Dozaj Robin Red

Topicuri vechi, unele pot fi o lectura placuta...

Moderator: gor965

Scrie răspuns
CristiN

Dozaj Robin Red

Mesaj de CristiN »

Salut,
aveti idee in ce masura cantitatea de Robin Red inclusa in mix poate avea repercusiuni negative? Pe ambalaj - ma refer la Robin Red-ul de la Nutrabaits - scrie 14 grame la aprox 450 gr mix ca optim, dar exista si ceva extra pt experimentari. Cam pana la cat ma pot duce in sus? Vreau sa-mi fac o cantitate de boilies pt zilele urmatoare, avand la baza mixul Bird Seed, tot de la Nutra.
Multumesc, Cristi
CristiN

EX-UL
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de EX-UL »

Poti pune linistit si 60-80 grame . Dar nu vei obtine , sau eu nu am observat , imbunatatiri considerabile . De aceea nu trec de 10 % niciodata .

Radu Ursacescu

Mesaj de Radu Ursacescu »

Daca faci separat boiliesurile pentru carlig(cu alte concentratii dacat cele pentru nadit),poti merge pana la maxim 20% din mix.In rest,asa cum a spus si Val,maxim 10 %.

radu sima

Mesaj de radu sima »

In loc sa dublez cantitatea de RR in boilies-urile momeala ,eu asi dubla cantitatea de aroma.Mixul pe care il folosesti este oricum un mix foarte bun asa cum l-ai cumparat .Daca foloseai un mix 'home made ' era necesar sa adaugi RR in cantitatile amintite mai sus de Val si Radu ,dar la mixul de firma oricum ai garantia ca e bun pt ca este testat inainte de a fi scos pe piata mai ales in cazul firmelor atit de mari cum este Nutrabaits. In orice caz eu asi merge pe ideea aceluiasi mix si pt boiliile nada si pt cele momeala schimbind numai concentratia aromelor .
Radu Sima
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA
www.drcrap.ro

PANAIT CEZAR

INTREBARE

Mesaj de PANAIT CEZAR »

@Radu Sima,
Intotdeauna in boilles-urile pentru cirlig introduci aroma mai multa?
ORICE S-AR INTIMPLA FII OM,PESTE N-AI CUM SA DEVII!

musaro adriano

Mesaj de musaro adriano »

Majoritatea firmelor producatoare (cum zice radu) face un mix si il testaza pentru a fi folosit asa cum este. Radu chestia cu dublat aroma este "interpretabila": 1)sezon? 2)presiune piscatorie de un anumita balta 3)concurs? 4) tactica de pescuit? adica nada isolata, pat de nada etc..
Asa ca fiecare trebuie sa se gandeste bine ce sa dublasa gandinduse la situatie de pescuit cu care trebuie sa se confrunta. Personal am testat R.R. destul si intradevar in anumite situatii poate sa faca diferenta (nu neaparat la un concurs, dar si la o balta cu peste mofturos de pilda), dar atentie ca ingredientul acest contine ulei de masline (destul de gras si ipocaloric). Cu acest am ales sal folosesc in procente 15/20 % in periode mai calde si 5/10 % in periode de apa mai rece. Este un produs care sta pe piata de de 30 de ani si un motiv exista: i place crapului gustu. Ingredientul acest putem sal impartim in trei: 1)gustul 2) actractivitate 3) digeribilitate.
Daca primele 2 puncte sunt o certitudine de mai bine de 30 de ani iata ca punctul 3 este inca astas o dilema pentru firmele cele mai avnzate in sector acest. Trebuie in plus sa ne gandim la o proportie de felul: Cantitatea=atractivitate=costul final al boilesurile noastre. Iata iaras ca am ajuns la o proportie de dosaje de mai deasupra. Esste un discurs destul de lung, de pilda:In ce fel de mix putem sa adaugam r.r., cu ce procente , si cu care mix functionaza mai bine? De pilda la un fish meal este sfatuit un dosaj mai mare, la un birdfood un dosaj mediu si la un seed mix (mix pe baza de alune) este sfatuit sa nu se folosesca de loc. Oricum pentru orice dubiu puneti intrebari mai detaliate cu macar mixul pe care il folositi pentru a vorbi pe baza de o reteta. Numai bine
RESPECT, Musaro Adriano

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “ARHIVA”