Am mai dezvoltat subiectul asta si cu alte ocazii si vrea sa flu si parerea voastra .
Eu zic ca suntem la nivel mental , incremeniti intr-un prim proiect , si aici ma refer la cum arata forumul de pe situl www.crap.ro . Nu am nimic cu acel Forum , scriu cu placere cind simt nevoia . Forumul are personalitatea lui , "legendele" lui , pozitia lui in peisajul crapist , statut de pionierat , etc . Dar este numai un model de Forum , moderat si facut sa arate asa de vointa celor care au scris sau scriu inca acolo .
In principal , plecam de la instrumentul de soft , pe care il putem obtine gratuit de pe Internet . Forumul prinde viata prin postarile celor care se inregistreaza si scriu pe el . Am refuzat din start sa moderez acest Forum , mai departe de limbajul folosit . Vizitatorul trebuie sa simta ca daca scrie acolo , este vointa lui si nu trebuie sa se simta incorsetat intr-un sistem de moderare al altei persoane . Asa devine un Forum "personal" . Voi trebuie sa simtiti ca aici sunteti acasa si orice ati scrie , daca este scris in limitele unui limbaj civilizat ( adica sa nu injurati ) , postarea Dvs va exista .
Nu mi-am propus sa fac scoala de crap pe Forum . Exista deja un forum in care se pleaca de la nodul fara nod si se ajunge la boilesurile active . Repetitia nu e un mod de progres . NIMENI si NICAIERI nu afirma ca un forum este si TREBUIE sa fie o scoala !! Forumul exista prin oamenii care scriu pe el , cu problemele si nelinistile fiecaruia . Fiecare incearca sa isi adapteze acest instrument pe voia lui ca sa ii satisfaca cel mai bine cerintele si daca nimeni nu il cenzureaza , o va face mai des si cu mai multa convingere .
Exista Forumuri ale iubitorilor de pelicani cretzi , ale travestitilor , ale cosarilor , ale fotbalistilor ratati , samd - in mica masura aceste Forumuri sunt mai mult decit simple locuri de discutie specializata pe marginea unei pasiuni .
Stiu ca asteptarea generala a fost aceea ca dat fiind numele celor care scriu aici , se vor afla multe din secretele si informatiile utile , din pescuitul crapului . Chiar am vorbit cu Vladut Mateianu despre acest lucru si mi-a spus - citez - "Cine vrea sa ma intrebe pe mine ceva - sa scrie pe Forum - la modul direct - Vladut cum fac treaba asta ........" si ii voi raspunde negresit , tot pe Forum . Intrebari generale , speculative , la ciupeala , etc nu isi vor gasi raspunsuri aici, pentru ca pur si simplu nimeni nu are chef de asa ceva .
Mai mult nimeni nu a incercat cu adevarat sa afle cite ceva de la oamenii astia . Exista vreo intrebare aici adresata cuiva din lotul national , cu privire la conditiile de pescuit din Belgia , la strategie , la nada , la greutatile aparute , la sansa sau nesansa , etc . Nimic ! Nu este posibil sa afirmi ca iti pasa de ceva si sa nu intrebi persoanel direct implicate , la modul direct - gen - Andrei cum ai gandit tu strategia lotului si de ce asa ? Va asigur ca primiti raspuns . In schimb la sistemul de calificare s-au umplut 6 pagini de Forum cu diferite pareri , care de care mai pertinente , cu scenarii , avantaje si dezavantaje , etc .
Revin si reiterez ca acest Forum este deschis si nu este o scoala pentru nimeni . Nici nu a fost si nici nu va fi atita timp cit voi cei care scrieti nu simtiti nevoia concreta de a invata ceva . Dar asta nu inseamna ca este nevoie si obligatoriu sa devina o scoala ! El traieste si este viu si acum si intotdeauna se vor gasi subiecte de audienta generala . Este un forum cu personalitate proprie care este frecventat de multa lume cu competenta . Nici nu iti poti dori mai mult .