Am si eu o nedumerire ,grosimea si lungimea firului pt. forfac cam cat ar trebui sa fie. Am auzit pe o balta(de la un meserias) ca nu trage daca ai forfacul mai gros de 0.10. si se pare ca mosul avea dreptate, doar la undita la care aveam forfac de 010 am prins. Nu am umblat sa-mi schimb liniile celelalte pt. ca vroiam sa verific daca mosul avea dreptate, si a avut.
La undita, iti spun asa ca fapt divers....: baiatul cu care merg eu la peste a prins vara trecuta pe balta Matara crap de 4 kg la undita de 4 metri cu fir textil de 0.3 carlig gamakatsu g crap nr 6. Dar asta cred ca este exceptia ce confirma regula .
La lanseta eu dau de cele mai multe ori cu forfac cu lungime intre 10 si 30 cm (in functie de natura fundului) si folosesc fire Kryston.
Exista in ultimul numar de la ALP un comentariu al lui Tim Paisley despre lungimea forfacului . Cred ca este interesant de citit .
O prima concluzie ar fi aceea ca un forfac lung ( 30-40 cm ) este potrivit pentru baltile cu fund malos si un forfac scurt ( 10-20 cm ) se preteaza , in anumite conditii , la baltile cu fund pietros sau nisipos .
Citeste articolul si mai vorbim .