PROPUNERE REGULAMENT CUPA IERNII / PRIMAVERII MOARA VLASIEI

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: odoctee, Irinel Nitu

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

PROPUNERE REGULAMENT CUPA IERNII / PRIMAVERII MOARA VLASIEI

Mesaj de Dan Mitranescu »

Regulamentul actual aplicat concursurilor de la Moara a fost un pas inainte in privinta echilibrarii standurilor.
Aici ma refer la sectorizare si la schimbarea zilnica a locurilor pe fiecare sector in parte.
Pe parcursul timpului am sesizat ca unele echipe au sansa unei asa zise grile foarte bune ( cu locuri bune pe fiecare sector ) , iar altele se pierd in coada clasamentului avand grile cu locuri mai slab cotate. Am incercat sa intervin cu propunerea unor grile prestabilite. Problema era ca stiind aceste grile exista posibilitatea ca sa se "strice" locurile inainte de plecarea de pe ele . ( ca altfel nu se pot strica preventiv ... :) ) . Ca este putintica paranoia din partea unora sau naivitate din partea mea , eu totusi sunt multumit ca-mi traiesc viata linistit . :)
Am insistat apoi cu " grile secrete" . Asta implica grile pe care sa le stie numai organizatorul si sa anunte standul pe care urmeaza sa concuram in mansele 2 si 3 numai la inceperea acestora ( astfel nu se stia unde pici si nici cine vine in locul tau ) .
Avand destul de mult timp liber impreuna cu "organizatorul" la concursul de la care tocmai am venit, de pe Corbu ,( :D ) am deschis subiectul . Vladut a sustinut ca "grilele secrete" sunt o solutie , dar ca isi pune pe unii in cap .Acestia nu vor crede ca el nu ii transmite tovarasului Mirea ( sa zicem ) , informatii despre grile . Asa ca am renuntat la grilele astea si am inceput sa pitrocesc iar, ca timp dupa cum spuneam , era din belsug . :)

Am luat in calcul si urmatoarele legat de sistemul actual :
- dupa prima mansa jumatate din echipe nu mai au sanse. Aceste echipe raman pe balta si voit sau nu , pe criterii de prietenie sau pe mici razbunari , incearca sa influenteze rezultatele si in mare parte reusesc .
- indiferent cum , chiar daca nu mai ai sanse , vei fii acuzat de unii ca nu ai muncit suficient ca sa le subclasezi adversarii directi , sau de ceilalti ca ai tras de disperat numai ca sa le faci rau . Acestia din urma nu se vor pronunta , dar vor tine minte . :wink:
- telefoanele suna non-stop cu apropouri "subtile" in privinta paragrafului anterior . Apare un gen de "cardasie" sau de "obligatie" care aduce repercursiuni destul de jenante in viitor.
- locuri bune detasat pe Moara nu sunt . In schimb locuri care sa te ingroape sunt cateva. Pe langa cele consacrate de pe "C'' - uri mai sunt si cele de la padure unde daca curge apa sunt de A si B , dar daca nu curge apa sau se raceste foarte rau vremea sunt gherle clare pentru sectoarele lor .
- posibilitatea ca in ultima mansa sa fii "distrus" de o echipa fara sanse ( nadire excesiva ) pentru a face avantaj unei echipe prietene .

Propun urmatoarea schimbare in regulament:
In loc de "punctajul obtinut in cele trei manse " sa se ia in calcul numai " punctajul obtinut in cele mai bune doua manse. In caz de egalitate de puncte castiga echipa care a prins mai mult peste in mansele cu care a punctat".

In felul acesta se elimina sau se diminueaza foarte mult toate ideile de mai sus , ce nu fac bine concursului in sine cat si relatiilor dintre pescari.
-Echipele care primesc un punctaj prost ( descalificant ) in prima mansa , intra in urmatoarea ca si cand atunci incepe concursul. Deci de la o treime se mareste la dublu perioada in care TOATE echipele trag pe rupte.
-Intra foarte multe echipe cu sanse teoretice in ultima etapa si creste inclusiv valoarea acesteia.
-Jocurile de culise se diminueaza si vor exista eventual numai in ultima etapa , dar la un nivel mult mai mic.
-Se pot elimina asa zisele gherle , dand posibilitatea sa arati ca esti bun chiar daca tragi un loc unde (sa zicem) sunt milioane de inaintasi rupti pe culoarul de pescuit.

Ce spuneti ?

P.S. Ceva similar a fost la un CN ,unde din 5 manse au fost punctate numai primele trei rezultate , asa ca nu patentez mare lucru . :)

Stefan B
pescar de competitie

Re: PROPUNERE REGULAMENT CUPA IERNII / PRIMAVERII MOARA VLA

Mesaj de Stefan B »

Dan Mitranescu scrie:Regulamentul actual aplicat concursurilor de la Moara a fost un pas inainte in privinta echilibrarii standurilor.
Aici ma refer la sectorizare si la schimbarea zilnica a locurilor pe fiecare sector in parte.
Pe parcursul timpului am sesizat ca unele echipe au sansa unei asa zise grile foarte bune ( cu locuri bune pe fiecare sector ) , iar altele se pierd in coada clasamentului avand grile cu locuri mai slab cotate. Am incercat sa intervin cu propunerea unor grile prestabilite. Problema era ca stiind aceste grile exista posibilitatea ca sa se "strice" locurile inainte de plecarea de pe ele . ( ca altfel nu se pot strica preventiv ... :) ) . Ca este putintica paranoia din partea unora sau naivitate din partea mea , eu totusi sunt multumit ca-mi traiesc viata linistit . :)
Am insistat apoi cu " grile secrete" . Asta implica grile pe care sa le stie numai organizatorul si sa anunte standul pe care urmeaza sa concuram in mansele 2 si 3 numai la inceperea acestora ( astfel nu se stia unde pici si nici cine vine in locul tau ) .
Avand destul de mult timp liber impreuna cu "organizatorul" la concursul de la care tocmai am venit, de pe Corbu ,( :D ) am deschis subiectul . Vladut a sustinut ca "grilele secrete" sunt o solutie , dar ca isi pune pe unii in cap .Acestia nu vor crede ca el nu ii transmite tovarasului Mirea ( sa zicem ) , informatii despre grile . Asa ca am renuntat la grilele astea si am inceput sa pitrocesc iar, ca timp dupa cum spuneam , era din belsug . :)

Am luat in calcul si urmatoarele legat de sistemul actual :
- dupa prima mansa jumatate din echipe nu mai au sanse. Aceste echipe raman pe balta si voit sau nu , pe criterii de prietenie sau pe mici razbunari , incearca sa influenteze rezultatele si in mare parte reusesc .
- indiferent cum , chiar daca nu mai ai sanse , vei fii acuzat de unii ca nu ai muncit suficient ca sa le subclasezi adversarii directi , sau de ceilalti ca ai tras de disperat numai ca sa le faci rau . Acestia din urma nu se vor pronunta , dar vor tine minte . :wink:
- telefoanele suna non-stop cu apropouri "subtile" in privinta paragrafului anterior . Apare un gen de "cardasie" sau de "obligatie" care aduce repercursiuni destul de jenante in viitor.
- locuri bune detasat pe Moara nu sunt . In schimb locuri care sa te ingroape sunt cateva. Pe langa cele consacrate de pe "C'' - uri mai sunt si cele de la padure unde daca curge apa sunt de A si B , dar daca nu curge apa sau se raceste foarte rau vremea sunt gherle clare pentru sectoarele lor .
- posibilitatea ca in ultima mansa sa fii "distrus" de o echipa fara sanse ( nadire excesiva ) pentru a face avantaj unei echipe prietene .

Propun urmatoarea schimbare in regulament:
In loc de "punctajul obtinut in cele trei manse " sa se ia in calcul numai " punctajul obtinut in cele mai bune doua manse. In caz de egalitate de puncte castiga echipa care a prins mai mult peste in mansele cu care a punctat".

In felul acesta se elimina sau se diminueaza foarte mult toate ideile de mai sus , ce nu fac bine concursului in sine cat si relatiilor dintre pescari.
-Echipele care primesc un punctaj prost ( descalificant ) in prima mansa , intra in urmatoarea ca si cand atunci incepe concursul. Deci de la o treime se mareste la dublu perioada in care TOATE echipele trag pe rupte.
-Intra foarte multe echipe cu sanse teoretice in ultima etapa si creste inclusiv valoarea acesteia.
-Jocurile de culise se diminueaza si vor exista eventual numai in ultima etapa , dar la un nivel mult mai mic.
-Se pot elimina asa zisele gherle , dand posibilitatea sa arati ca esti bun chiar daca tragi un loc unde (sa zicem) sunt milioane de inaintasi rupti pe culoarul de pescuit.

Ce spuneti ?

P.S. Ceva similar a fost la un CN ,unde din 5 manse au fost punctate numai primele trei rezultate , asa ca nu patentez mare lucru . :)

Da, asa e ...a fost un CN in felul acesta pe echipe individuale si a fost disputat pana la ultima mansa !
Sunt niste lucuri corecte si care ar determina ca fiecare echipa sa creada in sansa ei .....si ca atare sa pescuiasca asa cum trebuie ......

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Dan Mitranescu scrie:........sa se ia in calcul numai " punctajul obtinut in cele mai bune doua manse. In caz de egalitate de puncte castiga echipa care a prins mai mult peste in mansele cu care a punctat".
..........
La ce punctaj te referi ca se ia in calcul ...la locul obtinut in cele 2 manse sau la punctele obtinute la calitate si cantitate ?
In cazul in care te referi la locul obtinut, primul criteriu de departajare in caz de egalitate ar trebui sa fie cumulul de puncte ptr. cantitate si calitate, altfel, cei care castiga sa zicem locul 1-2-3 pe sectorul C, nu au cum sa concureze cu locurile 1-2-3 de pe A-uri ! Sa zicem ca doua echipe iau locul 1 pe B (ar fi prima mansa care conteaza) apoi (in cea de-a doua mansa care conteaza) una ia locul 1 pe A cu 500 kg iar alta ia locul 1 pe C cu 50 kg ... teoretic sunt la egalitate, ptr. ca ambele au 2 puncte ptr. cele 2 locuri 1 obtinute, dar practic daca tii neaparat sa le departajezi nu poti sa compari cantitatile ptr. ca s-au obtinut in sectoare diferite. Mai echitabil ar fi sa compari modul in care fiecare si-a castigat sectorul (nr. de puncte la cantitate si calitate)... zic si eu.
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Dan Mitranescu
Veteran

gor965 scrie:
Dan Mitranescu scrie:........sa se ia in calcul numai " punctajul obtinut in cele mai bune doua manse. In caz de egalitate de puncte castiga echipa care a prins mai mult peste in mansele cu care a punctat".
..........
La ce punctaj te referi ca se ia in calcul ...la locul obtinut in cele 2 manse sau la punctele obtinute la calitate si cantitate ?
In cazul in care te referi la locul obtinut, primul criteriu de departajare in caz de egalitate ar trebui sa fie cumulul de puncte ptr. cantitate si calitate, altfel, cei care castiga sa zicem locul 1-2-3 pe sectorul C, nu au cum sa concureze cu locurile 1-2-3 de pe A-uri ! Sa zicem ca doua echipe iau locul 1 pe B (ar fi prima mansa care conteaza) apoi (in cea de-a doua mansa care conteaza) una ia locul 1 pe A cu 500 kg iar alta ia locul 1 pe C cu 50 kg ... teoretic sunt la egalitate, ptr. ca ambele au 2 puncte ptr. cele 2 locuri 1 obtinute, dar practic daca tii neaparat sa le departajezi nu poti sa compari cantitatile ptr. ca s-au obtinut in sectoare diferite. Mai echitabil ar fi sa compari modul in care fiecare si-a castigat sectorul (nr. de puncte la cantitate si calitate)... zic si eu.
Am luat si eu asta in calcul George.
Toata problema pleaca de la C-uri . Aici sunt locurile care te ingroapa sau care iti dau destul de lejer un loc 1 pe sector cu punctaj mare in ambele categorii ( cantitate , calitate ).
Pe A-uri este ceva mai greu sa le castigi si asta cu diferente ceva mai mari intre calitate si cantitate. ( astfel avantajul este pentru C-uri in varianta ta )
Am considerat ca la egalitate de puncte de mansa intre unul care baga rezultatul de pe C-uri ( mai mult norocos dupa parerea mea ) si unul care vine cu rezultatul din A sa ii dau castig de cauza celui din A pentru ca in sectorul acela se castiga numai cu valoare. Asta se rezolva cu kg de peste luate in calcul , nu cu punctele obtinute pe cele doua categorii.

Teoretic ordinea de punctare corecta este cea pe care o spui tu , dar aplicata pe Moara nu rezolva problema de baza : diferentele mari de valoare intre standurile de pe C-uri.
Cantitatea ridica valoarea punctelor obtinute in A si B fata de punctele din C , revin , in caz de egalitate .

P.S. Ce spui de ideea de baza " doua din trei " ?

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

De ce nu faceti departajarea in caz de egalitate dupa clasamentul la general la cantitate din toate cele 3 manse?
Critic echilibrat

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Dan Mitranescu scrie:......
Cantitatea ridica valoarea punctelor obtinute in A si B fata de punctele din C , revin , in caz de egalitate .

Idea de "doua din trei" e buna dar ma tot gandesc la faptul ca la formarea clasamentului nu ai pentru toata lumea aceeasi baza de lucru...adica, vor puncta rezultate obtinute in manse si sectoare diferite. Vor fi multe egalitati la puncte (teoretic pot fi cate 9 castigatori de loc 1, 2, 3,etc. si evident sunt multe combinatii care dau acelasi numar de puncte) si-atunci pot sa apara situatii in care departajarea la kg sa nu fie echitabila . Sa zicem ca punctezi cu o mansa de B(loc 1) si cu una de C(loc 1) si pierzi la kg, cu toate ca pe A-uri ai avut o cantitate mare de peste, dar te-ai clasat mai slab (loc 2)... n-ar fi mai ok daca la final, ptr. departajare, am aduna toata cantitatea de peste prinsa in toate cele 3 manse ?
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Dan Mitranescu
Veteran

osc1or scrie:De ce nu faceti departajarea in caz de egalitate dupa clasamentul la general la cantitate din toate cele 3 manse?

Este un lucru de luat in calcul prin faptul ca cine trage un loc prost sau cu probleme ( gen fire in apa sau locuri pe C , padurea daca nu curge apa ... ) vor insista sa prinda peste chiar daca anuleaza mansa respectiva la puncte. Astfel nu creeaza avantaj vecinilor. Cred ca este benefica regula asta. Nu anuleaza chiar de tot o mansa si te forteaza sa pescuiesti chiar daca pici pe un loc slab sau ai un debut mai slab intr-o mansa .

Dan Mitranescu
Veteran

gor965 scrie:
Dan Mitranescu scrie:......

Idea de "doua din trei" e buna dar ma tot gandesc la faptul ca la formarea clasamentului nu ai pentru toata lumea aceeasi baza de lucru...adica, vor puncta rezultate obtinute in manse si sectoare diferite. Vor fi multe egalitati la puncte (sunt cate 6 castigatori de loc 1, 2, 3,etc. si evident sunt multe combinatii care dau acelasi numar de puncte) si-atunci pot sa apara situatii in care departajarea la kg sa nu fie echitabila . Sa zicem ca punctezi cu o mansa de B(loc 1) si cu una de C(loc 1) si pierzi la kg, cu toate ca pe A-uri ai avut o cantitate mare de peste, dar te-ai clasat mai slab (loc 2)... n-ar fi mai ok daca la final, ptr. departajare am aduna toata cantitatea de peste prinsa in toate cele 3 manse ?
Asta se intampla si acum cu amestecatul punctelor intre concurenti care nu se intalnesc. Asa ca ... asta este.

Cu cantitatea totala in toate mansele este un lucru bun . Am raspuns si anterior.

Ce ma intereseaza pe mine prioritar este sa scapam de :
-lipsa de interes a jumatate din echipe dupa prima mansa cu avantajele aferente pentru standurile invecinate lor ( sau invers )
-jocurile de culise care pe mine ma streseaza la modul cel mai serios. Ma cunosc cu majoritatea concurentilor si multi imi sunt prieteni .In situatia in care nu mai am sanse la podium , indiferent cum pescuiesc am sa deranjez pe cineva . Cred ca sunt si altii care patesc acelasi lucru.
-nu mai pun jocurile facute intentionat in baza unor avantaje ... :wink: Si sunt 15 echipe dispuse la asa ceva dupa prima mansa si peste 20 dupa mansa 2.

Deci: Se contabilizeaza locul obtinut din doua manse si si punctajul cel mai mic castiga .In caz de egalitate conteaza cantitatea totala de peste in toate cele 3 manse.

Parerea concurentilor de pe Moara care este ?

Alexandru Mihai
pescar de competitie

Mesaj de Alexandru Mihai »

Eu sunt de acord cu varianta 2 din 3.
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

marin laurentiu

Mesaj de marin laurentiu »

Dan Mitranescu scrie:
gor965 scrie:
..........
Am luat si eu asta in calcul George.
Toata problema pleaca de la C-uri . Aici sunt locurile care te ingroapa sau care iti dau destul de lejer un loc 1 pe sector cu punctaj mare in ambele categorii ( cantitate , calitate ).
Pe A-uri este ceva mai greu sa le castigi si asta cu diferente ceva mai mari intre calitate si cantitate. ( astfel avantajul este pentru C-uri in varianta ta )
Am considerat ca la egalitate de puncte de mansa intre unul care baga rezultatul de pe C-uri ( mai mult norocos dupa parerea mea ) si unul care vine cu rezultatul din A sa ii dau castig de cauza celui din A pentru ca in sectorul acela se castiga numai cu valoare. Asta se rezolva cu kg de peste luate in calcul , nu cu punctele obtinute pe cele doua categorii.

Teoretic ordinea de punctare corecta este cea pe care o spui tu , dar aplicata pe Moara nu rezolva problema de baza : diferentele mari de valoare intre standurile de pe C-uri.

dane,scuze de interventie,nu sant concurent la Moara,dar iti ridic o problema ,teoretica bineinteles ,cu care te-ai putea confrunta in acest sistem...
este adevarat ca acest sistem cu 2 din 3 ofera o sansa in plus si celor care rateaza startul...dar ce te faci daca ai din start 3 echipe care castiga din primele doua manse 2 sectoare?
ai 3 echipe care fac din primele 2 manse 1 cu 1...celelalte 20 si ceva de echipe ptr ce mai joaca? :shock: deja dupa 48 de ore ai omorat competitia :wink: ...bineinteles ca este o situatie teoretica...si ideal ar fi ca cei care castiga un sector sa nu mai castige si al doilea la rand..astfel punctele s-ar amesteca si mult mai multe echipe ar avea sanse la podium...dar niciodata sa nu spui...niciodata :wink:
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”