Fir Spod

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

petre iulian
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Fir Spod

Mesaj de petre iulian »

Ca fir foloseam orice fir mono dar cu inaintas textil dar lasam multe spomburi in apa pentru ca se intindea firul de la socuri si faceam peruci in aruncare si se rupea firul .(cred ca asta se intampla dupa cateva zeci de lansari )
Anul asta dupa ce am lasat doua spomburi la un concurs am cerut un spomb unei echipe de la noi . Aveau deja spodul pregatit cu spomb si am luat tot angrenajul .
Avea pe mulineta un fir textil cred ca de 0,18 si inaintas mai gros . Am facut sute de aruncari si nu am mai lasat nici un spomb in apa .Nu stiu ce fir era dar am inteles ca era special pt. asa ceva . Poate intra Cristi Stanoi sa ne zica ce fir era :wink:
Merita acel fir decat sa lasi spomburi in apa .... :wink:
Ultima oară modificat Joi Ian 02, 2014 15:40 de către petre iulian, modificat 1 dată în total.
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

Allen Besnovich scrie:120 m cu spombul plin, atingi doar daca folosești barcuta :))))))

Nu vreau sa stârnesc polemici dar mi se pare Ireal.
Alinush tata...iar te bagi si vorbesti pe langa. Cand vii in tara, vino cu mine la bulzesti si o sa-ti arat unde pot sa arunc cu spomb-ul.....
A bad days fishing is better than a good day at work...

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

petre iulian scrie:Ca fir foloseam orice fir mono dar cu inaintas textil dar lasam multe spomburi in apa pentru ca se intindea firul de la socuri si faceam peruci in aruncare si se rupea firul .(cred ca asta se intampla dupa cateva zeci de lansari )
Anul asta dupa ce am lasat doua spomburi la un concurs am cerut un spomb unei echipe de la noi . Aveau deja spodul pregatit cu spomb si am luat tot angrenajul .
Avea pe mulineta un fir textil cred ca de 0,18 si inaintas mai gros . Am facut sute de aruncari si nu am mai lasat nici un spomb in apa .Nu stiu ce fir era dar am inteles ca era special pt. asa ceva . Poate intra Cristi Stanoi sa ne zica ce fir era :wink:
Merita acel fir decat sa lasi spomburi in apa .... :wink:

Deci pana la urma tot firul textil este mai bun pt asa ceva. Avand grija sa nu umplem tamburul la maxim, sa umezim textilul inainte de orice aruncare cred ca e solutia optima si ca distanta si ca rezistenta. Si plus ca la textil nu mai exista pericolul sa se rupa/uzeze firul la clips.

Cine ne poate spune care este grosimea cea mai potrivita a textilului? Ceva firme producatoare? Cel de la hakuyo l-a folosit cineva?

Alin Galbenu
Moderator

Fir Spod

Mesaj de Alin Galbenu »

Florine, nu imi sta in caracter sa ma bag unde nu trebuie, iar pe lângă nici atât.
Dar știu ultimele noastre lansări de la bulzesti, daca tot aduci vorba, si abia atingeai 120 ( la fel si eu de altfel) decât cu plumb inline!

La aceeasi partida in care spuneai ca tu nu vezi diferenta intre black widow si mtx14, sau ai uitat ? Deși eu lansam cu 035 si tu cu 025, aceeasi distanță.

Dar hai s-o lăsam asa, promit ca nu ma mai bag. Deși am o filmare cand dai tu cu spombul, la doar 60m :))

Fir întins :)

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

Allen Besnovich scrie:Florine, nu imi sta in caracter sa ma bag unde nu trebuie, iar pe lângă nici atât.
Dar știu ultimele noastre lansări de la bulzesti, daca tot aduci vorba, si abia atingeai 120 ( la fel si eu de altfel) decât cu plumb inline!

La aceeasi partida in care spuneai ca tu nu vezi diferenta intre black widow si mtx14, sau ai uitat ? Deși eu lansam cu 035 si tu cu 025, aceeasi distanță.

Dar hai s-o lăsam asa, promit ca nu ma mai bag. Deși am o filmare cand dai tu cu spombul, la doar 60m :))

Fir întins :)
ti-am dat PM

Cristian Stanoi
Pescar de competitie

Mesaj de Cristian Stanoi »

Firul pe care il folosesc este Fox Exocet Spod & Marker Braid 0.18mm. Un fir perfect pentru spod, nu face peruci, nu trebuie udat inainte. E adevarat ca si pretul este pe masura aproximativ 125 lei rola de 300 m. Firul l-am cumparat de la un magazin online din Anglia. Transportul pentru coletele mici costa 6,5 lire.
Mulineta folosita este Daiwa Emblem Spod, dupa parerea mea cea mai buna mulineta pentru spod.
Clubul Sportiv Green Lake

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

nu e cam subtire textilul de 0.18?

Cristian Stanoi
Pescar de competitie

Mesaj de Cristian Stanoi »

florinalin scrie:nu e cam subtire textilul de 0.18?
Pentru siguranta am pus un inaintas de 0.25 (aprox. 10m)
Clubul Sportiv Green Lake

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”