everaldo78 scrie:prieteni pescari am lansete cu inel de plecare de 50.credeti ca se pupa bine cu shimano navi pentru aruncari cat mai lungi?
Se poate sa ne dai si numele lansetei?
Cat despre mulineta in descrierea facuta pe mai multe site-uri de vanzari,este catalogat la fel ca si Biomaster drept masina de aruncat,doar este Shimano
Nume utilizator schimbat din shimanobig in RazvanG
everaldo78 scrie:prieteni pescari am lansete cu inel de plecare de 50.credeti ca se pupa bine cu shimano navi pentru aruncari cat mai lungi?
Conteaza f mult distanta la care e pozitionat primul inel fata de mandrina si actiunea lansetei. Cit despre mulineta, este recomandata pt lanseuri lungi(7000xsa-710g si 8000xsa-700g), dar conteaza foarte mult si "indeminarea" pescarului .
lansetele sunt pokee superior carp.dar ma gandesc pentru shimano navi la o alta lanseta care sa aiba actiune rapida,inel de plecare de 50 si de varf 15 sau 16,mufare inversa dar am vazut astfel de lansete ce caut eu la peste 1500 lei
everaldo78 scrie:lansetele sunt pokee superior carp.dar ma gandesc pentru shimano navi la o alta lanseta care sa aiba actiune rapida,inel de plecare de 50 si de varf 15 sau 16,mufare inversa dar am vazut astfel de lansete ce caut eu la peste 1500 lei
A draqu mulineta asta...nu se impaca decat cu lansetele de cel putin 3 ori mai scumpe !
Incearca sa faci diferenta intre marimea unui tambur de Shimano BBRLC si marimea unui tambur de Shimano Navi...apoi vezi daca-ti mai este de folos inelul ala de 50 !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
scuze ca ma bag,
coincidenta sau nu chiar am avut ansamblul pokee superior carp II de 3,6 , 4 lb cu inel de plecare 50 si varf 12 si bblc si cu plumb de 100g torpila (fara montura) am numarat MAXIM 111 rotatii complete. deci daca ne luam dupa caracteristicile mulinetei :
111 ori 1,15 cm rezulta 127,6 m . media (la aprox. 50 lansari a fost 105 rotatii complete)
sper ca te am ajutat cat de cat
concluzie: nu cred ca arunca mai mult navi decat bblc ul
mulineta...nu arunca
batzul....nu arunca
pescarul lanseaza ajutat de ansamblul bat mulineta...
una peste alta,eu am 2 navi xsa pe betzele de spod/marker si cu bbrlc cu acelasi fir nu reusesc sa ating distanta care o ating cu navi...
odoctee scrie:scuze ca ma bag,
coincidenta sau nu chiar am avut ansamblul pokee superior carp II de 3,6 , 4 lb cu inel de plecare 50 si varf 12 si bblc si cu plumb de 100g torpila (fara montura) am numarat MAXIM 111 rotatii complete. deci daca ne luam dupa caracteristicile mulinetei :
111 ori 1,15 cm rezulta 127,6 m . media (la aprox. 50 lansari a fost 105 rotatii complete)
sper ca te am ajutat cat de cat
concluzie: nu cred ca arunca mai mult navi decat bblc ul
Pe cat punem pariu ca arunca?Si nu am nevoie de lansete cu inel de 50.Pe orice lanseta am probat ,Navi arunca constant mai departe decat BBLC.Care o fi explicatia oare?