Iata ca lipsind fiind de calitatea de concurent pot analiza , in sfarsit , viitoarea competitie . Pina in luna iunie , la deschiderea calificarilor , am de facut citeva observatii :
1. Toata iarna s-au facut scenarii si sedinte cu privire la calificarile nationale 2006 . S-au facut procese verbale , s-au constituit tabere , samd - cert este ca din nici o alta asociatie romaneasca , alta decit APCR , nu s-au inscris
echipe la aceste calificari . Deci domnilor , lasati-ne pe viitor cu pretentiile Dvs pe timp de iarna , si lasati-ne sa ne concentram pe ceea ce este de facut pentru a mentine Romania in "lumea buna" a pescuitului mondial la crap . Va mandriti cu aceste performante si la magazine si pe balti ! Mult timp ati fost la concursuri si a-ti dat cu batul in balta de fiecare data , sau permanent ati contestat valoarea dovedita in beneficiul afacerilor legate de magazine sau balti !
2. Lista echipelor inscrise este suficient de bogata , 27 echipe , record pentru Romania din 2004 , asta in conditiile unui boicot afirmat arogant si afisat de principalii oponenti ai acestor calificari si ai APCR ( din motive de orgoliu sau de neputinta ! )
3. Personal nu cred ca mai este oportun sa angajam in arbitrajul acestor selectii si alte asociatii nationale , atit timp cit ele isi manifesta arogant dispretul fata de CEL MAI MARE EVENIMENT CRAPIST al anului 2006 - primul campionat national !
Cred ca este suficient sa putem plati niste arbitrii ai AGVPS din toate domeniile ( stationar , rapitor , crap , junori , etc ) plus citiva invitati si astfel sa se asigure un corp de arbitraj complet neutru . Poate 3-4 arbitri stabiliti de "Aventuri la pescuit" vor elimina suspiciunile .
4. Propun si voi da din gura pentru acest deziderat , ca pentru calificarile 2007 , sa nu mai existe "schimburi de experienta" si dezbateri in "lumea crapista" - pur si simplu APCR in virtutea acordului cu AGVPS , sa stabileasca sistemul de selectie si datele de concurs ! S-a dezvaluit in acest an , cine si cum doreste cu adevarat sa ne clasam bine in lume si cine doreste sa isi mai adauge 2 galeti de mix si 3 arome vindute la magazin . Ca sa nu uit pe "mincatori de cacat" care pentru 1 sedinta pe balta sau pentru 1 atract si 1/2 galeata de Robin Red injura si contesta pe cine i se dicteaza.
5. In concluzie performanta nu este pentru oricine . Cei buni sau cei care vor fi sprijiniti in continuare pe baza rezultatelor , vor trebui sa dicteze mersul competitiei si dreapta alegere si pe urmatorii 10 - 20 ani , poate competitori sau poate sfatuitori . "Carcotasii" si multitudinea "ratatilor" isi vor digera esecul mult timp de acum incolo , pentru ca nu au prins trenul performantei in concursuri . Pe viitor nu ii va mai intreba nimeni daca au vreo parere ! Lumea vede si judeca !
6. Si o concluzie pentru orice Forum - de acum injurati-ma pentru ca trebuie sa fie si un paratraznet in orice activitate

PS - postare asta este o postare personala care nu trebuie sa implice cu nimic APCR ! Imi asum singur postarea - ma numesc Val Pangica si astept comentariile Dvs . La noi in APCR avem si dreptul la opinie personala .