Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Prezentare Viorel Mircescu

viorel mircescu
NumeViorel Mircescu
Vârstă68 ani
Locaţiemoreni, Dâmboviţa
Ocupaţieinginer
Membru din30 septembrie 2013
Ultima vizită10 octombrie 2023
Popularitate3300 vizitatori
Comentarii7
Partide de pescuit0
Fotografii0
Prieteni20
Anunţuri10
Videoclipuri0
Aprecieri4
Interviu pentru Crapmania.ro
C.ro-De unde pasiunea pentru pescuit si de la ce varsta pescuiesti ?
V.M.-Am inceput tarziu ,mai precis pe la 25 ani,pe apele curgatoare din zona ( prahova,ialomita,arges ),cleanul si mreana.Apoi,in paralel,am incercat si baltile( cornesti,crevedia,butimanu,niculesti,peris).In filal m-am oprit la pescuitul stationar (crap ) deoarece apele curgatoare au fost braconate si poluate la greu.
 
C.ro-Care este primul lucru pe care il pui in trusa cand pleci la pescuit ?
V.M.-Am o trusa de pescuit completa ( la nivelul experientei si pretentiilor mele )pe care o completez ori de cate ori este nevoie in functie de pierderile suferite la o partida de pescuit.
 
C.ro-Pescar de crap sau de rapitor ? De ce ?
V.M.-Crap ,din motivele prezentate mai sus
 
C.ro-Ce alegi intre un lac cu peste mare, dar rar si o balta cu peste mult, dar mai mic ?
V.M.-Nu am nici o satisfactie sa prin peste mic si de aceea optez pentru o balta cu peste mare.
 
C.ro-Boilies sau porumb ?
V.M.-De ceva vreme am trecut la boilles
 
C.ro-Care este cel mai mare peste pe care l-ai prins pana acum ? Dar cel mai mare crap ? Pe ce balta si cand ?
V.M.-Un cteno de 9 kg pe Butimanu 8.Cel mai mare crap a avut 11.8 kg capturat pe Moara Vlasiei 2 in septembrie 2013
C.ro-Un lac sau un rau anume, Dunare sau Delta ? Unde pescuiesti cel mai des ?
V.M.-Moara Vlasiei 2
 
C.ro-Poate cel mai de pret lucru cu care ramanem dupa ani de pescuit sunt amintirile. Care este cea mai frumoasa sau haioasa amintire la care te gandesti acum ?
V.M.-S-a intamplat pe Niculesti cand am incercat pentru prima si ultima oara sa plantez.Nu aveam navomodel si nici barca ,asa ca am trecut firele pe dupa o vasla rupta pe care am gasit-o si am plecat inotand catre larg.Am aruncat nada si am eliberat firele unde am considerat,m-am intors la mal si cand am vrut sa intind firul am constatat ca plumbul cu carligul si momeala ramasesera linga mal ( se agatate carligul de un cocioc si eu dusesem numai firul in larg )
 
C.ro-Cine este modelul tau de pescar din pescuitul international ? Dar din cel autohton ? :)
V.M.-Nu am citit literatura de specialitate si nu am urmarit activitate competitionala de pescuit.Am avut ocazia sa particip prin intermediu asociatiei PESCARI 4EVER din care fac parte ( pacat ca in ultima perioada si-a subtiat activitatea) ca arbitru sau concurent la unele concursuri de pescuit.Pe vreme aceea ( 2003---2006) concursurile erau mai "pasnice",se miza mai mult pe distractie si relaxare.Am incercat sa "fur meserie de la pescari ca Adriano Mussaro;Cezar Bibu;Victor Oana;Dan Cotelici;Cornel Rosioru.
 
C.ro-In ultimii 20 de ani, pescuitul a avansat enorm la nivel de tehnica, echipament, nada, lacuri etc. Cum vezi pescuitul din Romania peste 20 de ani de acum incolo ?
V.M.-Din pacate ,noi romanii am reusit sa distrugem si pescuitul de relaxare.Este adevarat am evoluat foarte mult in pescuitul de competitie si ma bucur ca am reusit sa castigam titlul mondial la Corbu si sa devenim o forta in pescuitul de competitie.Dar......la nivel de pescuit de relaxare au ramas foarte putine locuri unde sa te simti bine,ca pescar..Taxele la baltile private au crescut foatre mult si nejustificat ( densitate de peste este mult prea mica in raport cu suprafata baltii),nu s-au facut investitii la drumuri de acces si la amenajare malului.Prin urmare la o partida de 12 ore ,care este cea mai uzuala,risti sa nu prinzi nimic si sa suporti si gratarele,muzica sau balaceala copiilor.
 
C.ro-De ce Crapmania.ro si nu alt site de profil ?
V.M.-de dragul lui Viorel ( sotul Ioanei)