Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Prezentare Ioan Sandu

NumeIoan Sandu
Vârstă
Locaţie
Ocupaţie-
Membru din24 septembrie 2013
Ultima vizită06 ianuarie 2023
Popularitate1478 vizitatori
Comentarii2
Partide de pescuit0
Fotografii4
Prieteni8
Anunţuri2
Videoclipuri0
Aprecieri9
Interviu pentru Crapmania.ro
C.ro-De unde pasiunea pentru pescuit si de la ce varsta pescuiesti ?
I.S.-De pescuit, pescuiesc de mic. Am avut primul permis de pescuit, cred ca la varsta de 10 ani (era vremea lui Ceausescu). Microbul pecuitului actual, l-am luat de la un prieten de-al meu, cu care am iesit in 2012, la cateva partide de pescuit pe raul Olt.
 
C.ro-Care este primul lucru pe care il pui in trusa cand pleci la pescuit ?
I.S.-Primul lucru cel pun in masina cand plec la pescuit este lada cu accesorii. Lansetele sunt ultimele.
 
C.ro-Pescar de crap sau de rapitor ? De ce ?
I.S.-Prefer pescuitul la crap, m-i se potriveste mai bine. Poate pentru ca sunt un tip comod? Am incercat si la rapitor, dar n-am avut "succesuri".
 
C.ro-Ce alegi intre un lac cu peste mare, dar rar si o balta cu peste mult, dar mai mic ?
I.S.-In momentul de fata, prefer lacurile unde pot prinde ceva crap, egal ca-i mai mare sau mai mic. Inca mai am multe de invatat, atat din greseli personale dar, cred ca in special, din reusite.
 
C.ro-Boilies sau porumb ?
I.S.-Prefer boilies dar daca situatia o cere, o facem si cu porumb.
 
C.ro-Care este cel mai mare peste pe care l-ai prins pana acum ? Dar cel mai mare crap ? Pe ce balta si cand ?
I.S.-Cel mai mare peste, a fost un crap "solzos" si cantarea 7,40 kg. L-am "inhatat" pe balta TOCILE 2, o balta la cca. 10 km de casa mea.
C.ro-Un lac sau un rau anume, Dunare sau Delta ? Unde pescuiesti cel mai des ?
I.S.-Intrucat, pasiunea pentru pescuitul crapului este una nou, iar achizionarea echipamentului complet inseaman ceva investitie, m-am limitat la balti din apropierea Sibiului, baltile Tocile 1, 2 si 4, barajele raului Olt, balta de la Miercurea Sibiului, Sacel, Mandra, etc.
 
C.ro-Poate cel mai de pret lucru cu care ramanem dupa ani de pescuit sunt amintirile. Care este cea mai frumoasa sau haioasa amintire la care te gandesti acum ?
I.S.-Cred ca cele mai frumoase amintiri, raman zilele de vara, pe malul lacului, in compania sotie si a prietenilor, cu care ies la pescuit. Cred ca, din toate, ramanem doar cu fericirea unor momente linistite, in mijlocul naturii.
 
C.ro-Cine este modelul tau de pescar din pescuitul international ? Dar din cel autohton ? :)
I.S.-Modelul meu este pescarul autohton, in primul rand, pentru ca intelege cel mai bine apele din Romania, tipul de "stres" la care sunt supusi pestii in aceste ape. Desi, poate, par putin cam "nu stiu cum", idolul meu va ramane Vlad Pavlovici. Sorin Rudeanu imi place foarte mult.
 
C.ro-In ultimii 20 de ani, pescuitul a avansat enorm la nivel de tehnica, echipament, nada, lacuri etc. Cum vezi pescuitul din Romania peste 20 de ani de acum incolo ?
I.S.-Cred ca important nu este cum vad, cum vedem, pescuitul peste 20 de ani, ci, mai degraba, cum vad/vedem apele unde pescuim in viitorul imediat. Cu siguranta, vom tine pasul cu tehnologia, cu "trendul", si, deasemnea, ne vom adapta "cerintelor" partenerilor de joaca (pestilor). Importanta este reactia proprietarilor de bazine piscicole, cum vor raspunde acestia la pretentiile si solicitarile tot mai acerbe si apasate ale pasionatilor de pescuit. Si in special a pescarilor sportivi, ai acelora ce doresc ca pestele sa fie in apa, nu in tigaie/tava, ai acelora carora conceptul C&R nu li se (mai) pare de domeniul stiintifico-fantasticului.
 
C.ro-De ce Crapmania.ro si nu alt site de profil ?
I.S.-Nu stiu, poate, pentru ca a fost primul pe care l-am descoperit?