Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Balta Valea Mare, Covasna

Ultima actualizare: 26 martie 2021, de Viorel Mateianu
Balta Valea Mare, Covasna
Un loc superb,peisaje desprinse parca din Rai,iti ofera partide de pescuit memorabile !
crap   caras   cteno   somn   stiuca   salau
Mixt
C&R 100 lei / 24h; reținere 100 lei / 12 h
bar   toalete
Ok
                        REGULAMENT
BALTA VALEA MARE
2021
        Inainte de instalarea pe locul de pescuit,pescarul va consulta prezentul regulament si va achita taxa corespunzatoare pentru pescuit numai in cazul in care este de acord cu urmatoarele reguli
  1.Fiecare pescar trebuie sa fie dotat cu MINCIOG,SALTEA  DE PRIMIRE (dimensiuni minime admise 110cm*70cm*8cm) si SPRAY DEZINFECTANT.Pescarul care nu are saltea si spray,poate inchiria,pe baza de CI , de la personalul BVM contra sumei de 5 lei pentru fiecare.Este obligatorie manevrarea cu atentie a pestelui capturat.In cazul in care se constata ca un exemplar mai mare de 4kg a fost ranit,SE VA PERCEPE O TAXA DE 100 RON/KG.Pestele ranit va fi predat personalului BVM.
Cantarirea pestilor se va face doar cu echipament corespunzator(saltea/sac de cantarire)
  2.Contravaloarea unui permis de pescuit pentru fiecare persoana este de       
         -60 Ron/12 ore(PESCUIT DE ZI) –Bon Sistem Prinde si Elibereaza(C&R).Se elibereaza tot pestele prins indiferent de specie.De la ora 6-18.
         -100 Ron/12 ore –Bon cu retinere 3 kg de crap si 5 kg de caras, din cel capturat. Pestele prins nu este transmisibil de la un pescar la altul.
         -100 Ron/24 ore-Bon Sistem Prinde si Elibereaza(C&R)cu rezervare doar in zilele de VINERI-DUMINICA (SFARSIT DE SAPTAMANA).
Se poate retine crapul intre 1 si 3 kg,cei sub sau peste aceasta greutate vor fi eliberati imediat.Speciile de Amur,Salau se vor elibera indiferent de greutate in stare vie,fara a fi ranite(pestele se poate tine maxim 10 minute pe mal pentru cantarire,fotografiere.
   Speciile de rapitori Stiuca si Somn se vor retine obligatoriu(se poate cumpara de catre pescari,sau este preluat de catre administratia BALTII)..
         -10   Ron taxa agrement pentru persoanele insotitoare.
      Copii sub 16 ani (cei care nu pescuiesc) nu platesc taxa agrement.
  Pescuitul se va desfasura dupa urmatorul orar:
                  06,00-18,00
  3.Accesul la pescuit se va face nominal , fiecare pescar trebuie sa prezinte supraveghetorului actul de identitate daca se solicita.
  4.Parcarea masinilor se va face in spatiul special amenajat.
  5.Pescarul poate sa pescuiasca cu maxim 4 scule (lansete sau undite),dotate obligatoriu cu 1(un)singur carlig!
  6.Pescarul care opteaza pentru bon cu retinere trebuie sa fie dotat obligatoriu cu sac de pastrare sau juvelnic din plasa de ata!     
  7.Pe toata durata partidei de pescuit personalul BVM are dreptul sa controleze si sa cantareasca pestele capturat.
  8.Pescuitul se practica de pe mal: este interzisa intrarea in apa,sub orice motiv.
  9.Pretul pentru pestele intre 1– 4 Kg prins este urmatorul:
         -crap  -21 Ron/kg   
         - caras(orice greutate)- 10 Ron/kg
         -stiuca, somn(orice greutate)-21 Ron/kg
          -Preturile sunt valabile pentru pescarii care opteaza sa retina mai mult peste decat cantitatea care este specificata la fiecare bon.
  10.Persoana surprinsa ca sustrage/ascunde peste,altul decat cel care poate fi retinut regulamentului,se face vinovata de FURT,fapta penala pedepsita de art 208 Cod Penal si va fi reclamata organelor de politie in vederea intocmirii dosarului penal.
  Pescarul care aduce la cunostinta administratorului sau personalului BVM despre alt pescar care sustrage sau ascunde peste,si acest lucru va fi dovedit,va fi recompensat cu 1bon C&R
 11.Pescarii se vor supune controalelor persoanelor autorizate la solicitarea acestora, atat in bagaje cat si in autoturisme.
 12.Nu se admite pescuitul prin metode interzise de lege, ca de exemplu pescuitul cu “grebla” sau cu mana , folosirea  “ariciului”, a carligelor de agatat.
13.Detinatorii de caini sunt obligati sa isi controleze in permanenta animalele , astfel incat sa se asigure siguranta persoanelor care circula pe malul apei.
 14.Parasirea locului de pescuit se va face prin punctul de acces si numai dupa efectuarea controlului pestelui retinut.Pescarii sportivi care nu respecta aceasta regula nu vor mai fi primiti la pescuit.
 15.Pescarii sportivi sunt obligati sa intretina curatenia generala a locului de pescuit.Nu se vor arunca resturi menajere pe mal si in apa.In acest scop vor fi folosite locurile special amenajate.
 16.Comportamentul va fi civilizat si corespunzator scopului recreativ , cu urmatoarele precizari:
          -Nu se va consuma alcool in exces.
          -Muzica nu va deranja alte persoane aflate la pescuit.
 17.Incalcarea regulamentului si a legislatiei in vigoare se sanctioneaza disciplinar-cu excludere de la pescuit , material sau penal , dupa caz.
Autoritatile competente (Politia,Jandarmeria) colaboreaza cu conducerea societatii pentru buna desfasurare a acestei activitati.
I I  Oprea Ioan este exonerata de la  orice raspundere privind eventualele incidente , accidente sau alte intamplari care ii afecteaza in vreun fel pe cei intrati in amenajarea piscicola , indiferent de  cauza .
Acest regulament a fost intocmit respectand legislatia in vigoare L  192/2001 ,  L 298/2004 , OU 60/2004 , L 319/2006 ,  OUG 23/2008 , personalul Pescariei “Valea Mare “avand competenta pentru aplicarea acestora pe teritoriul amenajarii piscicole. 
Daca considerati ca acest regulament vi se potriveste,va asteptam cu drag,daca nu,va rugam si sunteti liberi sa va alegeti orice alta locatie!
           Cu respect administratia BALTA VALEA MARE!
                


Comentarii
Momentan nu există comentarii.