Reparație Lanseta Shimano TX9

In acest topic au acces doar membrii clubului sportiv Senzor
Cristian Maier
Puncte: 0

Reparație Lanseta Shimano TX9

Mesaj de Cristian Maier »

Întâmpin o mică problemă la o lanseta Shimano TX9, și anume, cotorul a explodat in 3-4 locuri :D. Mă poate ajuta cineva cu repararea lui, sau să mă indrume către cineva care poate să facă asta? Respectiv eventual să mute mandrina si inelul pe alt blanc sau orice altă soluție?
Mulțumesc!
Imagine

Imagine

Imagine

Indre Ovidiu

Re: Reparație Lanseta Shimano TX9

Mesaj de Indre Ovidiu »

Cum s-a rupt in asemenea hal....chiar sunt curios! O lanseta am rupt si eu la o partida de 48 de ore si nu ii doresc nimanui acel sentiment
Nume utilizator schimbat din indre1988

Cristian Maier

Indre Ovidiu scrie:
Vin Mar 06, 2020 18:08
Cum s-a rupt in asemenea hal....chiar sunt curios! O lanseta am rupt si eu la o partida de 48 de ore si nu ii doresc nimanui acel sentiment
S-a rupt=a explodat la o aruncare lejeră pe clips la 60 de metrii cu plumb de 110 gr.

Cristian Maier

Va salut! Cu tot respectul, eu nu încerc să caut de partea cui este vina, caut o rezolvare dacă există, sa o pot folosi împreună cu segmentul superior rămas intact ca o lanseta de rezervă sau chiar de nădejde.
Referitor la garanție si ce spuneți dvs. mai sus, chiar nu văd in ce scenariu aceasta ar putea acoperi orice defect poate apărea în timpul utilizării lansetei. Dacă se rupe, pescarul este de vină ca nu a utilizat-o cum trebuie, iar dacă nu se rupe, este bună și nu ai nevoie de garanția respectivă.
Cel mai frustrant este faptul ca de luni de zile nu am primit niciun răspuns la email de la dealerul oficial Shimano, în care solicit achiziționarea segmentului rupt pentru da o noua șansă lansetei. De ce mai au formular de contact pe site, unde nu este specificat ca trebuie sa fi cel puțin prinț sau rege pentru a ți se oferi un răspuns. Fie el chiar și "Hai sictir" într-un mod diplomatic și elegant.
Referitor la inel, este de 40mm.

Cristian Maier

Nu am glumit, mă gandesc ca poate exista vreun constructor de lansete care poate are alt blank pe care poate monta mandrina, ineul de plecare și talonul de pe tronsonul rupt pe altul bun, fie el și MTX 14 :), care nu se rupe niciodata chiar si cu spombul plin desi, după cum sluneti, are fix aceeași caracteristici si greutate. De aici deduc ca ori MTX 14 e mai bună, ori ca Shimano TX9 este mult mai proasta sau mult sub specificațiile producătorului la un preț de 4 ori mai mare (1600 lei a costat).
La producător nu am cerut nimic pe garanție, am solicitat achiziționarea unui tronson nou, si nu am primit nici un raspuns.
Adrian Voicu nu are nicio vină, am vazut cu ochii mei aruncarea respectivă, care a fost foarte departe de o aruncare extrema care poate pricini asa ceva.
Deși considerata de alții o lanseta moale, in comparație cu TX5 sau TX7 de exemplu, am ales acest model, nu pentru aruncari extreme sau concursuri de casting, si am fost foarte mulțumit până la incidentul neașteptat. Pana m-am obișnuit cu ea să dau mai incet, aruncam numai prin copacii de pe malul opus (Sorin Mureșan mi-e martor) , drept urmare, niciodată nu am fost nevoit sa forțez peste puterile mele, care cu siguranță sunt mult sub puterile pescarilor care aruncă la distanțe extreme.
Ca o concluzie, din ce ați spus dumneavoastră, problema ar fi ca 3.5lbs nu este potrivit pentru acest tip de pescuit și să ma orientez de la 3.75 in sus?

Cristian Maier

Cred că marketingul m-a influențat, nu o persoană anume, m-am ghidat după poza asta:
Imagine
Mergând pe principiul că sunt prea sarac să ma cârpesc, am ales penultima lanseta din ierarhia prezentată in poză, crezând ca nu am cum să greșesc fiind expuse in ordinea respectivă 😀.
M-am chibzuit și am strans bani si am cumpărat treptat câte una, până am reusit să imi fac un set.

Cristian Maier

Produsul a fost retras și înlocuit cu Tx9-A.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Am rupt si eu un tx9 tot in 3 locuri, la fel intr-o aruncare la 80m clipsat. Nu inteleg care e faza, dar s-a rupt la fel in ulte bucati doar ca putin mai sus ca la tine.
Imagine

Cristian Maier

Asta nu am înțeles nici eu. De ce nu s-a rupt când s-a aruncat tare cu ea, in malul opus, și s-a rupt într-o aruncare lejeră la câțiva zeci de metrii.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Andrei91 scrie:
Dum Mar 08, 2020 9:28
o singura data am rupt o lanseta , un MTX UNI in prima aruncare cu ea, scurta , fara sa fortez, sa rupt tronsonul superior si in aproximativ 3-4 zile am primit altul de la Dan gratuit, eu fiind din provincie in urma pozelor prin intermediul wpp. Nu am postat cu scopul de a face reclama , dar pe mine garantia asta m a convins si pe calea asta nu pot decat sa i multumesc .Nu vreau sa ma pun in pielea ta , e destul de frustrant sa ai parte de astfel de evenimente si sa nu gasesti rezolvare ... atata timp cat tu sti ca ai folosit lanseta in parametrii dati de producator ... daca nu rezolvare , macar un raspuns. Mai mult ca sigur nu o sa achizitionez a 4 lanseta Tx9 sa completezi setul, alta problema alta bataie de cap, tot pe banii tai plus neincrederea pe viitor in utilizarea lor ... cel putin eu asa vad lucrurile .. sper sa gasesti rezolvare, sa auzim de bine !

P.S am mai rupt un spod in urma aruncarii in forta, dar avea deja 4 ani de folosire intensiva si ruptura “indica” o lovitura in urma transportului si nu era hakuyo :))
Multumesc Andrei. Am multe cazuri de acest fel pe parcursul anilor. Nu atat de multe ca sa-mi duca afacerea in cap, dar in cei peste zece ani de activitate si mii de lansete vandute, se mai intampla accidente. In perioada de garantie, chiar am oferit varfuri gratuit, chiar si cand pescarul mi-a recunoscut ca a fost vina lui. Am obtinut o super relatie cu clientii facand acest lucru.
Am mai avut si cateva cazuri cu lansete lovite, demonstrat ca nu au cum sa se rupa longitudinal daca nu sunt lovite si nu am dat nimic gratuit. Nu stiu daca am 10 astfel de cazuri si asta pana acum multi ani. In ultimii 3-4 ani nu-mi mai aduc aminte de asa ceva. Poate ajutam si in aceste cazuri, dar mi-e sila de minciuna, mai ales cand sunt absolut sigur de ea inclusiv din comportamentul celui care o incearca.
Apropo de asta, asa se rupe o lanseta, cum este rupta cea din topic. Nu se rupe cu fisuri longitudinale pe distante mari. Aia cu fisuri este o lanseta calcata, lovita, dat cu ea in ceva, pus bagajul pe ea, ...

P.S. esti totodata martor ca nu am cerut avantaje pentru ajutorul oferit. :)

senzor planet

Înapoi la “Clubul Sportiv SENZOR TEAM”