Programul Campionatului AGVPS - editia 2016

Desfasurare, clasamente, fotografii, discutii, polemici, propuneri, decizii.

Moderator: gor965

Scrie răspuns
melcu
Mesaje: 102
Membru din: Vin Aug 22, 2014 1:51
Puncte: 0
Localitate: Sibiu

Re: Programul Campionatului AGVPS - editia 2016

Mesaj de melcu »

Casalotule,eu nu m-am trezit vorbind, exemplul tau cu ultimul concurs de pe Teiu a fost prost.Toate editiile Dr Fishing au fost pe CANTITATE si exclusiv pe boilies cu exceptia celui la care faci tu referire si care a fost si cu PAPALASCA.De aici si nemultumirea unora, cat despre Culita si Baboieru sunt printre cei mai buni la asa ceva.O sa mergem fiecare pe ce drum vrem si la la ce concursuri vrem, sper doar ca Cupa Dr Fishing sa revina la formatul initial...
Fire întinse si sa ne vedem sanatosi

Vasilica Baboieru
Mesaje: 500
Membru din: Dum Feb 07, 2010 19:51

Re: Programul Campionatului AGVPS - editia 2016

Mesaj de Vasilica Baboieru »

Te sustin.asta nu ca m-ai laudat,dar cred ca asa este normal .
vreau sa pescuiesc in ape limpezi

barbumarius
pescar de competitie
Mesaje: 1131
Membru din: Joi Feb 07, 2008 18:32
Puncte: 0
Localitate: Pitesti

Re: Programul Campionatului AGVPS - editia 2016

Mesaj de barbumarius »

Melcule cand iti spun ca bati campii sa ma crezi pe cuvant. Ca sa poti sa iti dai seama incearca sa citesti "Crapmania" la o ora mai matinala cand berea inca nu isi face efectul. Exemplul cu ce s-a intamplat la Teiu este la modul general, acest aspect se intampla pe orice balta unde se tine un concurs pe cantitate si unde poti pescui CIPS-FIPS( adica si cu "papalasca" cum ii spui tu cand bei si nu mai stii sa scrii), chiar daca eate la Corbu, Doripesco, Teiu sau mai stiu eu ce balta. Teiu a fost primul exemplu care mi-a venit in minte.

PS incearca sa nu strici topicul asta cu bazaconiile tale care oricum sunt pe langa subiect.

melcu
Mesaje: 102
Membru din: Vin Aug 22, 2014 1:51
Puncte: 0
Localitate: Sibiu

Re: Programul Campionatului AGVPS - editia 2016

Mesaj de melcu »

Casalotule,din pacate asta-i ora la care am timp sa navighez si eu putintel pe aici...cat despre restul afirmatilor ma abtin, oricum, revenind la subiect sunt de acord cu tot ce s-a spus aici vizavi de selectarea lotului pt CM si anume calitatea, indiferent cu ce se pescuieste.Eu am facut referire strict la cupa DR FISHING si la faptul ca pescarii care veneau aici pt placerea de a pescui exclusiv la boilies o parte din ei nu au mai venit si probabil daca nu se renunta la PAPALASCA,sper ca am scris corect, si restul echipelor care totusi au incercat, datorita placerii de a pescui pe TEIU,nu vor mai veni la editiile viitoare.Concentreaza-te pe ce trebuie si hai sa nu ne balacarim ca nu-i cazul pt ca eu faceam referire la un concurs privat si nu la vreo etapa de CN cu regulament CIFS-FIPS.

PS abia astept sa bem o bere impreuna ca nici nu-i mai stiu gustul... :lol: :lol: :lol:

sandu podaru70
Mesaje: 50
Membru din: Vin Mar 07, 2014 10:10

Re: Programul Campionatului AGVPS - editia 2016

Mesaj de sandu podaru70 »

Campionatele de pescuit… nedumerit

Nedumerirea este o noua specie la care se organizeaza campionatele de pescuit. O noua specie de pescari mai binezis. De ceva ani s-a inceput inaltarea unui zid de demarcatie intre sustinatorii “lumii libere” si “afiliati”. Aia din lumea libera sunt de fapt conditionati de apartenenta la AGVPS si de cheltuirea banilor (masochista) cu lopata, din propriul buzunar, in scopul obtinerii dreptului de participare la un campionat organizat in curtea din dos, ca in vremea ilegalismului. La crap de exemplu, au mai ramas in cursa 13 cluburi, de fapt mai putin cluburi legal infiintate (cu CIS) si mai mult grupari de pescari in numar strict necesar pentru alcatuirea unui lot de campionat. Toti au aceleasi nedumeriri – de ce AGVPS nu face nimic pentru ei? cat va mai fi afiliat la CIPS? si ce actiuni va intreprinde federatia impotriva lor daca vor ajunge sa se califice? In rest acelasi haos existent de vreo 15 ani, generat de lipsa oricarei structuri organizatorice, regulamente reglementate legal, suport legal financiar, ierarhizare si disciplina asociativa si mai nou legalitate. S-ar spune ca tot raul s-a adunat de partea asta a baricadei dar nu-i asa. Pescarii nu vor decat sa pescuiasca, sa-si joace sansa, sa participe in campionatele care simt ca-i reprezinta pe ei, impotriva adversarilor lor traditionali, rivali si prieteni totodata de ani buni si nu stiu cum s-o faca altfel. Pentru ca in fiecare din aceste grupari exista unul sau cativa, nu multi, care au zis NU federatiei si mentin aceasta stare, infierand cu vehementa pe oricine indrazneste sa exerseze gandirea libera si sa-si exprime indoielile. De fapt nu-i deranjeaza ideea federalizarii, ci s-a infiripat o ura viscerala fata de presedintele federatiei. Cum acestia sunt in majoritate presedinti de cluburi sau lideri de grupuri, pescarii nu au alternativa decat sa cante aceeasi partitura sau sa paraseasca gruparea. Si chiar daca o fac, nu se duc la federatie ci creeaza o alta grupare, ce va participa tot la campionatele din dosul curtii. Pentru ca acolo sunt adversarii lor traditionali, acolo au de luat revansa, acolo se simt in liga mare. Pe de-o parte au dreptate.
De partea cealalta a zidului e o alta lume. De fapt acolo e tot restul lumii. Acolo sunt si “afiliatii”, cei care au format sau au aderat ulterior la FRPS dar tot acolo se afla si masa amorfa a celor pe care toti ii denumesc pescari “de agrement”, oaia de jupuit de taxe pe principiul “putin de la multi”. Disputa starnita recent cu proiectul HG de majorare a taxei de pescuit, a adus din nou in atentie necesitatea reglementarii definitive a pescuitului amator (sportiv sau de agrement) de catre o unica entitate. Cel putin asa vede presedintele federatiei lucrurile si alaturi de el, din ce in ce mai multi dintre cei care s-au alaturat FRPS si au inteles ca se poate si altfel decat pana acum. Iata ca numarul cluburilor aderente a inceput sa creasca, au ajuns deja la 14 afiliate dar si numarul membrilor acestora a sporit. Mai e cale lunga si in curtea federatiei pana se vor aranja lucrurile, pana se vor pune la punct si se vor aplica toate prevederile statutare, regulamentele si hotararile luate (de data asta legale, incontestabile si inviolabile). Si aici se participa deocamdata la campionatele nedumeririi, pentru ca si aici exista destule intrebari – cati pescari vor participa anul acesta la fiecare campionat? prea multi? la fel de putini? cand se va obtine afilierea la CIPS-FIPS? Dar mai exista si intrebari de natura etica – cand si cum se va putea realiza o reconciliere si cine va avea suficienta intelepciune sa initieze si sa sustina un asemenea demers? Nu e vorba de o “pace” in termenii legalitatii sau alinierii ci una la nivel etic si moral.
Din start s-a pornit gresit. Fiecare si-a umflat muschii, si-a zbarlit penele si a sarit cu pintenii la bataie. Din umbra a profitat pana acum AGVPS-ul. S-a folosit in cel mai batjocoritor mod de pescarii de competitie. I-a santajat cu apartenenta sa la CIPS si i-a aruncat la inaintare in bataia cu FRPS, singurul adversar capabil sa distruga vechea cloaca corupta a vanatorilor de… pescari platitori de taxe. Acum i-a abandonat. Nu isi mai asuma nicio implicare in organizare, nicio raspundere juridica. Si totusi continua sa-i santajeze cu CIPS-ul. Si totusi, cu tupeu, ii obliga la afiliere si isi aroga (discret) paternitatea campionatelor.
Pe zidul dintre tabere s-au cocotat destul de multi si trag cu ochiul in ambele parti. Ei s-au simtit derutati si au vrut sa vada detasat ce se intampla, cum se intampla lucrurile si dincolo. Pentru ei si pentru cei care polemizeaza de zor zilele acestea despre campionatele federatiei sau ale pescarilor de competitie neafiliati, ma simt dator sa aduc cateva lamuriri.
• Activitatile si exercitiul financiar al FRPS sunt supuse controalelor legale si se raporteaza forului tutelar superior (MTS). Nu exista posibilitati de frauda sau deturnarea a fondurilor in scopuri personale, tocmai din cauza gravitatii unei asemenea fapte de natura penala si a controalelor riguroase la care este supusa FRPS;
• Bugetul FRPS se compune in mica masura din cotizatiile date de cluburile afiliate (1000 lei/an) si se bazeaza mai mult pe finantarea de la bugetul statului alocata de MTS in scopul organizarii Campionatelor Nationale. Desigur ca bugetul federatiei este completat si din alte surse (sponsorizari, activitati complementare, etc.)
• Participarea la Campionatele Nationale la toate disciplinele organizate de FRPS este gratuita. Cluburile suporta doar cheltuielile necesare pescuitului si transportului, fara alte taxe. Gratuita este si eventuala participare a loturilor la campionatele mondiale.
• Pescarii membri ai cluburilor FRPS platesc anual doar cotizatia stabilita de fiecare club si contravaloarea carnetului de membru al FRPS. Participarea la orice competitie oficiala organizata de federatie este gratuita.
In partea cealalta a baricadei, exista alte avantaje si tentatii de care federatia ar fi fost bine sa tina cont inainte de a se lasa luata de valul luptelor fratricide.
• Experienta si expertiza competitionala nationala si internationala;
• Traditie, valoare si palmares;
• Disponibilitate si motivatie financiara;
• Baza de selectie antrenori si arbitri;
• Motivatie orientata pe obiectiv. – Simt nevoia sa explic acest punct. Pescarii de competitie neafiliati FRPS participa la multe open-uri cu miza materiala consistenta. Cateodata castiga, alteori nu. Aceste participari insa, le confera atat o continua motivatie, cat si disponibilitatea de a participa si la un campionat de palmares. Spre deosebire de ei, membrii cluburilor federatiei (majoritatea, nu toti), care nu au o asemenea participare activa, castiga experienta competitionala mult mai greu iar participarea la un unic campionat a carei miza este o cupa si un tricou, nu ca nu-i motiveaza dar nu-i mobilizeaza total si nici nu le da un termen corect de comparatie, nivelul competitiei nefiind foarte ridicat.
A venit insa momentul ca teberele sa schimbe ceva in folosul tuturor. In loc sa-si adreseze acuze, trebuie sa-si prezinte concret avantajele, optiunile si ofertele reciproce. Trebuie inceput un proces de cunoastere si recunoastere reciproca. Daca pescarii de competitie se vor uita mai atent catre federatie, vor vedea ca sunt acolo deja o multime ca ei, poate nu atat de performanti inca dar cu aceeasi dorinta de a face o treaba buna. Pescari care nu s-au incurcat de presedintele federatiei, care-si pregatesc competitiile si isi intaresc cluburile. Vor vedea ca au fost demarate serios Campionatele Nationale la toate disciplinele, la un nivel organizatoric cu care nu au fost obisnuiti pana acum, chiar daca nu toate beneficiaza inca de un numar impresionant de participanti. Se vorbeste deja de nevoia campionatelor regionale de preselectie (stationar si feeder), un semnal bun privitor la reprezentativitatea la nivel national. Vor afla despre finantari si vor intelege ca se poate participa gratuit la competitiile oficiale.
Daca federatia la randul ei se va uita mai indulgent catre pescarii de competitie neafiliati, va intelege necesitatea dialogului in vederea colaborarii cu performeri valorosi. Va intelege stringenta recunoasterii competentelor si performantelor acestora, a necesitatii respectului reciproc, a dezbaterii deschise, constructive. In timp, cu diplomatie si intelegere de ambele parti, se poate ajunge la numitorul comun care sa dea contur unei constructii solide si sa genereze campionate nationale puternice si loturi reprezentative pe masura. Si toate aceste schimbari in plan etic, nu trebuie sa asteptati sa vina de la cei cativa lideri vocali din prezent. Majoritatea sunt prea intepeniti in pozitii intransingente. Ele trebuie sa vina din randul membrilor cluburilor federatiei si a grupurilor neafiliate, care sa-si ofere momentul de deschidere si destindere necesar, ca un exercitiu de gandire libera, de comunicare deschisa de la pescar la pescar. Asta va va da libertatea alegerii in deplina cunostinta de cauza si abia atunci alegerea facuta, indiferent care, va fi un asumata responsabil, nu impusa si insusita.
Iata o secventa celebra, pe care priviti-o ca pe o metafora la situatia actuala a pescuitului de competitie.

Avatar utilizator
andrei vladeanu
Veteran
Mesaje: 5808
Membru din: Lun Ian 10, 2005 11:10
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Programul Campionatului AGVPS - editia 2016

Mesaj de andrei vladeanu »

E textul tau, Sandule?
The One Team

sandu podaru70
Mesaje: 50
Membru din: Vin Mar 07, 2014 10:10

Re: Programul Campionatului AGVPS - editia 2016

Mesaj de sandu podaru70 »

florentin iuga
scuze,am uitat sa-l trec...

oanavictor
Pescar de competitie
Mesaje: 3665
Membru din: Mar Ian 25, 2005 22:06
Puncte: 0
Contact:

Re: Programul Campionatului AGVPS - editia 2016

Mesaj de oanavictor »

Sandule, daca erai unul dintre cei ce stau pe gard si asteapta reconcilierea mult asteptata era ok naratiunea ta dar fiind unul care debarcat cu arme si bagaje inca de la inceput la federatia infiintata ilegal cred ca tot ce ai scris mai sus nu este decat o lamentabila incercare de a mai racola ceva pescari cu palmares si experienta .
Cand voi vedea la federatia ta o competitie de crap unde vor participa 70 de echipe a cate 2 sau 14 cluburi a cate 10 pescari cum este la sistemul agvps nu ma voi mai gandi nici o clipa ca ceea ce afirmi tu aici este complet adevarat si voi fi primul care face pasul spre reconciliere .
Problema atunci va fi daca federatia va avea destui bani pentru a achita costurile competitiei si chiar cred ca ar trebui facut un exercitiu de imaginatie privind costurile doar cu stafurile federatiei ,conducatorii cluburilor transportul si diurna arbitrilor ,costurile consumabilelor ,masa si cazarea cluburilor si foarte multe alte neprevazute si prevazute !
SI ASTA NUMAI LA CRAP !!!!!!!!!!!!!!!!!
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

oanavictor
Pescar de competitie
Mesaje: 3665
Membru din: Mar Ian 25, 2005 22:06
Puncte: 0
Contact:

Re: Programul Campionatului AGVPS - editia 2016

Mesaj de oanavictor »

sandu podaru70 scrie:florentin iuga
scuze,am uitat sa-l trec...
Tu sau Florentin .......raspunsul meu ramane valabil si nu schimba cu nimic nici fondul dar nici cauza problemei dezbatute ........este clar scopul pentru care a fost scris cat si scopul pentru care ai preluat si distribuit acest ............nu stiu cum sa-i zic !
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

Avatar utilizator
Marian Constantin
Veteran
Mesaje: 3266
Membru din: Lun Feb 15, 2010 22:21
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Programul Campionatului AGVPS - editia 2016

Mesaj de Marian Constantin »

Cei care au încercat să se asocieze cu federaţia într-o formă sau alta, nu au reuşit din cauza acestui flagel mopete.. este un drum pierdut şi până nu se schimbă comandantul suprem nu se poate ajunge la o reconciliere... păcat că este dreptul nostru sa avem o federatie care ne reprezinta,.. ..ci nu un bun personal de muls bani de la pescari de catre oportunisti...
X-treme Baits
https://www.facebook.com/XtremeBaits2013?ref=hl
Campion National 2015 la individual
Powered by Shimano

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Campionatul National de Pescuit la Crap”