top 5 mix-uri pe 2011!

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Avatar utilizator
nit_matias
Pescar de competitie
Mesaje: 938
Membru din: Lun Sep 12, 2011 15:40
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: top 5 mix-uri pe 2011!

Mesaj de nit_matias »

Pentru inceput eu zic sa lasi retetele asa cum sunt, iar daca vrei sa vi cu un aport ar trebui sa fie unul nutritiv, gen betaina / glm. Acum depinde de tine, daca vrei sa strici mixul respective.

PS Era sa uit, toate ingredientepe postate de tine sunt ingrediente de volum, daca tot ai face asa ceva, cauta sa pui si ceva nutritiv.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

Avatar utilizator
Dan Serban
Pescar de competitie
Mesaje: 1537
Membru din: Joi Iul 10, 2008 15:25
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: top 5 mix-uri pe 2011!

Mesaj de Dan Serban »

nit_matias scrie:Pentru inceput eu zic sa lasi retetele asa cum sunt, iar daca vrei sa vi cu un aport ar trebui sa fie unul nutritiv, gen betaina / glm. Acum depinde de tine, daca vrei sa strici mixul respective.

PS Era sa uit, toate ingredientepe postate de tine sunt ingrediente de volum, daca tot ai face asa ceva, cauta sa pui si ceva nutritiv.
Bine ca n-ai uitat ca altfel faina de soia se umfla ca toti dracii :lol:
Pescar de rând

Avatar utilizator
cata bh
Mesaje: 267
Membru din: Dum Feb 12, 2006 18:56
Puncte: 0
Localitate: Oradea
Contact:

Re: top 5 mix-uri pe 2011!

Mesaj de cata bh »

osc1or scrie:in iarna asta incep si eu sa rulez boilesuri
fac o greseala mare daca pe langa un kg de mix gata preparat de catre orice producator (senzor, carping, DB, CC More etc...) il mai "indoiesc" cu alte ingrediente?
concret:
1kg mix the source
400g gris
350g nectarblend
250g faina soia
Fac o greseala? sau este o practia des intalnita?
Da faci o foarte mare greseala ( pe care dealtfel o fac multi dar nu prea recunosc)
Un mix se combina numai cu un mix pentru ca la elaborarea lui sunt luate foarte multe elemente in calcul (digerabilitatea, propietatile mecanice, solubilitatea componentelor, etc)
Foarte multi pescari cumpara un mix "de firma" si il "lungesc" , apoi se mira de ce nu au prins pe acel mix "de firma"....
Catalin Prichici
''Absolut knowledge shut the door on progressive day-to-day learning'' Simon Horton

silviu_ms
Mesaje: 346
Membru din: Dum Mar 08, 2009 14:09
Puncte: 0
Localitate: Targu-mures

Re: top 5 mix-uri pe 2011!

Mesaj de silviu_ms »

atat timp cat nu il indoi mai mult de 30 % nu sunt probleme deosebite, in schimb tu vrei sa faci 1:1 si din ce vad nu ti se va rula :(

Avatar utilizator
osc1or
Veteran
Mesaje: 3888
Membru din: Lun Aug 13, 2012 14:35
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: top 5 mix-uri pe 2011!

Mesaj de osc1or »

si cu ce as putea sa il indoiesc 30%?
prefer sa iau un mix bun sa il indoiesc putin pt a iesi sub 30lei/kg decat sa mai iau readymade-uri din comert, 2 pungi la fel si cans le sfaram.. sa aibe texturi complet diferite...
Critic echilibrat

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18915
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Re: top 5 mix-uri pe 2011!

Mesaj de Vladut Mateianu »

osc1or scrie:in iarna asta incep si eu sa rulez boilesuri
fac o greseala mare daca pe langa un kg de mix gata preparat de catre orice producator (senzor, carping, DB, CC More etc...) il mai "indoiesc" cu alte ingrediente?
concret:
1kg mix the source
400g gris
350g nectarblend
250g faina soia
Fac o greseala? sau este o practia des intalnita?
Nu faci nicio greseala, chiar iti recomand sa "lungesti" mixul daca nu participi la competitii de lunga durata.... Apropo, nu merge chiar la toate mixurile, unele mixuri "de top" sunt deja "lungite" din fabrica ! :D

Si uite aici o reteta care functioneaza :

1 kg mix 1016
0.4 pesmet
0.4 faina soia
0.2 faina porumb (sau ttx fin)

Si ai o bunatate de mix ! :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

alinteodor79
Mesaje: 263
Membru din: Lun Iul 20, 2009 9:58
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: top 5 mix-uri pe 2011!

Mesaj de alinteodor79 »

Vladut Mateianu scrie:
osc1or scrie: Nu faci nicio greseala, chiar iti recomand sa "lungesti" mixul daca nu participi la competitii de lunga durata.... Apropo, nu merge chiar la toate mixurile, unele mixuri "de top" sunt deja "lungite" din fabrica ! :D
Sunt foarte curios care sunt acele mixuri de top lungite. :?:
Nu de alta, dar sa stim ce sa alegem.

Avatar utilizator
claudiue
Mesaje: 734
Membru din: Mar Iul 24, 2007 15:03
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: top 5 mix-uri pe 2011!

Mesaj de claudiue »

@ Alin - în mod sigur mix -urile din Anglia... ce draq, ştiu aia sa facă bile? Noroc cu producatorii autohtoni care respectă retetele, bagă ingrediente proaspete şi cer şi un preţ mic! :mrgreen:

Sent using Tapatalk

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18915
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Re: top 5 mix-uri pe 2011!

Mesaj de Vladut Mateianu »

Nu o sa dau multe exemple, ca sa nu fac antireclama. Dar iti dau un singur exemplu. In perioada 2005-2008 magazinul Senzor importa direct mixuri Solar, pretul de achizitie al unei galeti de 10 kg fiind undeva sub 200 lei. Daca scadem transport, tva, adaos producator ( eu il pun in calcule 50% , dar sunt sanse mari sa fie 100%) iti va rezulta un pret de productie de circa 100 lei/galeata. Adica circa 10 lei /hg de mix.
Iar pescarii care isi fac singuri mixurile stiu ca 1 kg de mix bun nu ai cum sa-l scoti sub 20 lei/kg ! Ca sa nu zic ca ceva "miez" poate sa ajunga si la 40 lei/kg ! :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

alinteodor79
Mesaje: 263
Membru din: Lun Iul 20, 2009 9:58
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: top 5 mix-uri pe 2011!

Mesaj de alinteodor79 »

claudiue scrie:@ Alin - în mod sigur mix -urile din Anglia... ce draq, ştiu aia sa facă bile? Noroc cu producatorii autohtoni care respectă retetele, bagă ingrediente proaspete şi cer şi un preţ mic! :mrgreen:

Sent using Tapatalk
Clar la producatorii din Anglia se refera Vladut- a zis ca sunt lungite din "fabrica" si cum la noi nu exista nici o fabrica... :lol:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”