Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Tehnici de pescuit pe apa rece de la Vladut Mateianu

acum 7 ani
Odata cu racirea vremii, incepe cea mai buna perioada de pescuit la crap, in special pentru cei care cauta capturile capitale. Voi incerca sa clarific, in randurile care urmeaza, cateva aspecte care ii vor ajuta pe cei care vor pleaca la pescuit in perioada rece, in special pe cele legate de localizare, mod de nadire si nada folosita.
 
Unde cautam crapul pe apa rece?
 
pescuit pe apa rece 
Sunt multe teorii despre localizare, nu voi tine cont de ele, ma voi rezuma doar la experienta proprie. Am prins crapi in perioada rece atat la apa de 1 metru, cat si la apa de 18 metri.
 
locuri agatatura 
Ambele locuri aveau insa ceva in comun si anume obstacolele submerse: buturugi, copaci scufundati sau chiar pietre de dimensiuni mari. Important este sa stim cand sa-l cautam pe crap acolo. Pe timpul zilei, pe vreme insorita, crapii ies si pe apa mica, exact ca primavara, in locul in care apa se incalzeste mai repede. Noaptea, in schimb, se retrag pe apa adanca sau medie. Dar OBLIGATORIU cu structuri.
 
Cat, cum si cu ce nadim?
 
boilies apa rece 
Racirea apei ii da crapului semnalul ca perioada de “hibernare” se apropie, ceea ce il va face sa caute sa asimileze cat mai multe proteine animale, pe care le va transforma in energie pe perioada iernii.
 
nada senzor 
Deci, o nada pentru apa rece corect aleasa va contine obligatoriu proteina animala, in special faina de peste, de carne sau de crustacee marine. Recomand o nadire moderata si cat mai exacta, in locurile “fierbinti”, iar la montura sa fie un saculet solubil care sa contina sparturi de cereale, fainuri cerealiere, seminte mici si faina de peste.
 
Ce monturi folosim? 
 
monturi apa rece 
Eu sunt adeptul monturilor in-line, cu naditor si forfac scurt. Carligele pe care le folosesc sunt nr 4, 6 si 8, iar experienta mi-a demonstrat ca pescuitul cu carlige mari poate ingropa o partida de pescuit. Nu folosesc carlige scumpe, “de firma”, sunt pe piata multe carlige “no name” de calitate, important este doar sa desfacem plicul si sa verificam calitatea. Momeala de la carlig ar fi bine sa fie mai mica decat in timpul varii, adica bile de 12-16 mm, porumb flotant sau porumb clasic (cel cu aroma de scoica sau squid) sau viermusi. O pasta solubila cu care sa invelim momeala este ideala, la fel si dipuirea momelii cu CSL, alcool sau chiar tuica.
 
vladut mateianu  
In concluzie, bucurati-va de ultimele zile de pescuit ale sezonului, norocul tine intotdeauna cu cei indrazneti! Mai ales daca si tineti cont de sfaturile de mai sus.
 
Vladut Mateianu 
6 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • luni, 17 octombrie 2016 17:49

    viorel ionescu : Felicitari Vladut!Pe balta Sulimanu exact acum 1an si 1zi am "pacalit"pe standul 7 16ciortani frumosi intre 2,5-4kg.Am nadit cu 1kg de viermi combinati cu o jumatate de kg pelete 1016Am pescuit clipsat la 1m de malul de vis-a-vis.Rigul ales a fost maggot clip atasand pe acesta viermi vii dar si artificiali,,pe plumb pasta si pe aceasta tot viermi. numai bine si fire intinse tuturor!