Incerc sa fiu cat mai succint, deoarece nu vreau sa consum inutil nici resursele fizice ale forumului (spatiul alocat) nici pe cele psihice ale (eventualilor) cititori:
- Internetul este un spatiu virtual care a cunoscut o evolutie spectaculoasa deoarece difera complet de realitate. Aici criteriile de apreciere sunt mult diferite fata de cele din lumea reala - nu conteaza cum arati, cati bani ai, cum si unde ii cheltuiesti, etc. De asemenea, faptul ca beneficiezi de anonimat, putandu-ti asuma ce identitate doresti (cu respectarea legii) permite o mai mare libertate de exprimare.
- toate aceste derapaje sunt inerente unui forum intr-un spatiu virtual (pentru definirea conceptului de forum vezi:
http://www.google.ro/search?hl=ro&lr=&o ... fine:forum). Daca regulile de acces/postare nu sunt clare de la inceput, singura sansa de limitare (in nici un caz de eliminare) a derapajelor o reprezinta indiferenta. Dupa un timp, cand "noua jucarica" nu reactioneaza potrivit asteptarilor, user-ul se elimina singur
- strict in spiritul acestui forum, unde majoritatea celor ce posteaza sunt pescari de crap de competite
de nivel inalt ce se cunosc bine sau foarte bine, este greu sa fii acceptat de la inceput. Daca esti novice, vei avea parte de multe ironii, daca vrei sa inveti, nu vei primi niciodata informatia necesara in cantitatea necesara, deoarece implicit cel ce raspunde transmite si celorlalti "adversari" o parte din micile lui secrete (putin probabil). Iata cum intram intr-un cerc vicios. Daca se transforma in club privat,
qui prodest
- in 5 minute cauti pe net uneltele necesare, iar in urmatoarele 5 de loghezi prin cel putin 10 servere din toate colturile lumii! Poate cineva limita si/sau controla utilizatorii?
- in cazul (foarte des intalnit) in care seful meu, din varii considerente, da un search pe net cu numele meu si vede ce, cum, cat si la ce ore scriu eu pe ici pe colo, nu ma supun inutil unui risc? Imi mai convine sa fiu la fel de activ ca si pana acum? Nu cumva limitam, daca nu cumva excludem, un potential pescar de competitie? Nu neg sub nici o forma ca experienta (cel putin in domeniul pescuitului specializat la crap) este absolut necesara, insa nu cumva favorizam - prin lipsa transparentei si a accesului liber la informatie - o evolutie gresita?