vreau sa lamuresc cateva chestiuni
impreuna cu maestrul am conceput proiectul calificarilor 2006 si am tinut cont de urmatoarele considerente:
- in portugalia, la montargil, cu o echipa bine pregatita si bine coordonata avem sanse serioase la titlul mondial. este o balta de ciortan, cu o frecventa a trasaturilor buna, este mult de munca acolo. iti trebuie de asemenea si multa inventivitate si finete.
- am conceput un sistem de calificari lung si complex tocmai din considerentele de mai sus. in portugalia trebuie sa plece cei mai buni pescari ai momentului.
- pentru ca in proiectul nostru sunt patru sau chiar cinci manse, care se vor intinde o vara intreaga am introdus si premiile in bani pentru primii noua clasati. va fi un efort mare din partea echipelor, efort ce merita rasplatit.
- al doilea motiv pentru care am introdus premiile in bani este eliminarea, pe cat este posibil, a non combatului pe final. cine a fost la hobaia in 2004 stie ce vorbesc. lumea trebuie sa traga pana in ultima mansa pentru ceva. ALTFEL, SE POATE TRAGE (sau nu) PENTRU CINEVA...
trebuie sa avem mare grija din acest punct de vedere pentru ca altfel, prima mansa va fi serioasa si pe urma bataie de joc!
- APCR, prin cornel rosioru, GARANTEAZA ca toate costurile deplasarii in portugalia vor fi acoperite, iar cei calificati nu vor scoate din buzunar nici un euro. avem de la AGVPS asigurate inscrierea, cazarea si masa, iar pentru restul cheltuielilor ( transport echipa, transport nada si echipament, nada, vestimentatie, etc) APCR va avea sponsori. in total este vorba de vreo 25 000 euro.
- sa fie f. clar, eu si maestrul nu avem nici un interes ascuns in aceasta varianta. nu vrem sa ne implicam in organizarea, arbitrarea si desfasurarea manselor de calificare. nu vrem decat sa mergem la cm cu o ehipa tare. atat!
- in conditiile de mai sus, este evident ca seful delegatiei romaniei la cm nu poate fi decat cornel rosioru. in ceea ce ma priveste, pt. ca vad ca a inceput sa se vorbeasca de "vladeanu - capitan", in aceasta varianta as fi onorat sa fiu capitan. daca as dobandi aceasta functie i-as propune lui tata nitu sa fie consilierul tehnic al echipei nationale. implicit sa renunte, la fel ca mine si ca maestrul, la pescuit in calificari. daca tata nitu va prefera sa pescuiasca in calificari as renunta la consilierul tehnic. as accepta pentru ca sunt convins ca impreuna cu cei opt baieti care vor razbi in greaua batalie pe care o propunem, vom ataca titlul mondial. chiar daca nu vom reusi la cm nu voi regreta nimic. chiar daca ma va suspenda cotelici pe trei ani

- in orice alta varianta nu ma intereseaza functia de capitan. prefer sa pescuiesc impreuna cu vladut.