Demult imi doream sa ajung pe aceasta balta stiind ca Harsanyul este printre cele mai bune carpodroame din Ungaria si este renumit pentru calitate si mai apoi pentru cantitatea pestelui (desi are peste la greu).
Impreuna cu baietii stabilim insfarsit o partida si cu putin noroc am si rezervat standul 3 (initial standul a fost rezervat de cineva care mai apoi a renuntat la rezervare)
Partida a fost de 72 ore, din 22iulie pana in 25 iulie.
Am ajuns pe balta ….superbul lac de sub padure cu o priveliste de neuitat, visul crapistilor.
Am fost sa ne achitam taxa si sa preluam standul 3 rezervat de noi. Cand ajungem la receptie si stabilim lucrurile paznicul intreaba mirat …Dar voi nu vreti barca? Nu va balizati standul? Nu naditi din barca?
Eu : Nu ! Noi mergem mai mult pe lacuri unde nu este permis accesul cu barca si totul se face de pe mal, sondat, balizat, nadit…
El : Ok. Sunteti singurii de pe balta care nu solicitati barca.
Am ajuns pe stand am ‘’descarcat’’ masina de bagaje si intre timp priveam posibilitatie si zonele favorabile pentru a fii pescuite...se vedea ‘’miscare’’ spre mijlocul lacului unde activau pestii. Am nadit exclusive de pe mal: bulgari, seminte cu spombul, boiles. Dupa prima nadire grea deja incepeau sa vina pestii unu dupa altul si tot mai dadeam cu cobra si spombul sa tinem pestele pe vad. In 72 ore reusind sa capturez peste 800kg de crap cu o medie impresionanta de 10 11kg. Cei mai mari pesti cantarind 17kg, 19 kg si 20 kg.