mrs scrie:Dan Mitranescu scrie:zfcristian scrie:
Dane pe langa calitatile care trebuie sa le aibe o lanseta trebuie avut in vedere si aspectul. Eu unul si nu cred ca sunt singurul imi place sa am un echipament ingrijit altfel ne luam trestii sau bambus si am terminat
Sunt si trestii de bambus ingrijite.

Garantez !

Asa ca ...
Fiecare isi "ingrijeste" hobby-ul , iar profesional cauta partea utila.

General valabil.x
Acum este alegerea fiecaruia unde se incadreaza intre cele doua aspecte.
Majoritatea pescarilor (nu ma refer la pescarii de copetitie) atunci cand achizitioneaza in set de lansete incearca sa incadreze ambele aspecte mentionate de dumneavoasta, si nu undeva "intre cele doua".
Folosesc aceleasi lansete ca userul in cauza... iar cand le-am achizitionat nu am luat in calcul numai aspectul. Fox w s este o lanseta testata si retestata... atunci cand apare un caz de genul mai intai trebuie cautata cauza si dupa aceea o putem cataloga. Atunci cand blancul sufera lovituri (stiute sau nestiute) poate sa scrie pe el fox, shimano, century sau hakuyo mai devreme sau mai tarziu va ceda (mai ales daca a fost folosit timp de 3 sezoane).
Sa clarificam cateva aspecte:
-eu imi intretin lansetele si am mare atentie sa nu fie lovite, zgariate si evit greselile de genul fir rasucit pe inel la lansare
-pentru mine intretinerea unei lansete nu se rezuma la simplu fapt ca la sfarsitul partidei de pescuit le strangi, ajungi acasa si le arunci gramada in beci,garaj,debara etc.
Pentru prima data lanseta sa rupt tronsonul la mijloc intr-o partida de la inceputul lunii august, dupa care a fost reparata. A doua oara la al doilea inel de sus intro partida de la sfarsitul lunii august. Repet nu s-a rupt din neatentie sau lovitura, pur si simplu la lansare cu plumb de 95 gr + montura cu bila de 20 mm ( cca 8-9 gr cu carlig cu tot).
Pentru aceasta problema am deschis un alt topic unde chiar astept parerile celor care se pricep

, dar eu prin intermediul acestui topic doresc sa primesc informatii in legatura cu lansetele Hakuyo MTX 14 de 3.9 lungime si 3.75 lb iar cei care folosesc acest tip de lansete sunt chiar rugati sa ma ajute cu informatii despre finisajul lor ( despre cat de bune sunt la casting am citit destule deja

)
Acest topic a fost deschis deoarece chiar ma gandesc sa-mi achizitionez un set din aceste lansete dar nu-mi spuneti ca daca cineva vrea lansete bune la pret cat de cat decent acelea trebuie sa fie "urate" si prost finisate... sau doar lansetele din categoria HI-S, Tribal, NG... sunt finisate frumos? Nu cred.
Dar ca sa nu jignesc pe nimeni si sa evitam discutiile inutile pe aceasta cale il rog cu cel mai mult respect pe D-ul Mitranescu ca dupa posibilitati si timp sa ataseze cateva poze despre finisajul lansetelor MTX 14 ca sa ma lamureasca si poate sa castige un nou client.
Multumesc anticipat, o seara placuta tuturor