Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Balta lui Iancu ( colun ), Sibiu

Ultima actualizare: 16 mai 2020, de Viorel Mateianu
O balta frumoasa cu conditii de camping ( apa,curent electric ). Balta este transformata prin inchiderea unui brat mort de Olt.
Mixt
100 lei
Ok
Drumul Brasov- Sibiu, dupa localitatea Scorei se face dreapta, se trece barajul dupa care se face stanga pe un drum de piatra.
                        Pentru practicarea pescuitului in scop recreativ la P.F Iancu 
Prin pescuit in scop recreativ se intelege pescuitul efectuat cu undita, in scop de agrement, cu respectarea urmatoarelor reguli: 
1.	Taxarea se efectueaza pe lac, fiecarui platitor inmanandu-i-se personal prezentul Regulament, pentru care va semna de luare la cunostinta pe bonul de acces achitat. 
2.	Contravaloarea unui permis de pescuit este de 50 lei/zi si 50 lei/noapte pentru fiecare persoana. Pescuitul se va desfasura dupa urmatorul orar: 
•	Intre orele 6.00 – 20.00 se va achita taxa de zi
•	Intre orele 20.00 – 6.00 se va achita taxa de noapte
Nu se admite achitarea partiala a taxei de pescuit, in functie de timpul de pescuit sau varsta pescarului. 
3.	Accesul la pescuit se face nominal.
4.	Parcarea masinilor se va face in spatiul special amenajat si in apropierea acestuia. 
5.	Pentru fiecare taxa de pescuit se admit doar 3 undite cu maxim 2 carlige fiecare. Pentru o a patra undita se plateste contravaloarea unui nou permis de pescuit. 
6.	Pescuitul se practica de pe mal; este interzisa intrarea in apa, sub orice motiv. 
7.	Nadirea se face de pe mal. Momelile folosite vor fi cele clasice. Nu se admit momeli insalubre. Aveti obligatia sa prezentati momelile la controlul personalului de serviciu. 
8.	Cantitatea maxima admisa pentru un permis de pescuit este de 3 kg de peste. Daca se depaseste aceasta cantitate, pretul pentru pestele prins este urmatorul: crap, cosas, scoicar – 15 lei/kg; caras – 5 lei/kg; somn, salau, stiuca – 15 lei/kg. Daca greutatea unui exemplar pescuit depaseste 4 kg, se va elibera – acesta fiind exemplar reproducator.
Va atragem atentia asupra faptului ca pescuitul recreativ trebuie sa fie si sportiv, aceasta insemnand ca exemplarele subdimensionate trebuie eliberate.
9.	Este interzisa ocuparea simultana a mai multor locuri de pescuit in baza unui singur permis de pescuit. Un pescar poate ocupa circa 5 m pe mal.
10.	Pescarii se vor supune controalelor persoanelor autorizate. 
11.	Nu se admite pescuitul prin metode interzise de lege, ca de exemplu pescuitul cu ”grebla” sau cu mana, folosirea ”ariciului”, a carligelor de agatat etc.
12.	Se interzice spalarea masinilor langa apa. De asemenea este interzisa circulatia cu barca sau cu orice alt mijloc de plutire pe luciul apei.
13.	Detinatorii de caini sunt obligati sa isi controleze in permanenta animalele, astfel incat sa se asigure siguranta persoanelor care circula pe malul apei.
14.	Parasirea locului de pescuit se va face prin punctul de acces si numai dupa efectuarea controlului pestelui retinut.. Pescarii sportivi care nu respecta aceasta regula nu vor mai fi primiti la pescuit.
15.	Pescarii sportivi sunt obligati sa intretina curatenia generala a locului de pescuit. Nu se vor arunca resturi menajere pe mal si in apa. In acest scop vor fi folosite locurile special amenajate. Nu se vor afecta fanetele din apropierea apei si nu se vor taia arborii. 
16.	Comportamentul va fi civilizat si corespunzator scopului recreativ, cu urmatoarele precizari: 
•	Nu se va consuma alcool in exces.
•	Muzica nu va deranja celelalte persoane aflate la pescuit.
17.	Pestele prins va fi pastrat viu in juvelnice, astfel incat paznicul sau persoanele indreptatite sa poate elibera exemplarele necorespunzatoare.
18.	Incalcarea legislatiei in vigoare si a prezentului regulament se sanctioneaza disciplinar - cu excluderea de la pescuit, material sau penal, dupa caz. 
19.	Persoanele de sex masculin care insotesc pescarii sportivi, fara a pescui, vor achita o taxa de 5 lei/zi si/sau 5 lei/noapte. 
Autoritatile competente (Politia, Jandarmeria) colaboreaza cu conducerea societatii pentru buna desfasurare a acestei activitati. 
P.F.A. Iancu este exonerata de orice raspundere privind eventualele incidente, accidente sau alte intamplari care ii afecteaza in vreun fel pe cei intrati in amenajarea piscicola, indiferent de cauza/cauzator. 
Acest regulament a fost intocmit respectand legislatia in vigoare, L 192/2001, L298/2004, OU 60/2004, L319/2006, OUG 23/2008, personalul PF Iancu avand competenta pentru aplicarea acestora pe teritoriul amenajarii piscicole.
                


Comentarii
Momentan nu există comentarii.