Pop-up

Topicuri vechi, unele pot fi o lectura placuta...

Moderator: gor965

EX-UL
pescar de competitie
Puncte: 0

Pop-up

Mesaj de EX-UL »

Recunosc sincer ca nu un un fan al pop-urilor . Totusi cred ca nu ar fi lipsita de interes o discutie despre aceste nade . Cind si in ce conditi isi arata eficacitatea , cum se plaseaza pe patul de nada , cit de flotante trebuie sa le facem , ce marime le alegem , snow man cu pop-up , etc . Astept pareri de la voi

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

ce pop up? de pop up ne arde noua...
:D :D :D
The One Team

adigogo

Mesaj de adigogo »

Eu nu prea folosesc pop-up. Din cate am citit eu despre crap, peste suspicios, cu un mod de hranire bentonic, orice miscare sau suspendare a hranei fata de substrat, il face sa se indeparteze imediat.

Totusi se prind crapi la momeli pop-up!

Se pare ca, in anumite conditii (fund malos, plumbi grei cu forme ce se pot afunda usor in substrat, forfac relativ scurt), plumbul trage dupa el carligul in mal, singura care nu se afunda fiind bila pop-up, datorita volumului si flotabilitatii. In acest fel momeala este fixata superficial la nivelul substratului, iar carligul, forfacul si plumbul sunt mascate in mal, prezentarea fiind ideala!
De aici, probabil, si recomandarea unor pescari celebri de crap, de a nu pescui cu pop-up pe substrat tare, unde plumbul nu se poate afunda!
Altii, cum ar fi Ken Townley (iar englezii..., se pare ca numai de la ei putem invata!), recomanda ca una din cele patru lansete sa fie intotdeauna incarcata cu o momeala de tip pop-up, indiferent de natura substratului, motivand ca sunt momente cand crapul prefera o astfel de prezentare, fara nici o explicatie!
Acum, cum spunea si Val, sunt de discutat aspectele tehnice, dar...

Ar fi interesant de vazut si alte opinii!

radu sima

Mesaj de radu sima »

Eu cred ca se poate incerca un pop-up in urmatoarele situatii:
- ca momeala izolata in afara patului de nada sau cind se pescuieste la mare distanta (unde nu se poate nadi cu cobra , racheta sau punga solubila) pentru ca este mai usor de reperat de catre crap.
- pe substrat cu vegetatie abundenta pentru ca , datorita flotabilitatii sta deasupra acesteia si este mai putin probabil sa fie ascunsa in vegetatie sau sa se incarce cu matasea broastei de exemplu.
- se poate incerca si in anotimpul rece cind inca se pescuieste la crap :lol: In aceste conditii pestele umbla si se hraneste putin ,iar o momeala vizibila ,puternic aromata poate avea mai mult succes.
Pop-up -ul se foloseste echilibrat cu alica ,cu boilie scufundatoare(prezentare Snowman) sau direct echilibrat de plumb la inaltimea lungimii forfacului.Pop-up -urile sint dificil de eliminat de catre crap si pentru imbunatatirea autointeparii se pot folosi cu forface mai scurte .
Radu Sima
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA
www.drcrap.ro

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Bai fratilor hai sa nu confundam siturile . Informatii din carti sau reviste stim cu totii - eu vorbeam de pescuitul adevarat cu pop-up . Pe astea le stim cu totii - hai sa trecem la detalii . Concret cine si cum le-a folosit si de ce le-a folosit , plus ceva rezultate .

supercarpio

Mesaj de supercarpio »

Concret: Tim Paisley si Briggs, impreuna cu Americanii de pe locul doi, Stewart si Co. la WCC au folosit popup, snowman style, de culori diferite. Le-am vazut rigurile. Conditiile, de pescuit au fost golf de riu, curent slab, cu ceva vegetatie, tocmai potrivit la popup.

-Marius

Moose_master

corect

Mesaj de Moose_master »

Nici eu nu am fost un mare fan al pop-up-urilor insa nevoia m-a invatat sa le pretuiesc vara.
Primavara cand iarba inca nu e crescuta nu folosesc niciodata, insa o data ce iarba a crescut folosesc doua bile din care una este flotanta. Ii confera acel ceva abia intrezarit intre ierburi; ceva de genul "aha de-acolo vine putoarea". Pt ca o data cazuta bila cu carligul intre vegetatie ... salut taica. Cu pop-up insa (eu cel putin) am avut niste momente mese.

Multumesc pe aceasta cale domnului pop-up (cel care a inventat pop-up-ul) caruia ii datorez deosebit de tovarasesca si cordiala intalnire cu un balaur domn crap (de altfel recordul meu personal) de 20,2 kg.

Acum pe bune, pe mine unul (care acum pe timp de vara pescuiesc in niste ierburi greu imaginabile) pop-up-ul ma ajuta in multe situatii.
Montura perfecta inca nu am gasit-o insa folosesc hair-rig lung cat pentru doua bile , cea pe care pun stoperul este cea flotanta.

Stima,

Moose
APCR Canadian Branch

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

La snowman - echilibrati montura ? Adica cu 2 bile de aceeasi marime , dintre care una pop-up - montura sta aproape verticala . O lasati asa sau puneti un plumb , ca sa o tina la fund pe o anumita portiune ?

Moose_master

nu

Mesaj de Moose_master »

Io nu pun nici un fel de plumb. Unu pentru ca nu am de unde sa iau pasta de plumb pentru fir.
Pun o bila (de fund) si peste ea un pop-up mai mic, cat sa se ridice doar pop-up-ul (si un pic bila neflotanta) cativa milimetri. Daca as ridica toata montura fie si 2 centimetri, datorita ierbii foarte dese as risca o varza in montura si o asteptare prelunga din partea mea fara nici un rezultat.
Baidauei, a incercat cineva montura pop-up ridicata de la fund 15 centimetri ?

Moose
APCR Canadian Branch

supercarpio

Mesaj de supercarpio »

De, se poate echilibra dupa placere - flotare critica, sub critica, etc. Eu adaug si un plumb mic pe fir care se ajusteaza...ca sa pot schimba inaltimea.

Recomand experimentarea .. este necesara. Deci umple cada si incearca mai multe variante.
-Marius

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “ARHIVA”