Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Balta Hermes Peris, Ilfov

Ultima actualizare: 16 mai 2020, de Viorel Mateianu
Balta Hermes Peris, Ilfov
acul este situat la marginea localitatii Peris (jud. Ilfov), accesul la balta fiind extrem de usor datorita pozitionarii langa drumul principal din localitate. Dupa 2 ani de lucrari de dragare, consolidare maluri si amenajare a standurilor de pescuit, incepand cu anul 2014, balta Hermes a fost deschisa pescuitului si, deasemenea, introdusa in circuitul competitional. Regulamentul permite pescuitul in regim "Prinde si Elibereaza", dar si cu retinere, precum si pescuitul nocturn (consultati sectiunea "Regulament - Taxe" pentru mai multe detalii).

Suprafata totala a baltii este de aproximativ 22 Ha, cu adancimi de 2-4 m si substrat tare, dar si cu prezenta, pe alocuri, a structurilor subacvatice, unde au fost raportate si cele mai mari capturi. Distantele intre maluri variaza intre 140-200 m, pescuitul practicandu-se de pe un singur mal, cu spatiu suficient intre standuri si zona larga in fata, astfel incat pescarii sa nu se incomodeze reciproc.

Populatia piscicola este dominata de crap comun (romanesc) si crap oglinda (salonta) cu greutati ce variaza intre 3 Kg si peste 20 Kg, recordul actual al lacului constand intr-un crap romanesc de 21.5 Kg prins de Adrian Daminescu. Popularile sunt frecvente si sunt filmate sau pozate si prezentate in sectiunea Noutati, in galeria Foto-Video sau pe pagina de Facebook sau YouTube.
crap   cteno   stiuca   salau
C & R
Partida 12 ore C&R (catch & release) - 60 lei Partida 24 ore C&R (catch & release) - 120 lei Partida 48 ore C&R (catch & release) - 220 lei Partida 72 ore C&R (catch & release) - 320 lei
Ok
Ruta de iesire din Bucuresti (Baneasa) incepe cu Soseaua Bucuresti-Ploiesti (DN1), traseul intersectand localitatile Otopeni, Balotesti, Saftica si Tancabesti. Dupa intrarea in Tancabesti, la indicatorul rutier spre Peris, se vireaza stanga pe DJ101B, se parcurg aprox. 8 km, se traverseaza calea ferata si apoi inca 300 metri pana la balta.
                        1. Inainte de instalarea pe locul de pescuit, pescarul va consulta acest regulament si va achita taxa corespunzatoare pentru pescuit, numai in cazul in care este de acord cu aceste reguli.2. Fiecare pescar trebuie sa fie dotat cu saltea de primire tip cradle, spray dezinfectant si in plus cu juvelnic sau sac de pastrare (pentru cei care vor sa retina peste).3. Taxa pentru pescuit se va achita la intrarea pe balta4. Pe toata durata partidei de pescuit personalul baltii are dreptul sa controleze si sa cantareasca pestele capturat de pescari5. Pescarul are dreptul sa pescuiasca cu maxim 4 scule (lansete sau undite), dotate obligatoriu cu un singur carlig si plumb sau naditor pierdut( care sa permita eliberarea plumbului sau naditorului in cazul ruperii firului principal).6. Este strict interzis pescuitul la bomba sau cu doua, trei carlige!!!7. Sotia sau copilul pescarului au dreptul sa pescuiasca cu o lanseta din cele 4 ale pescarului, fara sa achite o alta taxa, insa numai in dreptul standului pe care il ocupa.8. Pescarul este obligat sa se aseze numai in dreptul locului marcat si numerotat pentru pescuit.9. Pescarul va lansa,obligatoriu, pe directia inainte fata de standul pe care il ocupa, fara a depasi limitele standului(nr. standului, pe malul de vis-à-vis, indica limita din partea stanga)10. Pescuitul cu retine se va desfasura doar in intervalul 6 AM-18 PM, pescarul are voie sa retina un singur peste (crap,ten, salonta) mai mic de 4 kg contra cost( 20 lei /kg)11. Pentru partidele de 12 ore pe timp de noapte pescarul are nevoie de recomandare!!!12. Pescuitul pe timpul noptii (intervalul 18 PM-6 AM) este doar C&R (nu se poate retine crap, ten, salonta).13. Pescarul nu are voie sa schimbe pestele pe care l-a retinut cu altul prins ulterior.14. Capturile de caras si somn se pot retine fara limita.15. Capturile accidentale de salau si stiuca se vor elibera imediat in apa in stare vie si fara a fi ranite.16. Este interzisa punerea pestilor in acelasi juvelnic, sac de pastrare, de catre 2 sau mai multi pescari, precum si cedarea pestilor prinsi de catre un pescar la alti pescari.17. Pe acest lac sunt interzise muzica la maxim, injuriile, chefurile si oricare alte activitati care pot deranja ceilalti pescari aflati pe balta !18. Scaldatul este strict interzis!19. Pescarii sunt obligati sa lase standul curat la sfarsitul partidei.20. Pescarii care sunt gasiti ca nu respecta unul din aceste puncte, vor fii scosi imediat de pe balta !!!21. La parasirea locului de pescuit, pescarul este obligat sa inapoize saltea+spray in starea in care a primit-o. In caz de defectiune pescarul va achita contravaloarea lucrului inchiriat (saltea=300 lei, spray=25 lei, gratar=250 lei)22. Pentru orice problema, va rugam sa contactati administratia lacului: Ionut Voicu - 0724.355.320
                

4 persoane apreciază asta.

Comentarii
Momentan nu există comentarii.