Plus -minus folosind inele Fuji K

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Avatar utilizator
dumi_id
Mesaje: 310
Membru din: Mar Mar 16, 2010 16:17
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Plus -minus folosind inele Fuji K

Mesaj de dumi_id »

Daca la spinning, unde faci cateva sute de lansari intr-o zi avantajele sunt mult mai evidente, la betele de crap avantajele nu sunt chiar asa dar asta nu inseamna ca nu exista. Pana la urma tot la trecerea firului de pe tambur prin inele se rezuma. Baietii de la FUJI au studiat foarte mult problema asta si au dezvoltat seturi de inele ce se monteaza intr-o asa maniera care imbunatateste distanta de lansare si precizia cu toate ca inele sunt mai mici in diametru decat cele clasice. Acest montaj deja este prezent si in betele de stationar, vezi betele de feeder, unde se folosesc mult mai multe inele si foarte apropiate de blank.
Singura problema pe care o vad eu aici este oarecum lipsa blankurilor pentru betele de crap deoarece spre deosebire de spin unde sunt foarte multi producatori (cu produse disponibile chiar si la noi pe piata) in lumea pescuitului la crap posibilitatile sunt destul de limitate.
http://www.fishmhx.com/Pages/carp.html
http://www.harrisonrods.co.uk/rods%20an ... nklist.pdf
http://www.ctsfishing.com/mediumfasttaper.php (... si mai sunt dar nu foarte multi)
Cand ma refeream la pret, si am spus de la 1500 ron in sus, am luat in considerare pretul balkului (pe la 150E sunt cele mai ieftine blankuri de 13ft/3.5lbs) si componente de calitate inclusiv manopra de montaj.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”