Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Tehnica pentru apa rece

acum 13 ani


TEMPERATURILE AU SCAZUT IAR CRAPII SE PREGATESC PENTRU IERNAT. Asta nu inseamna ca nu se mai prind deloc. Vezi mai departe cateva ponturi  de sezon…

METABOLISM INCETINIT. Racirea apei incetineste considerabil metabolismul crapilor, care nu mai sunt dispusi sa risipeasca nicio picatura de energie aiurea. Nici macar pentru procurarea hranei. Proviziile sunt deja in camara.

METABOLISM INCETINIT

AMESTECUL DE NADIRE Intr-o galetusa punem putin groundbait (in cazul nostru MHLM) peste care aruncam o mana de viemusi. Albi, rosii, nu conteaza prea mult, important e sa miste.

AMESTECUL DE NADIRE

PROTEINE Facultativ, aplicam si bomboana pe coliva, libelulele. Daca nu avem aceste larve nu e nicio drama, oricum mor destul de repede. Totusi, libelelule completeaza perfect meniul nostru.

PROTEINE

ALCOOL DE PORUMB Putin CSL si niste sirop de porumb dulce (SPD) vor completa lucrarea si impreuna cu foarte putina apa din lac vor face ca amestecul nostru sa se lege minunat.

ALCOOL DE PORUMB

NADIRE ZGARCITA Fara exagerare, 3-4 bile sunt suficiente pentru nadirea grea, ca sa spunem asa. Mult, mult mai important e unde le aruncam. Adica in ce loc al lacului.

NADIRE ZGARCITA

CERCELUS Viermusii nu pot sa lipseasca de pe firul de par in aceasta perioada. Forfacul e scurt, de 10 centimetri.

CERCELUS

CARLIG NR 8 Nici snowman-ul mic, facut dintr-o solubila de 12 mm si o jumatate de pop up de 10 mm, nu este de nesocotit. Pentru ca poate prinde dulap.

CARLIG NR 8

ARC NADITOR Indiferent ce punem la carlig, pescuim cu arc naditor (sau feeder), pe care punem – evident – amestecul pe care l-am facut la inceput.

ARC NADITOR

CHEIA SUCCESULUI Asa cum am mai spus, localizarea este decisiva. Daca nu lansam unde stau crapii nu am facut nicio branza.  

LOCALIZAREA

APA RECE Reimprospatarea momelilor se poate face fara griji la doua ore, pentru ca solubila, chiar daca e mica, se dizolva foarte greu.

APA RECE

8 ORE PE MALUL LACULUI Partidele scurte din acest sezon ne pot aduce – pe langa gripe sau guturaiuri – si satisfactii deosebite. 

8 ORE PE MALUL LACULUI

Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Comentarii
Momentan nu există comentarii.