarea agresiva poate aduce trasaturi foarte rapide intrucat pestii nu au fost speriati de campania de nadire/sondare. In acest sens, monturile de single pop up pot fi folosite ca un barometru pentru a testa daca locul “tine” peste.

Cand recurgem la aceasta abordare?

La un nivel foarte general, pescuitul de interceptie poate fi folosit pe intreg parcursul anului, el devenind cu atat mai eficient, asa cum vom detalia intr-o sectiune separata, la temperaturi extreme, context in care nu ne putem astepta la o hranire agresiva din partea crapilor.

Mai specific, pescuitul cu single pop up este strategia de baza in partidele scurte (12h sau chiar 24h). In cadrul partidelor scurte, chiar daca ele se desfasoara in momente in care crapii ar trebui sa se hraneasca, timpul nu ne permite de multe ori sa exploatam la maximum un pat de nada. In aceste situatii, monturile de single pop up devin un complement excelent pentru o strategie de nadire prudenta.

Din punctul meu de vedere, in astfel de scenarii putem folosi single pop up fie complet fara nadire, cautand sa provocam trasaturi individuale, fie direct pe patul de nada. In cel de-al doilea caz, intrucat monturile de pop up sunt mai agresive si mai vizibile, ele pot atrage trasaturi individuale care declanseaza “frenezia” de hranire, activand astfel patul de nada mult mai rapid.

Dincolo de partidele scurte, putem apela la aceasta strategie si la inceputul unor sesiuni mai lungi.

Un exemplu foarte interesant este pescuitul in primele ore ale concursurilor. In contextul in care unii participanti aleg sa isi construiasca de la inceput un pat consistent de nada, monturile de single pop up pescuite imediat pot genera un inceput mai rapid al trasaturilor. Acest lucru se intampla deoarece pestii vor resimti imediat socul nadirilor agresive si vor cauta, in mod natural, linistea. Strategia poate fi adaptata si pentru momentele de acalmie in care fie patul de nada, fie lacul in general incep sa isi iasa din ritm.

Cat timp putem folosi insa o astfel de strategie si ce concluzii tragem daca “barometrul” incepe sa ofere rezultate negative?

Intuitia imediata ar spune sa o folosim atata timp cat trasaturile isi mentin frecventa.

In cazul partidelor scurte de relaxare, tind sa imi ascult intuitia fara intrebari aditionale.

In cadrul concursurilor insa, intrebarea devine mai complexa iar linia de demarcatie este foarte fina.

Desi montura de single pop up poate aduce un start foarte rapid, in general, interpretez o scadere clara a frecventei ca un semn pentru schimbarea strategiei. Fie ca am “epuizat” pestii din stand, fie ca lacul incepe sa raspunda la nada, interpretez scaderea frecventei ca un indicator ca pestii incep sa raspunda si la paturi mari de nada. Daca la inceputul concursului pestii pot fi deranjati de nadiri galagioase, din momentul in care nada incepe sa lucreze, strategia de frecventa cu single pop up nu mai este suficient de eficenta.

Pat de nada si single pop-up pentru pescuit la interceptie

Pescuit agresiv la temperaturi extreme?

Intrucat digestia crapului este dependenta de temperatura apei, pescuitul la temperaturi extreme (scazute sau ridicate) este de cele mai multe ori unul oportunist, bazat pe provocarea trasaturilor individuale din partea unor pesti care de altfel nu ar fi dispusi sa se hraneasca.

In acest context, prezentarea single pop up apeleaza la cealalta trasatura fundamentala a crapilor – curiozitatea.

O momeala atractiva vizual si cu un puternic semnal olfactiv chiar daca nu va genera o “frenezie” de hranire, cu siguranta va impulsiona o parte din crapii aflati in letargie. Din acest punct de vedere, pescuitul la temperaturi extreme este scenariul care pune in valoare cel mai bine atributele monturilor de single pop up.

Primavara devreme, monturile de single pop up beneficiaza in primul rand de transparenta apei.

Asadar, chiar daca dispersia aromelor este incetinita la temperaturi scazute, claritatea apei ajuta crapii sa repereze cu mare usurinta o momeala vizuala cum este un pop up. Desi crapii nu se deplaseaza foarte mult la temperaturi scazute, avand in vedere penuria de hrana naturala specifica primaverii, ei vor fi atrasi in mod cert de o momeala foarte vizibila.

In acelasi timp, la temperaturi scazute prezentarile vor in general apatice, motiv pentru care monturile foarte agresive devin imperios necesare. De cate ori am in fata acest scenariu de pescuit, aleg intotdeauna o montura de single pop up pe o farfurie cat mai discreta de nada, formata uneori chiar dintr-un singur saculet solubil.

Rationamentul este similar si pe canicula, datorita numitorului comun – crapii nu se hranesc frenetic.

In acest context, monturile de single pop up ofera atat atractie vizuala, cat si olfactiva, deoarece aromele pot dispersa cu mare usurinta in apa calda. In acest scenariu, desi incep pescuitul cu farfurii de nada discrete, in functie de frecventa trasaturilor, pot apela si la cantitati mai mari de nada.

Desi crapii sunt apatici din cauza temperaturilor inalte, capacitatea lor de a se hrani este mai mare decat primavara, motiv pentru care trasaturile individuale provocate cu prezentari de single pop up pot genera gradual “frenezia” de hranire.

Sergiu Delcea cu un crap prins pe temperaturi scazute

Pescuit pentru pesti mari?

O trasatura comuna a tuturor prezentarilor de single pop up este apropierea momelii de carlig. Deoarece distanta dintre carlig si momeala este mica, montura are o mecanica de intepare foarte agresiva, carligul ajungand imediat in gura crapilor.

In acelasi timp insa, lipsa separarii intre momeala si carlig face aproape imposibila selectia.

Intr-o anumita masura, putem incerca sa obtinem acest efect folosind un pop up mai mare, ce poate fi aspirat mai greu de pestii mici. De asemenea, un pop up mai mare va masca integral carligul oferind o prezentare discreta ce poate pacali vigilenta crapilor mari.

Aceste doua adaptari nu sunt insa o garantie, astfel incat monturile de single pop up nu pot oferi in mod direct selectia capturilor.

Totusi, contrar intuitiei ca o montura foarte vizuala nu va fi acceptata de crapii mari, de obicei suspiciosi si in ciuda lipsei de separare intre momeala si carlig, portofoliul capturilor mari cu prezentarea single pop up este pur si simplu impresionant.

Un argument cunoscut, prezentat mai sus, este ca in cazul familiei de monturi Chod Rigs, prezentarea ridicata de pe substrat nu ridica niciun fel de suspiciune crapilor mari, a caror raza vizuala difera radical de cea a ciortanilor.

Un argument probabil mai putin cunoscut este ca dezvoltarea anumitor monturi de single pop up a fost de fapt impinsa exact de cautarea pestilor tinta (Target-fish fishing). Exemplul cel mai cunoscut este montura Withy Pool – in trecut, pescarii din UK modelau tubul termocontractil exact pe buza pestelui dorit, in situatiile in care acesta era prins pe lac. Se urmarea astfel o prezentare individualizata, eficienta si pentru alti pesti, dar proiectata in primul rand pentru a converti cu siguranta trasatura pestelui vizat (de obicei unul de talie mare).

Explicatii mai simple pot veni insa din modul in care este folosita in general montura de single pop up. In exemplul de mai sus, daca single pop up este folosit in mod discret, pe post de barometru al standului, atunci o montura de altfel vizuala va pacali vigilenta crapilor, deoarece acestia sunt curiosi prin natura lor si, in absenta unei nadiri agresive, nu vor sesiza pericolul.

De asemenea, pescuita la temperaturi extreme, montura de single pop up este de obicei prezentata pe farfurii discrete de nada, tipice pescuitului pentru trofee.

In cazul in care este folosita pe un pat de nada consistent in cadrul unui pescuit-viteza, montura de single pop up va provoca un numar ridicat de trasaturi, crescand astfel pur si simplu statistic probabilitatea inteparii si a unor pesti de talie mare.

Numitorul comun pare a fi versatilitatea, un atribut esential in pescuitul pentru trofee. Fara a fi neaparat o formula magica, prezentarea usor atipica a monturilor de single pop up este foarte probabil complementul perfect pentru o strategie de nadire flexibila, reusind sa pacaleasca vigilenta crapilor mari, obisnuiti sa evite capcanele pescarilor.

Sergiu Delcea cu un crap mare prins la single pop-up

Crap sau cten?

Pentru multi, prezentarea de single pop up este sinonima cu pescuitul la cten.

In general, datorita modalitatii diferite de hranire a ctenilor, monturile folosite sunt caracterizate tocmai prin lipsa de separare intre momeala si carlig.

Mai mult chiar, daca despre crapul comun putem spune ca este un peste curios, despre cteni putem chiar afirma ca sunt agresivi in hranire. Din acest motiv, monturile single pop up, proiectate tocmai pentru prezentari foarte vizuale, sunt arme excelente in cautarea ctenilor.

Desi cu siguranta monturile cu momeli scufundatoare sunt mult mai putin eficiente in acest stil de pescuit, asocierea dintre single pop up si pescuitul la cten este mai degraba o corelatie decat o legatura cauzala. Strict din punct de vedere istoric, dezvoltarea monturilor de single pop up a avut loc intr-un context in care ctenii nu erau deloc (sau aproape deloc) prezenti.

Eficienta dovedita empiric a prezentarii single pop up in pescuitul la cten vine asa din doua considerente principale. In primul rand, single pop up este o prezentare foarte agresiva, proiectata sa provoace multe trasaturi, inclusiv prin convertirea prezentarilor apatice. In al doilea rand, intr-un context in care populatia de cten este foarte mare, o prezentare foarte vizuala va declansa cu siguranta un raspuns puternic de hranire.

O dezbatere interesanta in acest context este daca in situatiile in care vizam doar pescuitul la crap, putem adapta prezentarea de single pop up pentru a evita ctenii.

Din experienta mea, raspunsul este in mare parte nu. In cel mai bun caz, printre-o serie de adaptari putem limita impactul ctenilor, dar nu putem izola complet trasaturile crapilor.

O adaptare intuitiva este sa folosim o farfurie sau un pat de nada construit exclusiv din boiliesuri, stiut fiind faptul ca amurii sunt mari amatory de seminte.

O adaptare contraintuitiva se refera la alegerea momelii de carlig. Concret, folosirea unor pop upuri de culoare inchisa sau a celor complementare boiliesurilor de nadire (match-the-hatch), poate limita trasaturile de cten. Chiar daca la prima vedere, o astfel de adaptare reduce un atribut central al prezentarii de single pop up – atractia vizuala, eficienta monturii nu va fi afectata in niciun fel.

Sergiu Delcea cu un cteno prins la single pop-up

Concluzii

In toamna lui 2016 am avut placerea de a ii lua un interviu lui Alan Blair, Nash Tackle.

Printre intrebarile mai tehnice, am fost curios sa aflu care ar fi sfatul lui principal pentru cineva aflat la inceput de drum in pescuit.

Raspunsul a fost simplu – “Nu uita: este doar un crap. Prezinta-i corect o momeala atragatoare si rezultatul va veni!”

La prima vedere, montura de single pop up este intruchiparea perfecta a acestui sfat. Totusi, asa cum am prezentat mai sus single pop up este cu siguranta o prezentare complexa si versatila, ce poate fi folosita intr-o varietate de scenarii. Daca ecuatia localizarii este rezolvata corect, monturile de single pop up devin un aliat de nadejde in orice situatie de pescuit.

Fir intins!

Sergiu Delcea tinand in brate un crap

3 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.