Aici ma refer la sectorizare si la schimbarea zilnica a locurilor pe fiecare sector in parte.
Pe parcursul timpului am sesizat ca unele echipe au sansa unei asa zise grile foarte bune ( cu locuri bune pe fiecare sector ) , iar altele se pierd in coada clasamentului avand grile cu locuri mai slab cotate. Am incercat sa intervin cu propunerea unor grile prestabilite. Problema era ca stiind aceste grile exista posibilitatea ca sa se "strice" locurile inainte de plecarea de pe ele . ( ca altfel nu se pot strica preventiv ...

Am insistat apoi cu " grile secrete" . Asta implica grile pe care sa le stie numai organizatorul si sa anunte standul pe care urmeaza sa concuram in mansele 2 si 3 numai la inceperea acestora ( astfel nu se stia unde pici si nici cine vine in locul tau ) .
Avand destul de mult timp liber impreuna cu "organizatorul" la concursul de la care tocmai am venit, de pe Corbu ,(

Am luat in calcul si urmatoarele legat de sistemul actual :
- dupa prima mansa jumatate din echipe nu mai au sanse. Aceste echipe raman pe balta si voit sau nu , pe criterii de prietenie sau pe mici razbunari , incearca sa influenteze rezultatele si in mare parte reusesc .
- indiferent cum , chiar daca nu mai ai sanse , vei fii acuzat de unii ca nu ai muncit suficient ca sa le subclasezi adversarii directi , sau de ceilalti ca ai tras de disperat numai ca sa le faci rau . Acestia din urma nu se vor pronunta , dar vor tine minte .

- telefoanele suna non-stop cu apropouri "subtile" in privinta paragrafului anterior . Apare un gen de "cardasie" sau de "obligatie" care aduce repercursiuni destul de jenante in viitor.
- locuri bune detasat pe Moara nu sunt . In schimb locuri care sa te ingroape sunt cateva. Pe langa cele consacrate de pe "C'' - uri mai sunt si cele de la padure unde daca curge apa sunt de A si B , dar daca nu curge apa sau se raceste foarte rau vremea sunt gherle clare pentru sectoarele lor .
- posibilitatea ca in ultima mansa sa fii "distrus" de o echipa fara sanse ( nadire excesiva ) pentru a face avantaj unei echipe prietene .
Propun urmatoarea schimbare in regulament:
In loc de "punctajul obtinut in cele trei manse " sa se ia in calcul numai " punctajul obtinut in cele mai bune doua manse. In caz de egalitate de puncte castiga echipa care a prins mai mult peste in mansele cu care a punctat".
In felul acesta se elimina sau se diminueaza foarte mult toate ideile de mai sus , ce nu fac bine concursului in sine cat si relatiilor dintre pescari.
-Echipele care primesc un punctaj prost ( descalificant ) in prima mansa , intra in urmatoarea ca si cand atunci incepe concursul. Deci de la o treime se mareste la dublu perioada in care TOATE echipele trag pe rupte.
-Intra foarte multe echipe cu sanse teoretice in ultima etapa si creste inclusiv valoarea acesteia.
-Jocurile de culise se diminueaza si vor exista eventual numai in ultima etapa , dar la un nivel mult mai mic.
-Se pot elimina asa zisele gherle , dand posibilitatea sa arati ca esti bun chiar daca tragi un loc unde (sa zicem) sunt milioane de inaintasi rupti pe culoarul de pescuit.
Ce spuneti ?
P.S. Ceva similar a fost la un CN ,unde din 5 manse au fost punctate numai primele trei rezultate , asa ca nu patentez mare lucru .