Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

SPIONANDU-L PE ZVONKO

acum 11 ani
Sârb de origine, Zvonko Milojkovic este unul dintre pescarii de crap emblematici ai României. Pescuiește cu boilies pe lacurile noastre încă din mileniu trecut, iar în competiții de când au apărut. Este un adversar redutabil, temut și respectat de lumea crapistă autohtonă, având foarte multe trofee în vitrina personală. Este un tip foarte conservator, care se „încăpățânează” să pescuiască în același mod de peste zece ani. Pentru că nu pune mare preț pe aruncările lungi și lansează maximum 80 de metri, am considerat că nu este foarte important ce bețe sau mulinete folosește, ci ne-am axat pe celelalte aspecte cum ar fi: forfacul, plumbul, firul, nada sau momeala. Am vrut să vedem, practic, cum prinde Zvonko crap după crap.
 
1. CÂRLIGUL  
 
Modelul POP UP 
 
 
Singurele cârlige pe care le folosește sunt de la Gamakatsu, fiind vorba de modelul Pop Up. Mărimea lor variază în funcție de anotimp și baltă, cel mai frecvent pescuiește cu numerele 4 și 2, însă mai apelează și la numărul 1.
 
2. FIRUL PENTRU FORFAC
  
Exclusiv fără cămașă
 
 
După ce foarte mulți ani a legat cârligle numai cu modelul Blend de la Sufix, de la o vreme a trecut la Merlin, un sortiment al firmei britanice Kryston. Ambele modele sunt moi și mătăsoase, fără camașă de plastic.
 
3. MONTURA
 
Fără varniș pe cârlig
 
 
Face monturi simple, lungi de 20 de centimetri, folosind clasicul nod fără nod. Nu folosește niciodată varniș pentru ghidaj pe cârlig, pentru o mecanică mai bună a monturii, matisând de vreo 10 ori firul pe cârlig.
 
4. PLUMBUL
 
Numai in line 
 
 
În ceea ce privește plumbii, nu alege decât modelul in line, de la Carp System, cu greutăți cuprinse între 75 și 90 de grame. În nici un caz nu vrea să audă de plumbi mai grei, predispuși la afundarea în substrat.
 
5. FIRUL PE MULINETĂ 
 
Gros și discret la culoare
 
  
La acest capitol nu are un model anume preferat însă acordă atenție grosimii și culorii. În nciun caz firul nu trebuie să fie fluo (galben, roșu sau portocaliu), iar dimensiunea acestuia nu trebuie să fie mai mică de 0,30 mm
 
6. MOMEALA
 
Boilies de fund 
 
 
Exclusiv bile tari de 16 sau 18 milimetri, una sau două pe firul de păr. Nu folosește pop up-uri, critic echilbrate sau alte variante mai mult sau mai puțin flotante. Vara dipuiește momeala, primăvara și toamna, nu.
 
7. NADA
 
Puțin și des
 
 
Nădește exclusiv cu boilies, de 16 sau 18 milimetri. Nu folosește decât bastonul. Este adeptul nădirilor ușoare și dese, iar la începutul unei partide de pescuit nu aruncă în apă mai mult de jumătate de kilogram pentru 4 lansete. Nu apelează la săculeți sau bandă solubilă.
 
Material aparut in revista PPT
 
 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Comentarii
 • duminică, 11 noiembrie 2012 18:48

  Bogdan Melu :

  Luand in considerare ca sint foarte multi pescari care pescuiesc cam la aceesi distanta ca si Zvonko,ar fi fost mai mult decat bine venit sa ni se prezinte si echipamentul folosit,si ma refer aici la bete si mulinete.
  Poate se vine cu aceasta completare si in feul acesta se va lamuri si respectivul aspect.
   
  Fir intins!