Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Balta Ecsed, STRĂINĂTATE

Ultima actualizare: 16 mai 2020, de Viorel Mateianu
ECSÉDI VÉG-TÓ [LACUL ECSÉDI VÉG] s-a format ca groapă de colmatare a primei mine de lignit din Ungaria. După închiderea minei, care a avut loc în anul 1970, lacul se umple şi în zilele noastre cu apă de izvor cristalină din 9 izvoare ce traversează peretele străvechi de cărbune de mai multe milioane de ani.
Nu este poluat de pâraie, iar în zonă nu există culturi agricole. În anul 1995 a intrat în proprietate privată. De atunci am reuşit ca lacul şi zona limitrofă să fie declarate zonă naturală protejată, respectiv bazin de apă potabilă. În lacul vechi de 40 de ani se găsesc toate speciile de peşti indigeni din Ungaria, meduze de apă dulce şi raci. Şi în viitor vom lucra pentru a păstra toate acestea şi pentru copii şi nepoţii noştri. 
crap
C & R
430 euro/saptamana
Foarte bun
Coordonate GPS: N: 47,7606986° E: 19,7658193°
            
Pe lacul Ecsédi, pescuitul este asigurat numai persoanelor care sânt membrii ai clubului. Calitatea de membru poate fi dobândita prin recomandarea data de catre un membru deja cooptat. Persoanele care nu dispun de recomandare nu pot beneficia de serviciile prestate decât în urma unei întâlniri personale. 
 În anul 2008 apa lacului Ecsédi a fost calificata ca fiind apa potabila, lacul si împrejurimea acestuia a devenit arie aflata sub regim de protectia mediului ambiant. Dorim sa pastram acest mediu ambiant în starea actuala, pentru ca vizitatorii sa fie întâmpinati si în viitor de aceasta priveliste. 
 Sântem convinsi ca si Dvs. sunteti o persoana care considera important acest scop si care prin urmare va accepta si va respecta conditiile de mai jos. 
Va rugam sa pastrati curatenia în întreaga zona a lacului! Nu faceti murdarie! Va rugam sa parcati autovehiculele în mod regulamentar în locul de parcare indicat. În debarcader concomintent nu poate stationa decât un singur autovehicul pe durata încarcarii si descarcarii, cu respectarea ordinii de sosire. Nu este permisa facerea focului decât dupa o conciliere prealabila si numai în locul indicat. În zona lacului, pe apa, în parcare si în barci fumatul este interzis! Fumatul este permis numai în incinta bufetului, în locul indicat si în locurile indicate ale locurilor de pescuit. Pentru satisfacerea necesitatilor umane (dus, WC), utilizati locurile indicate si special amenajate! Fiecare persoana trebuie sa debaraseze gunoiul de la locurile de pescuit la locul indicat. Va rugam sa colectati gunoiul în mod selectiv! 

Casutele pot fi ocupate în ziua sosirii de la ora 14:00 si trebuie eliberate pâna la ora 11:00 în ziua plecarii. La aceste ore – în caz de solicitare – putem acorda sprijin la transportul echipamentelor si a bagajelor. 

Va rugam sa predati casutele si barcile în stare curata!

În prezent pe lac este permis pescuitul pestilor pasnici. Pescuitul pestilor rapitori este INTERZIS! 

Pe lac va stau la dispozitie 10 locuri de pescuit. Un loc de pescuit poate fi închiriat de cel putin doua persoane si pe o perioada de cel putin o saptamâna (7 nopti, schimbul (în zilele de sâmbata), pe baza de programare prealabila. O persoana poate pescui cu maximum patru lansete. Va rugam sa utilati locul de pescuit cu lumina de semnalizare, si sa marcati pe suprafata apei cu geamanduri luminoase locurile unde s-a efectuat nadirea. 

Tinând seama de adâncimea apei lacului, de varietatea albiei, precum si în vederea unui pescuit eficient, utilizarea aparatelor radar PROPRII este permisa si recomandata. 
Servicii asigurate: Casuta de lemn BarcaBarcadus, WCWC mobil 
Servicii solicitabile:Scaunmotor pentru barcageamandura luminoasapatsaltea crapmâncareacumulatorminciocshopinternet

Schimbarea acumulatorului trebuie rezolvata de pescari. 

Pescarul este raspunzator material pentru prejudiciile produse în timpul utilizarii mijloacelor solicitate. 
Pentru protectia apei:Locurile de pescuit sunt accesibile numai cu barca. Fiecare persoana poate folosi barca pe propria raspundere, cu respectarea normelor de circulatie pe apa ale tarii autohtone si ale uniunii europene. În barca nu se pot afla persoane în stare de ebrietate! Este interzisa aruncarea de tigari (inclusiv chistoace) în apa! Nu va satisfaceti necesitatile fiziologice în apa! Utilizarea WC-urilor mobile este asigurata si obligatorie! Golirea si curatarea acestora este obligatorie pentru fiecare persoana! În acest scop va stau la dispozitie locurile indicate. Este interzisa baia (scaldarea) în lac! Este interzisa intrarea în apa cu corpul uns cu lapte de plaja sau ulei de plaja! Este interzisa aruncarea în apa a alimentelor si bauturilor neconsumate! Este interzisa spalarea rufelor sau vaselor în apa lacului! Este interzisa utilizarea nadelor degradate sau de proasta calitate! În interesul celorlalti pescari, precum si în vederea pastrarii calitatii apei, limitati la minimum cantitatea de nada ce o doriti a împrastia în apa. 
Pentru protectia pestilor: 

Datorita adâncimii apei lacului (max. 34 m, medie: 15 m), precum si florei si a faunei unice a acestuia, exista un numar mare de boscheti si copaci sub apa. Prin urmare, în vederea protectiei pestilor va rugam sa respectati urmatoarele conditii: 
Pentru reducerea traumaturizarii pestilor, este obligatorie folosirea cârligelor de dimensiuni mici! Cârligul sa fie fara barbeta sau cu barbeta aplatizata. Este permisa utilizarea monturilor care la ruperea firului asigura caderea libera a plumbului. Poate fi utilizat numai plumb sinterizat, iar dupa plumb este interzisa utilizarea oricarui tip de nod , inel , bucla , opritor , agrafa de prindere! Este interzisa utilizarea firului împletit, guma power, sau lead cord! Utilizarea firului împletit este permisa numai la forfac (max. 20 cm) Utilizarea saltelei de primire crap, respectiv a lichidului dezinfectant este obligatorie! Utilizarea saltelei de primire crap este obligatorie atât în barca cât si pe schela de pescuit! În timpul verii va rugam sa raciti salteaua de primire crap încalzita! Pestii prinsi trebuie sa ajunga cât mai repede înapoi în apa! Este interzisa depozitarea pestilor prinsi! Pestii prinsi în timpul noptii pot fi pastrati în mincioc pâna la fotografiere care va fii efectuata dimineata, cu conditia ca într-un mincioc poate fi depozitat un singur peste! Este strict interzisa marcarea pestilor! În timpul cântaririi pestii trebuie udati permanent! În cursul fotografierii trebuie urmarit cu atentie ca pestele sa nu sufere leziuni, pescarul sa stea în genunchi sau în apa! Nu uitati ca pestele odihnit are o putere mai mare, poate fi usor scapat jos! Este permisa numai folosirea unor nade de buna calitate! Utilizarea nadelor crude este interzisa! Epuizarea din barca este obligatorie în vederea protectiei integritatii pestilor.În caz de blocare nu smulgeti firul, ci taiati-l la locul cel mai scurt posibil. 

Pescarul este raspunzator pentru invitatii sai si pentru faptele acestora. Apartinatorii directi (sotie, copil) se pot afla în incinta gratuit, iar alte persoane dupa o conciliere prealabila, si cu anumite conditii. 

Încalcarea sau nerespectarea celor de mai sus atrage excluderea imediata a pescarului din club, precum si din incinta.

Respectarea regulamentului de ordine interioara este verificata sistematic. Va rugam, nu considerati drept inoportuna activitatea controlorilor nostri. 

În cazul ca respectarea conditiilor de mai sus va cauzeaza orice fel de dificultati sau probleme, nu recurgeti la serviciile noastre. 

Consider cele descrise mai sus ca fiind obligatorii pentru mine, iau la cunostinta ca sânt raspunzator pentru toate accidentele, vatamarile corporale, cazurile de vis maior sau prejudiciile de alta natura produse în timpul sederii mele în incinta. 

        


Comentarii
Momentan nu există comentarii.