Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965
Nu se pune neaparat problema de inteligenta, animalele fac o gramada de lucruri din reflex fara a "gandi"Andrei I scrie: E o parere insa ma indoiesc sincer ca crapul e asa inteligent.
discutabil...complex atract-ul si orice alt lichid nutritiv are gust si aroma proprie...deci va schimba aroma bobului de porumb. semnalul chimic...cum l-ati defini? oare nu chiar aroma si gustul lichidului nutritiv nu are un rol important in transmiterea "semnalului chimic" al acestuia?Vladut Mateianu scrie:Hai sa facem o deductie logica ....
3.daca acelasi bob il tinem intr-un lichid nutritiv(gen complex atract) nu ii vom modifica aroma ci doar ii vom inbunatati semnalul chimic...
Corect! Numai ca "zeama" de la boiliesuri poate sa se altereze repede daca contine si ou (sa presupunem ca am facut boiliesuri tari cu ou).Vladut Mateianu scrie:Hai sa facem o deductie logica .
CONCLUZIE : lichidul nutritiv nu trebuie sa lipseasca din dip, dupa parerea mea cel mai bun dip fiind zeama de baza din care facem boiliesurile...... Lucru demonstrat de-a lungul timpului.
oul are rol doar de liant, n-are nicio traba cu zeama de care spunea vladut si val, zeama care in general cuprinde lichide nutritive, atractanti si aroma...si ca sa-ti dai mai bine seama de asta, vei vedea ca diversi producatori dau dozajul in functie de cantitatea de mix sau de numarul de oua, deci...ouale nu fac parte din "zeama"Gabi Milea scrie:Corect! Numai ca "zeama" de la boiliesuri poate sa se altereze repede daca contine si ou (sa presupunem ca am facut boiliesuri tari cu ou).Vladut Mateianu scrie:Hai sa facem o deductie logica .
CONCLUZIE : lichidul nutritiv nu trebuie sa lipseasca din dip, dupa parerea mea cel mai bun dip fiind zeama de baza din care facem boiliesurile...... Lucru demonstrat de-a lungul timpului.
Daca vrem sa pastram putin dip din care preparam boiliesurile in cazul acesta trebuie sa ne gandim inainte de a pune produse perisabile, sa punem deoparte.
Corect cea ce spuneti, dar cred ca Gabi se referea ca majoritatea pescarilor punem(batem) ouale prima data iar pe urma adaugam lichidele nutritive, atractantii etc.cornelserbu scrie:oul are rol doar de liant, n-are nicio traba cu zeama de care spunea vladut si val, zeama care in general cuprinde lichide nutritive, atractanti si aroma...si ca sa-ti dai mai bine seama de asta, vei vedea ca diversi producatori dau dozajul in functie de cantitatea de mix sau de numarul de oua, deci...ouale nu fac parte din "zeama"Gabi Milea scrie:Corect! Numai ca "zeama" de la boiliesuri poate sa se altereze repede daca contine si ou (sa presupunem ca am facut boiliesuri tari cu ou).Vladut Mateianu scrie:Hai sa facem o deductie logica .
CONCLUZIE : lichidul nutritiv nu trebuie sa lipseasca din dip, dupa parerea mea cel mai bun dip fiind zeama de baza din care facem boiliesurile...... Lucru demonstrat de-a lungul timpului.
Daca vrem sa pastram putin dip din care preparam boiliesurile in cazul acesta trebuie sa ne gandim inainte de a pune produse perisabile, sa punem deoparte.