@ Vladut

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

stoican_mihail
Puncte: 0

@ Vladut

Mesaj de stoican_mihail »

Apropo de balti salbatice cu balauri. Am si eu in zona ( Ialomita) o balta salbatica dotata cu multi >10. Problema este ca este foarte malos fundul apei si adancimi mici de 0,5 la 1,5 m. Aceasta balta nu a vazut bile. Acei balauri i-am vazut in buza stufului de pe o conducta care traverseaza balta. Cam care ar fi strategia corecta, tu cum ai aborda o partida de pescuit, sa zicem de 36 h, pe o asemenea balta? Am uitat sa spun ca momentan are si f.f. mult bradis. Multumesc anticipat!

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Re: @ Vladut

Mesaj de Vladut Mateianu »

Poti incerca sa creezi un pat de nada cat mai ''solubil'' , adica cu particule care sa stea in suspensie in apropierea fundului....... :D la fundul baltii ma refer ! Apoi, conteaza enorm felul in care amplasezi montura, precum si prezentarea ei.... Referitor la amplasare, poti folosi o punga solubila umbluta partial cu solubile si MHLM ,si partial cu...AER ! Lansezi, montura ramane la suprafata, iar cand se topeste punga se lasa incet pe substrat....La carlig foloseste un pufulet solubil, si momeala plutitoare ..partial sau total !

Dar hai sa mai ascultam si alte pareri, sunt sigur ca mai exista pescari care au pescuit pe mal !
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

razvan u.
pescar de competitie

Mesaj de razvan u. »

stoican_mihail scrie:Apropo de balti salbatice cu balauri. Am si eu in zona ( Ialomita) o balta salbatica dotata cu multi >10. Problema este ca este foarte malos fundul apei si adancimi mici de 0,5 la 1,5 m. Aceasta balta nu a vazut bile. Acei balauri i-am vazut in buza stufului de pe o conducta care traverseaza balta. Cam care ar fi strategia corecta, tu cum ai aborda o partida de pescuit, sa zicem de 36 h, pe o asemenea balta? Am uitat sa spun ca momentan are si f.f. mult bradis. Multumesc anticipat!
Sa o luam pe rand:
1.Fund malos: incerca cu plumb trilob usor(60-80gr)r si o distanta de 20-25 de cm de la forfac.
2.Nada:Mehlem, seminte, bile solubile taiate pe din doua.
3.Prezentare: Porumb cu tehno-puff/ snowman ambele echilibrate in asa fel incat sa stea carligul in picioare pe fund(fa o proba inainte) sau pop up imbracat in pasta si obligatoriu un pufulete solubil pe carlig.
Pescuieste cu 2 lansete pe patul de nada si cu doua in afara.
Poti incerca sa plantezi ca sa eviti problema cu bradisul. In cazul asta foloseste plumb in line.
Alte pareri? :)
C. S. PELICANUL

Cristi_Ionita

Mesaj de Cristi_Ionita »

inca o chestie,cred eu importanta:in caz ca nu plantezi,ai grija sa nu tragi plumbul din namol si nici sa nu recuperezi burta firului mai mult decat trebuie...
In viata sunt lucruri mult mai importante decat banii...doar ca iti trebuie o grama' de bani ca sa le cumperi.

BARICADA CARP CLUB

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

Pat de nada -pelete betaina si csl ,bulgari mici de up&dawn solar [squid&octopuss]in care amesteci seminte inclusiv porumb ,eventual niste boillies foarte bine echilibrate ca sa nu se scufunde .
Montura helicopter cu plumb trilob de 50-60 grama ,iar distanta de la plumb la montura o lasi cam cat apreciezi ca este namolul .
Momeala porumb cu ceva flotant [spuma,tehno-pufi]sau om de zapada [boillies de 20 si pop-up de 18 sau tot 20 .
Fir intins .
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

stoican_mihail

Mesaj de stoican_mihail »

Multumesc pentru raspunsuri. Sper sa pot posta poze, si cu balta, si cu eventualele capturi. :wink:

Moose_master

Mesaj de Moose_master »

Stau si citesc si nu-mi vine sa cred ce dichiseli folosesc centaurii ca sa-l scoata la saltea pe "Puflea".
Io cred ca daca nu e haituit si rupt de plase si curent electric va veni si la cea mai simpla montura(bine executata). Si mai cred ca modul de a-l nadi este foarte important.
Daca-s sigur ca am dat de groapa cu zmei io ii dau numai si numai seminte si particule f mici si in cantitate mica in fiecare zi. Apoi ii dau si o "particula" mai marisoara ...la carlig.

De altfel cred ca secretul este sa-l gasesti si sa tii locul nadit moderat mult timp. Ma rog, asta pentru cine poate. Ca de scos la perna depinde de fiecare cum poate.

Respect obsedatilor

Moose_Masta

P.S. Stima grea Maestrului si Senzorilor
APCR Canadian Branch

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Sa traiesti NiKi. Aceasi stima si tie. Ai mai avut timp de pescuit?
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

Moose_master

Mesaj de Moose_master »

Un picut doar Nea Cornele. Merge prost cu munca si am stat numai pe felioasa sa raman in joc.
Da tot am luat niste dihanii superbe. O sa le incarc pe net si o sa le postez.

Sanatate multa
APCR Canadian Branch

victorash

Mesaj de victorash »

varianta simpla: spartura de porumb + bonduele uscat putin la soare la punga solubila, eventual si ceva canepa ..la firul de par porumb flotant 1 boaba echilibrata cu greutatea carligului cum spunea ulvan. Dupa ce ai prins primul dulap ( si ai toate sansele si in varianta simpla..)..poti sa incerci la urmatoarele partide si cu solubile. ( ai grija ce bile folosesti sau cum ...ca in zona majoritatea baltilor cu mal au si o gramada de raci), dar in primul si primul rand trebuie sa-l localizezi.Plumb usor.
fire intinse
..complet uluit de cata prostie exista...in lume!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”