Sfat achizitie lansete

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

sh0cker22

Sfat achizitie lansete

Mesaj de sh0cker22 »

Buna seara!As dori sa achizitionez 4 lansete in aceasta iarna.M-am gandit la Shimano Alivio DX Specimen 12' 3,5lb 3 buc.Vreau sa fie din 3 buc din cauza problemei cu transportul.lanstele din 3 bucati au dezavantaje mari fata de cele din 2?De obicei pescuiesc la plantat cam la 100 m.bugetul este de 1200 ron.Mulinetele pe care le am sunt Shimano Beastmaster 7000XTA.Credeti ca ar fi o alegere buna? Va multumesc foarte mult!

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Sfat achizitie lansete

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

sh0cker22 scrie:Buna seara!As dori sa achizitionez 4 lansete in aceasta iarna.M-am gandit la Shimano Alivio DX Specimen 12' 3,5lb 3 buc.Vreau sa fie din 3 buc din cauza problemei cu transportul.lanstele din 3 bucati au dezavantaje mari fata de cele din 2?De obicei pescuiesc la plantat cam la 100 m.bugetul este de 1200 ron.Mulinetele pe care le am sunt Shimano Beastmaster 7000XTA.Credeti ca ar fi o alegere buna? Va multumesc foarte mult!
In banii astia poti sa iti iei lansete serioase second. :wink:
catch&release

sh0cker22

Mesaj de sh0cker22 »

Stiu ca as putea gasii.dar le primesc cadou de la niste prieteni si ei le vor lua noi.unul dintre ei m-a intrebat ce sa imi ia fara sa stie ceilalti :lol:

Razvan Paunoiu

Mesaj de Razvan Paunoiu »

ia lansete din 2 bucati....o lanseta ok ar fi spre exemplu
shimano beast master
Nume utilizator schimbat din Friday

sh0cker22

Mesaj de sh0cker22 »

Nu ma incadrez in buget.bugetul este 300 ron/bucata.problema la 2 bucati este transportul...

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

sh0cker22 scrie:Nu ma incadrez in buget.bugetul este 300 ron/bucata.problema la 2 bucati este transportul...
Decat o lanseta de 3,90 din 3 mai bine una de 3m din doua tronsoane.

Transportul dureaza 1-2 ore, iar pescuitul 10- 20 ore minimum. :wink:
Nici macar cu rata nu sunt mai convenabile ca transport lansetele din 3 , deoarece sunt mai groase la strans. :D :wink:
Am prieteni cu Tico ce folosesc si transporta fara probleme lansete de 3,90 din doua. Asa ca in alte masini nu cred ca se mai pune problema de spatiu.
P.S. MTX14 costa 290 lei. :wink: Sunt si lansete din 3 in gama MTX , foarte bune ca materiale ( rezistente, usoare, inele bune, ... ) , dar prefer sa nu le aduc inca in discutie.

microaka

Mesaj de microaka »

Care este probleme cu cele din 3 buc?

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

microaka scrie:Care este probleme cu cele din 3 buc?
Parabolice, balangane la aruncare , mai grele decat varianta din doua bucati ( in situatia in care asigura rezistenta la rupere) si se dubleaza riscurile de rupere datorate mufarilor ( principala cauza de rupere a lansetelor).
Arunca cat una din doua, dar cu 50 cm mai scurta.
Cam atat.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Salut,
In bugetul tau se incadreaza perfect Hakuyo MTX14 de 13" (3,90m). Iar legat de transport, ai sa vezi ca nu este asa cum crezi. Asa cum spune si Dan, se pot baga lansete de 13" in masini mici, gen Matiz, fara probleme. Avantajele care le oferta o lanseta din doua bucati -dpdv al pescuitului-, sunt mult mai mari decat avantajele oferite de una din trei, din punctul de vedere al transportului

PallBogdan
pescar de competitie

Sfat achizitie lansete

Mesaj de PallBogdan »

Se pot baga si in Matiz si in Tico...dar nici nu mai sta nimeni pe scaunul din dreapta... Daca mai discutam si de un pescuit de 24 de ore cu bagajerie, cort si restul acareturilor...nu mai incape nimeni in masina! Daca omul vrea sa fie insotit pe balta?!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”