Eu mi-am luat de la Fox, se vede ceva cu ei in apa, dar fata de ce citisem despre ei, am fost un pic dezamagit. Oricum daca dai din barca sau in mal te ajuta. Am vazut si niste Shimano la un milion. Cred ca erau la fel de buni.
Am probat si eu o pereche la Aquamania, mi-au aratat testul cu parbrizul unei masini din fata magazinului, fara ochelari nu prea vedeai inauntru (se reflecta lumina in parbriz) cu ochelarii se vedea clar in masina.
Pe balta, probabil sunt odihnitori dar sunt si folositori in sensul ca iti ofera mai multa vizibilitate? Sau aplicabilitatea este pentru spinning si flyfishing?
Cu nici o pereche de ochelari nu vei vedea in apa. Intr-adevar in spinning conteaza mai mult decat in pescuitul crapului dar eu fara ei nu plec niciodata de acasa. In plus daca iti cumperi unii cu coeficient destul de mic de innegrire ii poti folosii cu succes si noaptea la sofat.
Anul trecut mi-am cumparat si eu niste ochelari polarizati iar concluziile sunt urmatoarele:
- atenueaza lumina reflectata de apa si ochii sunt mai putin solicitati (din cauza tratamentului permanent pentru ochi eu am fotofobie si lumina multa ma inebuneste)
- daca apa este limpede poti vedea mult mai clar ce este in ea ( in functie de claritatea apei diferenta este fantastica; vara trecuta i-am folosit pe plaja la mare pentru ca imi rupsesem ochelarii de soare si in conditiile in care apa era foarte limpede puteam vedea prin ea fara probleme fundul pana la circa 20- 30 m de mal- evident nu de la nivelul marii)
- ii folosesc cand conduc noaptea pe un drum aglomerat sau cand ploua si ma ajuta foarte mult.
Dorin Cruceru
Asociatia Pescarilor de Crap din Romania
Asociatia Pescarilor de Crap din Romania
Si eu m-am lovit de acest aspect si cred ca merita investitia pentru achizitionarea de ochelari de soare performanti. Chiar daca stai pe mal (ma refer la pescuitul crapului) soarele este obositor. Mai mult, poti distinge altfel diferite obiecte si mai ales apa.
Eu pescuiesc des de pe podete sau in locuri unde vad crapul cand ia bila si pot sa afirm ca fara ochelari nu vezi mare lucru. Am scos si eu din buzunar o suma si mi-am cumparat niste ochelari adevarati si chiar ca a meritat.
Pacat ca i-am uitat in iarba acum 4 zile si va trebui sa astept sa-i recuperez inca doua zile cand ma voi duce din nou acolo. Sper sa nu treaca vreun raton pe-acolo si sa-i rontaie.