Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Toamna. Vremea s-a racit brusc? Cuvantul de ordine, PROTEINA!

acum 5 ani
Asistam, probabil, la cea mai prolifica vreme pentru pescarul de crap. Toamna, racirea brusca a vremii pune pestii in miscare si in alerta; acestia realizeaza ca vine iarna si ca trebuie sa se hraneasca pentru a acumula cat mai mult.
 
Parerile sunt impartite. Unii sustin ca primavara - pe procesul accentuat de incalzire a apei - crapii ar fi cei mai dispusi la hranire si, daca vreti, mai vulnerabili pentru a fi prinsi. Alti pescari spun ca toamna este anotimpul ideal pentru marile capturi. Sau daca nu mari, multe. Totusi, un lucru e cert: in aceasta perioada a anului, scaderea brusca a temperaturii exterioare este un lucru foarte bun, iar supranadirea - o cauza frecvent intalnita in esecurile de peste vara - aproape ca dispare.
 
tehnici pescuit la crap 
Pentru ca pestii, imediat ce au simtit pe solzii lor ca apa se raceste, incep sa caude asiduu hrana si o accepta in cantitati mari. Mai mult decat atat, in aceasta perioada boiliesurile cu un procent ridicat de faina de peste (cu conditia ca aceasta sa fie de calitate!) sau peletele nutritive sunt foarte indicate. Uleiurile de care ne-am ferit peste vara isi intra in drepturi.
 
tehnici pescuit la crap 
Toamna saculetii solubili este bine sa contina particule consistente si nu praf sau alte chestiuni de atractie. Langa momeala de la carlig e indicat ca sa avem pe substrat nada care ramane acolo si nu este deranjata decat de vizitele pestilor. Pentru ca daca am ales bine locul si am nadit unde si cu ce trebuie, este aproape imposibil sa nu avem trasaturi in acest mod.
 
pescuit la crap toamna 
Nu trebuie sa ne fie teama sa nadim constant, mai cu seama daca pestii ne dau semne ca se afla in zona si sunt interesati de nada noastra. Pentru ca, asa cum spuneam la inceput, crapii sunt nevoiti (daca vreti) sa se hraneasca pentru a acumula in vederea iernatului. Boiliesul tare sfaramat din saculetii PVA este o solutie foarte buna si prinzatoare, insa si bilele mai mici (12-14 mm), intregi, merg de minune cu niste pelete nutritive de dimensiuni mai mari.
 
tehnica pescuit la crap toamna 
Cele de mai sus se potrivesc toamna, atunci cand vremea se raceste brusc dupa cateva luni bune de canicula. Iar scenariul tine o perioada, pana cand apele incep sa scada sub 18 grade Celsius. In acel moment lucrurile se schimba radical, iar pescuitul eficient imbraca alta forma. Dar despre asta, intr-un articol viitor. Pana atunci sa ne bucuram de aceasta vreme si fir intins!
 
Crapmania.ro 
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.