Grosime si lungime la forfac?

Topicuri vechi, unele pot fi o lectura placuta...

Moderator: gor965

Scrie răspuns
nelubalaj
Puncte: 0

Grosime si lungime la forfac?

Mesaj de nelubalaj »

Am si eu o nedumerire ,grosimea si lungimea firului pt. forfac cam cat ar trebui sa fie. Am auzit pe o balta(de la un meserias) ca nu trage daca ai forfacul mai gros de 0.10. si se pare ca mosul avea dreptate, doar la undita la care aveam forfac de 010 am prins. Nu am umblat sa-mi schimb liniile celelalte pt. ca vroiam sa verific daca mosul avea dreptate, si a avut.
Nelu B.

carpkiller

Mesaj de carpkiller »

La undita, iti spun asa ca fapt divers....: baiatul cu care merg eu la peste a prins vara trecuta pe balta Matara crap de 4 kg la undita de 4 metri cu fir textil de 0.3 carlig gamakatsu g crap nr 6. Dar asta cred ca este exceptia ce confirma regula :lol: .
La lanseta eu dau de cele mai multe ori cu forfac cu lungime intre 10 si 30 cm (in functie de natura fundului) si folosesc fire Kryston.

EX-UL
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de EX-UL »

Exista in ultimul numar de la ALP un comentariu al lui Tim Paisley despre lungimea forfacului . Cred ca este interesant de citit .
O prima concluzie ar fi aceea ca un forfac lung ( 30-40 cm ) este potrivit pentru baltile cu fund malos si un forfac scurt ( 10-20 cm ) se preteaza , in anumite conditii , la baltile cu fund pietros sau nisipos .
Citeste articolul si mai vorbim .

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “ARHIVA”