Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Stick-Mix

acum 11 ani
O nadă care este pusă în sacul PVA trebuie să fie în primul rând “PVA friendly” după cum spun englezii, adica componentele nadei nu trebuie să topească sacul.
 
Materialele PVA, fie ele sub formă de sac, pungă, bandă, fir etc au devenit în ultimii ani după părerea mea cele mai folosite accesorii din pescuitul crapului, dacă un cârlig mai poate fi folosit după ce am scos un pește, cu diferite unelte poate fi chiar și re-ascuţit, un sac PVA din păcate după contactul cu apa nu mai poate fi folosit.
 
 
 
Nada folosită în Stick-Mixuri poate să fie de la tradiţionala mămăligă amestecată cu diverse spărturi și prafuri, până la spărtura de boilies presată în sacul PVA, diversitatea de componente a Stick-Mixului este una nelimitată.
 
Pescuitul izolat este mult mai eficient atunci când pescuim cu astfel de Stick-Mix-uri, fie prezentate într-o mărime mai mare sau mai subtilă, aceste grămăjoare de hrană care vor fi luate de crap dintr-o singură înghiţitură, nu vor sătura peștele, ele doar vor crea trăsături. Această modalitate de pescuit concentrată, cu o nădire locală apropiată de cârlig, dintr-un singur săculeţ solubil poate fi în multe situaţii asul din mânecă, chiar și atunci când dorim să prindem exemplare mai mari.
 
 
 
Eu prefer de obicei să folosesc două tipuri de Stick-Mix în funcţie de momeala de la cârlig, mai precis atunci când folosesc momeli flotante la cârlig (porumb artificial flotant, viermuși artificiali flotanţi sau pop-up) și fac un pescuit de viteză, servesc ciortanilor un Stick-Mix format dintr-un groundbait aditivat cu diverse seminţe atât mici cât si mai mari, cânepă, porumb etc.
 
Atunci când folosesc la cârlig boilies, fie că este prezentat singular sau ca snowman în conjunctie cu un pop-up, servesc peștilor un alt tip de Stick-Mix ce va fi prezentat în rândurile care urmează.
 
Cea de-a doua variantă a mea de Stick-Mix este una compusă din boiliesurile cu care pescuiesc și la cârlig, diverse pelete de sezon ( Primăvara/Toamna - pelete cu un conţinut scăzut de uleiuri, Vara - pelete cu un conţinut ridicat de uleiuri) și un groundbait pe baza de făinuri de pește. Ca parte lichidă folosesc de obicei un aditiv care are două caracteristici primordiale: să nu îmi topească sacul PVA și să fie complementar cu boiliesul folosit la cârlig.
 
 
 
 
Acest tip de Stick-Mix este unul plin de particule mici și mijlocii aditivate, el fiind în esenta o grămăjoară puternic aditivată care să aibă ca ţintă crearea unei trăsături și nu hrănirea peștelui.
 
La realizarea acestui Stick-Mix am urmărit un tipar format din acești pași:
 
Am pus câteva boiliesuri tari sau solubile într-un instrument de sfărâmare numit Krusha, pe care le-am sfărâmat atât grosier cât și sub o formă mai fină (eu am folosit boiliesuri tari care să nu se dizolve ci să îmi rămâna acolo lângă momeala de cârlig ca un covor de particule de diverse mărimi)
 
 
 
Am folosit o mână de pelete de diverse dimensiuni, care au timpi de dizolvare diferiţi, de dimensiuni mici ce variază de la 2mm la 4.5mm și o mână de pelete de atracţie rapidă, cu un timp de dizolvare destul de rapid. Acestea le-am pus într-o găleată și le-am aditivat treptat cu un dip pentru a le sporii atractivitatea. Am amestecat continuu acestă nadă timp de câteva minute pentru ca peletele să își tragă lichidele într-un mod egal, după care am format săculeţii noștrii propriu-ziși.
 
 
 
 
 
 
După formarea saculeţilor nu a mai rămas decât să lansăm și să prindem câţiva crapi.
 
O tehnică foarte des folosită și foarte eficace pentru acest tip de pescuit doar cu sac solubil este pescuitul în clips, astfel la fiecare lansare vom ajunge cu montura aproximativ în același loc și vom crea un mini pat de nadă foarte apropiat de momeala de cârlig format din nada de la saculeţ.
 
 
 
Fir întins!
 
Alex Matea 
 
4 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Comentarii
  • joi, 31 ianuarie 2013 01:35

    Dan Mateianu : Asteptam si articolele voastre pe office@crapmania.ro

  • joi, 31 ianuarie 2013 23:30

    Cosmin Serbanescu : Multumim Alex pentru sfaturi :D