Dezbateri zona de protectie a Lacului Tancabesti

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Avatar utilizator
miyagi
Pescar de competitie
Mesaje: 4837
Membru din: Mar Aug 03, 2010 17:52
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Dezbateri zona de protectie a Lacului Tancabesti

Mesaj de miyagi »

As vrea sa incep prin copierea catorva postari ce mi s-au parut bine conturate:

1.205. Ovidiu RISTIVAN 46 m bucuresti 11/10/2012 10:47
»» Nu distrugeti munca si pasiunea unor oameni ! Cu atat mai mult cu cat nu sunteti in stare sa construiti nimic ! Inainte de orice vorbim despre natura .
Ovidiu Ristivan
CLUBUL PESCARILOR DE RAPITORI
BUCURESTI

2. 234. MARIUS DIN 39 m PITESTI 11/10/2012 11:50
»» EU NUMESC "CRIMA" INTERESUL SPECULANTILOR IMOBILIARI ASUPRA UNEI PISTE DE CONCURS CU RENUME INTERNATIONAL, TANCABESTI.
DISTRUGEREA PARADISULUI CRAPIST TANCABESTI, DUCE LA DISTRUGEREA PERFORMANTEI IN PESCUIT .
D-LOR INVESTITORI,NU CALCATI IN PICIOARE PERFORMANTA ROMANIEI, CARE IN ACEST AM A OPTINUT TITLUL SUPREM DE CAMPIONI MONDIALI.
NU DISTRUGETI SPOTRUL ROMANESC.

3. 254. Tomulescu Gabriel 35 m Bucuresti 11/10/2012 12:44
»» Pescuitul sportiv din Romania s-a nascut pe acest lac. Nivelul ridicat al valorilor in pescuitul sportiv din Romania se datoreaza si lacului Tancabesti, care ofera pescarilor o pista excelenta de concurs dar pe langa aceasta si posibilitatea organizarii a multor evenimente cu scop caritabil.
Intretinut foarte bine, amenajat la standarde inalte, dedicat pescuitului catch&release creeaza o imagine mult mai buna decat ar faceo un cartier de vile scumpe, dotate cu pontoane si ambarcatiuni rapide.
In consecinta trebuie oprita intentia de a se distruge un lac recunoscut, cum este Tancabesti.

4. 278. Madalin Olariu 38 m Bucuresti 11/10/2012 13:36
»» Lacul Tancabesti este unul dintre cele mai bine gestionate lacuri din Romania,avand o populatie piscicola de exceptie dar si amenajari facute cu respect pentru mediul ambiant. Pescarii pot savura aici nu doar emotia unui pescuit spectaculos ci si vraja naturii nealterate.
Din pacate sunt foarte putine astfel de locuri in Romania iar agresiunea diversilor dezvoltatori imobiliari si nu numai asupra zonei de protectie a lacului va face sa dispara o oaza de natura in apropierea capitalei. Din cate cunosc, in alte tari apele sunt tratate cu respectul cuvenit importantei lor vitale iar zona de protectie (ce ajunge la zeci de metri de la luciul apei) nu poate fi nicidecum incalcata. Ar fi pacat ca acest colt de natura sa ajunga prada vilelor de prost-gust cu aferentele deversari de dejectii si vitezomanilor pe ski-jeturi. Romania a pierdut iremediabil multe dintre zonele verzi in fata unui progres mai mult decat discutabil. Salvati Tancabestiul, face parte din viata noastra!

5. 295. Cojoicaru Ionut-Paul 40 m Ploiesti, Romania 11/10/2012 14:37
»» Deoarece nu sunt de acord cu unele prevederi ale regulamentului (cu atat mai mult cu unele prevederi necontinute in regulament) nu pescuiesc pe Tancabesti si nici n-o voi face cata vreme aceste prevederi vor fi in vigoare. Asta insa nu ma va face sa abandonez un principiu in care cred neconditionat: libertatea mea se termina acolo unde incepe a ta. Ori, in acest caz, libertatea unora/oricui, SE TERMINA UNDE INCEPE ZONA DE PROTECTIE A LACULUI TANCABESTI. Din acest motiv sustin si semnez acesta petitie.

6. 311. Andrian Vasile 37 m Bucuresti, Romania 11/10/2012 15:16
»» Locul este de o frumusete deosebita si foarte bine ingrijit, ar fi pacat sa fie distrus prin infiintarea de constructii care sa sufoce natura si care inevitabil ar conduce si la invadarea lacului de barci cu motor si alte ambarcatiuni motorizate.

7. 317. Peter Micula 36 m Satu-Mare, Romania 11/10/2012 15:27
»» - Un asemenea complex trebuie protejat pt. generatiile viitoare pt. a avea unde sa-si petreaca timpul liber.
- Lacurile de la Tancabesti gazduiesc, anual, numeroase competitii interne si internationale.
- Este unul din ambasadorii Romaniei.
- Este cea mai buna pista de pescuit la crap din Romania !

8. 330. catalin ciurlau m bucuresti 11/10/2012 16:13
»» Nu trebuie sa fii neaparat pescar de competitie ca sa intelegi ca ceea ce se petrece la Tancabesti este un ABUZ. Pentru cine cunoaste sau nu, 2 frati inimosi au investit acum ceva vreme, tot ce aveau in acest superb lac pentru a-l transforma intr-una ( daca nu in cea mai ) frumoasa pista de crap din Romania. Ceea ce se incearca acum este o incalcare flagranta a dreptului lor la proprietate si de aceea nu trebuie sa stam pasivi, ci din contra , sa incercam sa fim alaturi de ei !
Urban culture.

Avatar utilizator
miyagi
Pescar de competitie
Mesaje: 4837
Membru din: Mar Aug 03, 2010 17:52
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Dezbateri zona de protectie a Lacului Tancabesti

Mesaj de miyagi »

De ce am initiat asta? Pentru ca alaturata oricarei petitii / solicitari etc este necesara si o motivare solida care in ochii factorilor de decizie este absolut necesara pentru luarea deciziilor. Semnaturile pot reprezenta doar "niste cifre sterile". Ca tot se suprafoloseste termenul de "steril".
Va rog sa va alaturati demersului meu cu prezentarea unor pareri elaborate, obiective ( la modul imperativ ) si totodata solutii asupra modului de rezolvare a situatiilor create.
Voi completa si eu pe parcurs pentru ca imi este cunoscut destul de bine cazul, dar pe deasupra am cunoscut un dezvoltator de "malul baltii", am colaborat cu el si "i-am prins" cateva din "calcule".
Urban culture.

Avatar utilizator
miyagi
Pescar de competitie
Mesaje: 4837
Membru din: Mar Aug 03, 2010 17:52
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Dezbateri zona de protectie a Lacului Tancabesti

Mesaj de miyagi »

Deci despre ce e vorba?
Milotina ( Valea Silistei ).
O subanchiriaza Dan Stroborg de la Liviu pe vreo 15 ani datorita unui bussines ce consta in achizitionarea ( cumpararea ) unor terenuri din vecinatatea baltii, pentru a o pregati odata cu dezvoltarea unei zone de vile cu ponton la lac. Practic asta era bussines-ul. Sa construiasca vile pentru oamenii bogati, cu iesire la lac. Este un trend in randul astora. Vor sa puna barca pe apa sau macar sa si-o gareze peste iarna pe cea cu care "se da" pe mari si oceane. De ce? Este ferit de ochiu dreaqului si nu cere taxe de "moft", e mai ieftina parcarea la botul calului s.a.
Cate case?! Cate barci?! ... Multe.
Ca sa fac legatura cu Tancabestiul, acuma. "Baetii". Isi fac trecerea prin zona de protectie catre lac. Primul pas. Apoi ataca afacerea "Two Lakes Two brothers", ca nu e in proprietate dupa care isi aduc barcile. Macar sa le tina peste iarna.
Aici, spre deosebire de Milotina unde omul era si-n "detinerea oazei" ce trebuia creata, vor avea la dispozitie un luciu gata amenajat. Mai un pescuit, mai o revizie, mai un bairam pe barca, mai vindem un teren sau inchiriem o casa la malul apei, mai un bussines departe de urechile indiscrete, pe barca. Totul la botul calului. Credeti ca Paradisul verde a lui Tantareanu costa atata daca n-avea un lac in jurul caruia sa se dezvolte? Nu Neica.
Se mai pot spune multe inca, dar zic eu c-ar merge si un proces pe civil in care sa se pretinda daune raportate la prejudiciile aduse prin ingradire si cred ca ar linisti cel putin pentru o perioada acesti "baeti".
E doar o parere personala. Nu detin adevarul absolut.
Urban culture.

Avatar utilizator
Claudiu Garlea
pescar de competitie
Mesaje: 2007
Membru din: Vin Iun 03, 2011 17:27
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Dezbateri zona de protectie a Lacului Tancabesti

Mesaj de Claudiu Garlea »

Vai, trasnete si tunete... Ai initiat si tu un topic calumea,...............

raducosti
Mesaje: 116
Membru din: Mar Iul 28, 2009 9:26
Puncte: 0
Localitate: TIMISOARA

Re: Dezbateri zona de protectie a Lacului Tancabesti

Mesaj de raducosti »

Pai daca se face expertiza topografica si se traseaza niste limite aceste vor trebui respectate!
...sau la voi e altfel? Cine e mai tare-n bani ala castiga? :mrgreen:
Welcome to the World of NUTRABAITS

Fishing team Timisoara
XTR Royal Timisoara
CarpWest & A.P. Banatul Timisoara
CDI Fishing Team
Baron Fishing Team
Field tester SELECT BAITS
======= ReBeL4ever =======

Avatar utilizator
miyagi
Pescar de competitie
Mesaje: 4837
Membru din: Mar Aug 03, 2010 17:52
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Dezbateri zona de protectie a Lacului Tancabesti

Mesaj de miyagi »

raducosti scrie:Pai daca se face expertiza topografica si se traseaza niste limite aceste vor trebui respectate!
...sau la voi e altfel? Cine e mai tare-n bani ala castiga? :mrgreen:
Se pot face masuratori, dar se fac degeaba atata timp cat geografia malurilor se modifica. Din cauza asta nu se poate stabili o distanta matematica fata de maluri ci se poate impune pe baza altor masuratori, zonal.
Urban culture.

Stefan Popescu
pescar de competitie
Mesaje: 1786
Membru din: Joi Iun 07, 2012 12:14

Re: Dezbateri zona de protectie a Lacului Tancabesti

Mesaj de Stefan Popescu »

Dau un sfat fraților Parfenie. Din câte cunosc, lacul este concesionat de la Administrația Națională Apele Române. ANAR are făcut cadastrul apelor pe care le are în administrare. În aceste documentații sunt cuprinse inclusiv zonele de protecție ale acestora. Probabil în procesul verbal de predare sau în contractul de concesionare sunt făcute precizările necesare cu privire la obiectiv. Dacă nu, se poate solicita de la ANAR documentația cadastrală a locației. Ce nu au știut și probabil că nici acum nu știu frații Parfenie este faptul că și dreptul de concesiune se înscrie în cartea funciară. Nu au decât să-și întocmească o documentație cadastrală și să-și înscrie acest drept în cartea funciară. Având și activități de cadastru în cadrul firmei, îi pot consilia în acest sens. Pentru a contracara măgăriile potentaților zilei, trebuie să cunoști legile mai bine decât ei și să te blindezi cu documente. Zonele de protecție ale apelor sunt stabilite prin legea 107/1996. Nu prin petiții și scandal se poate rezolva această măgărie, întrucât acesta este făcută cu binecuvântare de sus.

raducosti
Mesaje: 116
Membru din: Mar Iul 28, 2009 9:26
Puncte: 0
Localitate: TIMISOARA

Re: Dezbateri zona de protectie a Lacului Tancabesti

Mesaj de raducosti »

Din punct de vedere al unui topograf cu experienta, va pot spune ca aceste granite, puncte topo cu coordonate GPS, inscrise in documentatia aferenta si mai ales zona de protectie difera de la caz la caz in functie si de studiul geotehnic al zonei, insa odata trasate zonele , acestea nu mai pot fi incalcate sub nici o forma!
Si clar ca la Apele Romane se stie de problema si se tace din guritza. La ei este painea siu cutitul!
Welcome to the World of NUTRABAITS

Fishing team Timisoara
XTR Royal Timisoara
CarpWest & A.P. Banatul Timisoara
CDI Fishing Team
Baron Fishing Team
Field tester SELECT BAITS
======= ReBeL4ever =======

Avatar utilizator
miyagi
Pescar de competitie
Mesaje: 4837
Membru din: Mar Aug 03, 2010 17:52
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Dezbateri zona de protectie a Lacului Tancabesti

Mesaj de miyagi »

Dupa cum ziceam, masuratorile topo nu vor fi relevante deoarece pot fi atacate pe baza modificarii geografiei malurilor. Aceste modificari ale malurilor conduc implicit si la modificarea latimii sau ariei de protectie pe o anumita zona.
Cand am vorbit de atacare m-am referit la una dintre parti sau cealalta, functie de interese si de aceea procesele se blocheaza. Cam asta e slaba istorie postrevolutionara a lor.
Fane daca tot te dai iarasi priceput zi daca ai avut vreun astfel de proces si cum s-a solutionat, iar daca nu ai avut, cum draq iti imaginezi ca la timpul pe care-l au Vlad si Ovidiu in bussines-ul asta si pe locatia cu pricina nu-si cunosc planurile sau scriptele?!
Nu te mai baga in seama aiurea iarasi ca suntem destul de in masura sa-i indrumam corespunzator si intereselor noastre. Asa cum ne-am mobilizat si cu tine. Sau vrei sa te "induci" cu ocazia asta?
Urban culture.

Avatar utilizator
miyagi
Pescar de competitie
Mesaje: 4837
Membru din: Mar Aug 03, 2010 17:52
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Dezbateri zona de protectie a Lacului Tancabesti

Mesaj de miyagi »

raducosti scrie:Din punct de vedere al unui topograf cu experienta, va pot spune ca aceste granite, puncte topo cu coordonate GPS, inscrise in documentatia aferenta si mai ales zona de protectie difera de la caz la caz in functie si de studiul geotehnic al zonei, insa odata trasate zonele , acestea nu mai pot fi incalcate sub nici o forma!
Si clar ca la Apele Romane se stie de problema si se tace din guritza. La ei este painea siu cutitul!
Ceea ce susti ar putea fi luata in calcul doar ca expertiza in proces. Ca sa o faci inainte nu se justifica deoarece va fi contestata de cel ce "pierde" terenul si costa destul de mult refacerea ei. In plus ca nu va bate cu masuratoarea cadastrala din 68-70 cand au fost facute prima data si cum sint inregistrate la OPCIf.
Am observat o reticenta generalizata fata de marcajele de tip GPS. La Ilfov, cel putin, e tabu. Reperele GPS ajuta doar cadastristul sa-si termine masuratorile, sa-l orienteze in planul zonal si sa-si refaca calculele, dupa caz.
Urban culture.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”