Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Balta Polcesti, Călăraşi

Ultima actualizare: 26 martie 2021, de Viorel Mateianu
Balta Polcesti, Călăraşi
Lacul Polcesti contine numeroase exemplare de crap intre 15kg si 25kg si este recomandat pescarilor de crap interesati de trofee.
crap   somn
C & R
125 lei / 24h
Prost
            REGULAMENT DE PESCUIT LA CRAP 
SEZON 2021
1 - DREPTURI DE PESCUIT
1.1 Pescuitul la crap pe lacul Polcesti se desfasoara in sistem Catch & Release. Retinerea crapului de orice marime este interzisa.
1.2 Se poate pescui atat ziua, cat si noaptea. Ziua de pescuit la crap este calculata pentru un interval de 24 de ore din momentul inceperii partidei, dar fara a depasi ora 12.00 in ultima zi. La finalul partidei, standul de pescuit trebuie eliberat pana la ora 12.00.
1.3 Fiecare pescar poate folosi un numar de maxim patru lansete pe stand. Niciun stand nu poate avea mai mult de patru lansete in apa. Fac exceptie doar lansetele de marcaj si de nadire, care se pot folosi in acelasi timp cu lansetele de pescuit.
1.4 Pe acelasi stand pot pescui maxim doi pescari, cu drepturi depline, in contul unei singure taxe de pescuit, dar nu cu mai mult de patru lansete.
2 - REGULI DE COMPORTAMENT
2.1 Comportamentul pescarilor trebuie sa fie civilizat pe durata partidei de pescuit. Pescuitul se va desfasura in deplina liniste.
2.2 Este interzisa organizarea de petreceri de orice fel pe locul de pescuit. Este strict interzis pescuitul in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor. Nerespectarea acestei reguli atrage suspendarea dreptului de a pescui la Polcesti.
2.3 Este interzis sa se faca focul pe pamant. Este permisa folosirea gratarelor din dotarea pescarului daca acestea sunt ancorate la minimum 0,5m de sol; este obligatorie stingerea focului si a jarului dupa incetarea folosirii gratarului.
2.4 Standurile de pescuit trebuie pastrate curate pe toata durata partidei si trebuie sa ramana curate la sfarsitul ei. Aruncati gunoiul doar in locurile special amenajate. Curatenia permanenta in stand este responsabilitatea pescarilor. Este strict interzisa aruncarea oricarui tip de gunoi in lac sau pe maluri. Nerespectarea acestei reguli atrage suspendarea dreptului de a pescui la Polcesti.
3 - ECHIPAMENTE
3.1 Pescuitul la crap este permis numai cu echipament de crap specializat: lansete de crap de 3,60-3,90m, minciog de crap cu deschiderea de minim 1m si plasa cu ochiuri mici, saltea de receptie. Contactati administratia pentru mai multe detalii.
3.2. La pescuitul lansat, se poate pescui cu linie principala de monofilament cu diametrul de minim 0,30mm. Nu sunt admise monofilamente mai subtiri de 0,30mm. Pentru aruncari la distanta, este obligatorie folosirea unui inaintas conic. Pescarii au obligatia sa se asigure ca firele lor respecta aceste reguli.
3.3. La pescuitul plantat, se poate pescui cu linie principala de monofilament cu diametrul de minim 0,35mm. Nu sunt admise monofilamente mai subtiri de 0,35mm. Folosirea unui inaintas nu este obligatorie in cazul pescuitului plantat. Pescarii au obligatia sa se asigure ca echipamentele lor respecta aceste reguli.
3.4 Este permis pescuitul plantat cu ajutorul barcilor sau navomodelelor. Sunt permise motoarele electrice. Nu este permisa folosirea motoarelor termice.
3.5 Firele textile sunt permise ca linie principala doar pe lansetele de marcaj si nadit. Nu este permisa folosirea inaintasului textil.
3.6 Este permisa folosirea balizelor de marcaj tubulare si de tip H. Pentru marcarea temporara, de scurta durata, a unui loc, se pot folosi balize H. Pentru marcarea pe termen lung a unui loc, in timpul pescuitului, se vor folosi balize tubulare flexibile, care lasa firul sa treaca peste ele in dril. Nu sunt permise balize permanente care pot fi agatate cu firul in dril.
4 - MONTURI SI NADE
4.1 Pescuitul este permis numai cu monturi cu fir de par, cu un singur carlig.
4.2 Este obligatorie folosirea unor monturi ecologice, care sa elibereze plumbul in cazul in care linia principala se rupe. Sunt admise atat monturile cu plumb pierdut, cat si monturile cu plumb in-line sau de tip elicopter, cu conditia sa fie legate corect. Administratia va urmari ca monturile sa nu puna in pericol pestele si poate solicita pescarilor sa modifice o montura care contravine acestei reguli.
4.3 Ca material antitangle, este permisa folosirea leadcore-ului, a tubului antitangle sau a inaintasilor de camuflaj deasupra plumbului. Lungimea maxima admisa pentru oricare dintre aceste segmente este de 2m. Modul corect de a folosi leadcore-ul este prin legare directa de linia principala sau de inaintasul mono. Adaugarea unei agrafe sau a unui vartej deasupra leadcore-ului pune in pericol pestele si nu este permisa.
4.4 Ca material de forfac, sunt admise doar materialele specializate (textil, combi sau mono), cu rezistenta de minim 20lb. Nu sunt admise fire textile subtiri, abrazive, care pot taia gura pestelui.
4.5 Nadele permise sunt: boiliesurile fierte si solubile, alunele tigrate, peletele, pasturile si semintele preparate. Nu este admisa folosirea semintelor nepreparate. Nu sunt admise momeli vii.
5 - PROTECTIA PESTELUI
5.1 Tinerea crapilor la sac (sau orice alt echipament de pastrare) este strict interzisa. Toate capturile vor fi eliberate in cel mai scurt timp, atat ziua, cat si noaptea. Daca pestele nu poate fi fotografiat in momentul in care a fost prins, din motive obiective (ploaie, furtuna etc.), poate fi tinut intr-un sac de pastrare, dar numai cu aprobarea administratiei prin telefon sau sms si pentru un timp cat mai scurt. Tinerea unui peste la sac fara stirea sau acordul administratiei se considera tentativa de furt si atrage suspendarea dreptului de a pescui la Polcesti.
5.2 Pentru protectia pestelui, pescarii sunt obligati sa foloseasca saltele de protectie solide, bine matlasate. Transferul capturilor din apa pe salteaua de primire si inapoi in apa, la eliberare, se va face numai in minciog sau, de preferat, intr-o plasa speciala de cantarire. Este strict interzis ca pestii sa fie transferati in brate.
5.3 Sedintele de fotografiere a unei capturi trebuie sa se desfasoare intr-un timp cat mai scurt, mai ales in sezonul cald. Toti pestii vor fi fotografiati deasupra saltelei de receptie si cat mai aproape de ea.
5.4 Va rugam sa anuntati administratorul in cazul oricarei capturi de minim 20kg. Administratia are dreptul sa fotografieze orice captura si sa foloseasca fotografiile in scop publicitar.
6 - MASURI DE SIGURANTA
6.1 Accesul la standul de pescuit este permis numai in timpul zilei intre orele 07.00-18.00. Intrarea sau iesirea de pe malul lacului (cu sau fara masina) pe timpul noptii fara acordul administratiei se considera tentativa de furt si atrage suspendarea dreptului de a pescui la Polcesti.
6.2 La sosirea pe lac, este permis accesul cu masina pana la locul de pescuit, pentru a descarca echipamentele necesare. In restul timpului, pe durata partidei de pescuit, toate masinile vor fi tinute permanent in parcarea special amenajata. La terminarea partidei, masinile pot fi aduse pe standul de pescuit pentru incarcarea bagajelor, dar numai dupa instiintarea administratorului. Va rugam sa anuntati administratorul in momentul in care urmeaza sa aduceti masina pe vad si sa incarcati bagajele. Bagajele pot fi incarcate in masina numai in prezenta administratorului si numai dupa ce au fost controlate.
6.3 Va rugam sa aveti in vedere ca administratorii lacului au dreptul de a controla bagajele pescarilor in orice moment al partidei, daca e necesar. La plecare, bagajele si masinile pescarilor pot fi controlate prin sondaj sau integral. Refuzul de a permite controlul bagajelor si al masinii se considera tentativa de furt si atrage suspendarea dreptului de a pescui la Polcesti.
6.4 Este permis accesul vizitatorilor, dar numai pe timpul zilei si cu obligatia de a lasa masina la parcare. Pescarii isi asuma intreaga responsabilitate pentru vizitatorii lor. Vizitatorii nu pot ramane pe lac pe timpul noptii.
6.5 La folosirea barcilor, recomandam folosirea vestelor de salvare. Pescarii isi asuma intreaga responsabilitate in momentul iesirii cu barca pe apa. Administratia lacului este exonerata de orice raspundere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente. Regulamentul de fata, pe care orice pescar are obligatia sa il cunoasca si sa il accepte, functioneaza ca act de protectia muncii.
        


Comentarii
Momentan nu există comentarii.