Povestiri...

Topicuri vechi, unele pot fi o lectura placuta...

Moderator: gor965

Scrie răspuns
oanavictor
Pescar de competitie
Puncte: 0

Povestiri...

Mesaj de oanavictor »

De ce nu intra pescarii care au concurat sa povesteasca unde au pescuit, cum, cu ce, cat au prins, cat au scapat, cat au nadit si impresii despre vecini?
Rog pe Iliuta Goian, Radu Badica, Vali Vesa, Coco, Vladeanu, Mateianu, Cipica, Sorin Dragoi, Dan Ercosan, Razvan Dobrescu, Adriano Mussaro, Maty, Mitanu, Cornel Iacob, Cezar Bibu, Dan Cotelici, Rosioru si ceilalti care au concurat si posteaza pe site sub alt nume pe care eu nu il stiu sa-si spuna povestea locului.
Cand a tras pestele, cand au nadit, dupa cat timp au raspuns la nada, care a fost cea mai mare captura, cea mai mica, cea mai haioasa, etc?
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

Ruffus

Re: Povestiri...

Mesaj de Ruffus »

Chiar asa, de ce nu scrieti fratilor? Pentru noi ceilalti, departe de eveniment, ar fi interesant ce a facut fiecare pe standul lui.

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

Ok, hai sa incepem.

1. Tragerea la sorti.
Nu mi se pare corect sa ai posibilitatea sa refuzi primul stand tras. Daca ar fi 67 de echipe si 100 de standuri ar fi ok. Dar asa, cand am tras la sorti mai erau vreo 10 standuri de tras, din care majoritatea REFUZATE. La sfarsit iei ce a mai ramas.

2. Sector / stand
Sectorul "Casa Pescarului" nr 1. La sondare, adancime de 3m de la 3m de mal. Crestea treptat la 4m pana la 20-25m de mal, de unde cadea BRUSC la 7m. Apoi treptat crestea la 10-11m, asta pana unde am putut sa lansez marker-ul. Nu am reusit sa ajung dincolo de canal cu marker-ul. Am reusit cu spod-rod-ul dar numai cu plumb. Cand am pus si montura nu am mai reusit :evil:

3. Nada
-boilies-uri squid&octopus 24kg.
-porumb 3 x 5kg pus la muiat in apa (de la Darvari, am facut drum special pentru apa vineri inaintea concursului) si zahar 48 ore. Fiert si lasat la muiat inca 24-48 ore cu csl si amino ppc.
-porumb de floricele 3 x 2 kg - la fel ca mai sus. Plus 6 kg preparat pe balta.
-canepa 3 x 2 kg - la muiat cu sare 48 ore si apoi fiarta pana s-a desfacut bobul. Plus 2 kg preparata pe balta.
-strot de floarea soarelui
-pelete de soia
-5 kg method mix sbs

4. Nadirea
-pat de boilies-uri in stanga la 5m in fata stufului
-toate cele de mai sus (mai putin boilies) amestecate si nadit mai intai cu mana, apoi cu lopata si apoi cu racheta, in fata si putin dreapta.

5. Pescuit
-din start am montat o lanseta cu un boilies de 20mm bird food ananas (galben) lasat in dip 1 luna. Mirosea de-ti venea sa-l mananci. Lansat dreapta pe langa stuf cam la 5 metrii in fata stufului. A stat in apa aprox 3 ore pana am terminat sodatul si montatul celorlalte lansete. NICI UN "TAC" :x
-apoi, o lanseta cu bolies (pe patul de boilies) si 3 cu porumb de floricele (3 boabe pe rig), 2 in mal la 3m si una mai departe.
-din lipsa de naditoare (le-am lasat acasa :evil: ca desteptul...) la fiecare lansare, sac solubil cu nada presata.
-treptat (joi seara) am ajuns sa pescuim pe malul canalului.
-la boilies 2 'tac'-uri amarata. vineri dimineata am trecut si cu lanseta de boilies pe porumb.
-de vineri am trecut pe porumb din borcan, mare cat unghia. Intamplator aveam 2 borcane la mine. Trasaturi mai "hotarate" si mai nervoase decat la p. de floricele.
-sambata si duminica am incercat la "captura" :oops: cu 2 lansete, una pe marginea canalului si una in canal, la baza. Incercat cu boilies "snow man". NIMIC. Porumb mare pop up (cu spuma). NIMIC. Bineinteles, sacul solubil nelipsit.

6. Capturi / prezentari
-in prima zi 2 rupturi la nodul dintre firul principal (pro gold 0.30) si inaintas. nu cred ca din cauza pestelui. pescuiam in mal si probabil am fortat prea tare. am schimbat firul de 0.30 cu 0.40 si celelalte 2 de 0.35 le-am intors. inca 2-3 ratari
-primul peste joi la ora 8 dimineata
-vineri 4 si 2 ratari
-sambata 7
-duminica 2
TOTAL 14 ciortani 27,320kg.
CAPTURA 2.8kg
In final locul 4 pe sector.

7. Organizarea
Buna, cel putin la noi in sector arbitrii nu cantareau fara vecin de stand. Chiar si in ultima zi, cand stiam clar ca nu mai avem sanse (nici noi nici vecinii din dreapta) sa ne clasam pe podium pe sector.

In afara de tragerea la sorti, mai am o nemultumire. Faptul ca sectoarele nu ofereau conditii cat de cat egale nu a fost bine. Cat de bun pescar ai fi fost si orice nada super ai fi folosit, tot nu te puteai bate cu cei din sectoarele cu apa mica. Nu ma refer la mine, dar vezi rezultatele echipelor (proaspat castigatoare in Ungaria) Nitu & Lupsan si Vladeanu & Mateianu :!:

POZITIV
Locul de campare excelent. Iarba, loc drept.

NEGATIV
Ghinion, in stanga noastra, ultimul stand din sectorul vecin, TATAL PESCARILOR cu nada dansului super, "Tata" Nitu & Lupsan. Nici o sansa sa mai treaca vreun peste spre noi :(
In dreapta pe standurile 4 si 5 echipa lui Pop Iosif si Vladut & Andrei care s-au batut pentru locurile 1-2. Nici din dreapta nici o sansa sa mai treaca ceva. De fapt se vede in cantitatea de peste prinsa de cele 3 echipe, in conditii (ma refer la structura fundului) relativ egale.

AICI SE VEDE PESCARUL ADEVARAT, CARE SE ADAPTEAZA LA CONDITIILE EFECTIVE EXISTENTE.

Felicitari atat castigatorilor cat si tuturor participantilor.
Cu stima,
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Haideti sa va spun cum am vazut eu concursul asta , atit cit l-am vazut . Am tras la sorti printre ultimii . Asta inseamna ca in sac mai erau 80 % standuri refuzate si 20 % standuri bune , sau relativ bune . Din pacate am tras prima data Arrow 5 ( stand neocupat pina in final ) , l-am refuzat si am tras al doilea bilet cu Aquamania ( un stand pe care nu voiam sa cad sub nici o forma !!!!!!! ) . Concluzia - trebuia sa pescuiesc crap intr-o apa extraordinar de buna ( si plina ) de salau .
Standul era mlastinos, alt disconfort de care nu am putut scapa mental , si se prezenta sub forma unei secvente de adincimi dupa cum urmeaza :
- la 10 metri de mal - 3 metri
- intre 10-30 metri de mal - cadea spre 4 metri
- dupa 30 metri - catre 120 metri - apa crestea exponential ajungind in anumite portiuni la 12 metri !
- dupa 150 metri - cred ca incepea un platou ( asa mi-a zis Nea Victor - nu puteam baga marker acolo ) - si se retragea spre 2-3 metri in malul opus .
In stinga standului aveam o echipa din Brasov iesita spre apa cu vreo 40 metri - cu distanta intre maluri de max 110 metri . Practic baietii astia stapineau sectorul . La aceeasi lungime de aruncare cu ei eu aveam apa de 10 metri si ei prindeau peste ! Nu am putut masura pe ce apa pescuiau ei - dar sigur nu trecea de 2-3 metri - pentru ca uzual prindeau crapi de 1-2 kg . Frecventa in schimb era neiertatoare si descurajanta .
Toti crapi prinsi in intervalul miecuri 13.00 - vineri 08.00 - au fost de 2,5-3,0 kg - la punga de PVA , cu porumb , pe pat de nada , de amestec de seminte , cu cinepa si pellete CSL . Daca nu puneam punga PVA nu prindeam !!!!!!!! Boilies de 15 mm - Somon , Caviar & Black Pepper ( Nutrabaits ) si Franckfurt Sausage ( 18 mm ) . La boilies - NIMIC ! . Cred ca am aruncat 12 kg de boilies in balta in 36 ore . Nici un tzac !!
Am incercat o nadire pe la 130-150 metri cu cupa pusa pe spod - am aruncat peste 4 kg de boilies , imbracate in groundbait Aquamax , si am pescuit 24 ore acolo ( practic dincolo de sant - pe un asa zis platou ) . Rezultat zero !
Conditiile grele din stand , apa imi trecea de gheata in mlastina aia , pe fond de ploaie torentiala , si lipsa de persepective viabile a locului ( asta nu e problema organizatorului , ci a mea - tine de NOROC ! ) m-au facut sa renunt vineri dimineata dupa 36 ore de concurs . Singura varianta era sa ocup un loc 2-3 pe stand , locul 1 il vedeam al echipei din Brasov , si sa inregistrez vreo 100 kg prinse dupa atitea ore de concurs .

PROBLEME -

Am fost acolo sunt super derutat de confuzia intre numerele de standuri vazute de mine marti si numerele de stand trase la sorti . Numere + nume de sponsor - au insemnat o mare bulversare . In plus tragerea la sorti nu s-a facut normal (tragi ordinea si dupa aia standul) ci cineva te trage la sorti . In plus cu cit esti mai la coada cu atit ai toate sansele sa extragi cele mai proaste locuri , refuzate poate si 10 ori de cei care au tras inaintea ta la sorti . La alte concursuri macar ti-o faci cu mina ta ! Chestie de ghinion .

CONCLUZIA - organizarea arbitrilor si a meselor EXCELENTA - concursul de pescuit perfectibil prin prisma egalitatii sanselor . Concurs de anduranta pentru cei de pe locuri bune care stau pe apa mica , concurs pe sectoare intre ceilalti , fara nici o sansa la un loc 1 pe concurs . Si cum locul 1 este singurul premiat in bani , interesul se stinge si se disipeaza in numarul crapilor . Dezechilibru mare intre premiile de sector si Marele Premiu - 300 EUR locul 1 pe un sector si 12.000 EUR locul 1 pe Concurs . Pentru mine a fost suficienta aceasta diferenta sa ma determine sa plec . Nu sunt materialist dar sa stau in mlastina 5 zile sa prind un numar de X crapi ( mai exact vreo 28 kg in 36 ore ) , cind stiu clar ca exista oricind in concurs cel putin 30 echipe care au locuri mai bune si pot prinde fara efort mai bine ca mine , insemna sa-mi bat joc de sanatatea si timpul meu .

CAPTURI - 10 crapi - 28 kg ( in 36 ore ) - medie buna de greutate dar frecventa slaba . Porumbul s-a dovedit nada de baza . Nici un rateu . Cel mai bine era dupa cca 1 ora de la 2-3 lopeti de cinepa puse pe patul de nada . Totusi , intrau 2-3 crapi si gata . Noaptea cel mai mult am prins 3 crapi

Recunosc ca nu m-am adaptat , dar eu sunt un tip de moral . Atit timp cit am inceput sa cred ca nu mai am sanse , iar trecerea timpului imi da dreptate , ma remobilizez foarte greu . In plus am considerat ca a sta atit timp acolo , era o chestie de lipsa de optiuni . Si cum aveam optiuni viabile de pescuit , m-am sucit :lol: Oricum pentru mine a fost o saptamina frumoasa - cu premiul pentru aruncare , cu 36 ore pe Darvari si cu alte 36 ore pe Tincabesti , plus un botez duminica :lol: :lol:
Inca o data spun clar si raspicat - felicitari tuturor !! In special lui Adriano , dar poate in aceeasi masura si celorlati pescari .

Ruffus

Mesaj de Ruffus »

Bravo Vali & Val!
Pentru cei mai novici e important cum se abordeaza strategia unui pescuit in regim de competitie.

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Eu am facut echipa cu Bogdan Guguianu si Daniel Verdete.
Am pescuit pe sectorul Carp Trend standul 6. De departe cel mai echilibrat si greu stand. De altfel noi am fost la 60 Kg. (Cantitate totala ) fata de standul de sub sat.
Din cele 8 echipe 6 au fost echipe cu multa experienta, participante si cistigatoare a multor concursuri. Celelalte 2 din Brasov si Predeal, al dracului de bune, au complectat un sector infernal.
Sectorul nostru se afla pe latura de sus a Y-cului. O parte a Y-cului se ducea spre barajul de la Gurbanesti, iat cealalta parte spre canalul cu stuf.
In fata noastra se intindea Dirvariul in toata splendoarea lui. Cit vedeai cu ochii numai apa. De adincimi ce sa mai vorbim, de la 15 m. incepea cu 3,5m si se termina cu 7,5 pe la 100 m. Nici un prag, nici o groapa nici o vegetatie. Fundul mai mult tare.Capete de stand, in stinga Hamudi cu Manaf standul8 in dreapta Cozma cu Pantiru din B.Mare standul1. Doua echipe periculoase care stiau ce au de facut ca si cap de stand.Mai ales ca stateau pe locurile unde incepeau malurile sa se ingusteze. Nici macar confortul din stand nu era incurajator. Tabara era undeva sus pe un delusor iar la lansete ajungeai dupa ce coborai o panta destul de abrupta. Asta e. In concurs nu alegi ci te adaptezi.
Bogdan cu Daniel au sondat cam 2 ore, iar eu am pregatit sculele, nazile si momelile.
Mare strategie nu puteam face deocamdata, nestiind ce au de gind capetele de stand. Asa ca ne-am apucat sa nadim in fata la o distanta intre 20 si 40 m. Stiam ca pestele se afla pe canal, si ne temeam sa nu inchida canalul Cozma cu Pantiru. Am facut un pat de porumb oparit, cinepa incoltita, spartura de boilies si boiliesuri solubile. In total cam 15 Kg. Ca momeala 2 lansete pe bile de 15mm. si 2 pe solubile. De aici in colo aveam de asteptat cam 12 ore ca nada sa-si faca efectul.
In noaptea de miercuri spre joi, pe la 3 dimineata am luat primul peste. Vecinii nostri Serb cu Decebal pe5 si Bibu- Cotelici pe4 au avut activitate mai bogata. Pe la ora 5 am luat al doilea peste. Standul 5 si 4 luau avans. Standul 7 a inceput sa puncteze si el. l-am trimis pe Daniel la standurile unde nu aveam vizibilitate sa vedem cum sta treaba. Era bine :lol: nici pe acolo nu era mare miscare. Pina joi dupaamiaza nu am mai avut nici o miscare.Trecusera 24 de ore si eram mucea sectorului. Ba nu mai era Hamudi cu-n singur peste. Era clar. Am ales cea mai proastra strategie. Am plecat pe bile, sperind ca pestele se suceste repede. (din experienta stiam ca daca maninca porumb, se satura repede si trece pe bile. Nu a fost asa.)
Alternativa nu aveam. Trebuia trecut yrgent pe porumb cu momitor. Usor de zis. Nici nu mai tin minte cind am pescuit ultima data cu momitor. Nu aveam asa ceva nici eu nici Bogdan. Asa c-am inceput sa cautam prin vecini. am incropit 3 montaje cu aceasta minunata montura, Am pus 2 boabe pe rig, Si dupa o noua nadire serioasa am aruncat lansetele. Deja trecusera 30 ore de la inceputul concursului, iar vecinii nostri aveau un avans considerabil.Serb 50 si ceva de Kg., Iar Bibu cam 45.
Spre norocul nostru a inceput sa bata vintul dinspre canal. lucru bun deoarece scotea pestele de acolo.
In aceasta situatie am schimbat tactica. In primul rind am hotarit sa pescuim cu rindul. Unul ziua si celalalt noaptea. In felul acesta ne dozam fortele si puteam la nevoie sa avem un finis in forta. Daniel ne ajuta si el f. mult, participind in limita regulamentului la toate actiunile.(Incarca momitoarele, punea porumbul pe rig, punea pestii in sac, s-au participa la cintar) Fiecare stia foarte bine ce are de facut, Asa ca am avut timp si de pescuit si de odihna.
Tot in noua tactica am stabilit sa nadim la ore exacte, din abundenta.
Un lucru ne mai deranja. Standul 7 cei din Predeal scoteau peste cam la o jumatate de ora, constant tot timpul zilei. Iar Hamudii ne sufla in ceafa cu o frecventa de 3 pesti la 10 minute.Abia reusisem sa ne apropiem si noi de standul 5 si 4 si-acum aparuse Hamudi.
Am pregatit 2 galeti de nada si timp de 2 ore am inceput sa tragem un baraj pe partea stinga de pe la 100m pina pe la 10 m. Am mai natit bine si in fata noastra si ne-am pus pe asteptat.
Vintul a inceput sa bata din fata si treaba a inceput sa mearga in favoarea noastra. Scoteam la 2 lansete. Hamudi scotea mai rar iar vecinii din predeal, mai deloc. Standul 1 se trezeste si trag si ei un baraj in dreptul lor. Vintul batea din fata, barajele isi faceau treaba asa ca vineri seara la cintarul de la 19,30 urcasem pe locul 2 dupa standul 5. Stand care s-a instalat in frunte de la inceputul concursului. Vineri noapte am mers bine. am luat 22 bucati cu o medie de 2 Kg. si eram tot pe locul 2.Simbata seara la cintar,dezastru. Am cazut lpe locul 4.Ne depasise si standul 4 si standul 7. Nu aveam timp sa ne lingem ranile. Asa c-am refacut barajul, am nadit locurile unde pescuiam, (noaptea ne retrageam cam la 15m.) Noaptea a inceput bine. Activitate era pe standul nostru, si pe standul lui Hamudi. Pe celelalte standuri nu prea era miscare. (un lucru bun pt. noi.)
Fiind ultima noapte s-a mai facut un cintar pe la 11,30 - 12. si control la lansete. (Se verifica sa nu se pescuiasca la nada vie.) Dupa terminarea cintarului pe stand, am cerut clasamentul. Urcasem iar pe locul 2, dar mai important ne apropiasem la 20 Kg. de locul 1.
Nervii erau intinsi la maxim. Urmaream miscarea din standurile vecine, iar cind aduceam un ciortan la mal, ne purtam cu el de parca era pestisorul de aur. Acum orice peste pierdut era un dezastru.(De-a lungul concursului am pierdut 40-50 de pesti).In principal eram cu ochii pe vecinii nostrii de pe 5.
Pina dimineata am prins 11 buc. si am scapat 3. la un calcul simplu egalasem locul 1. Depidea de ce facusera si ei.Dar sigur lupta finala se dadea dumineca dimineata.
Dumineca, la cintarul de dimineata stupoare. Nu ne venea a crede. Standul 3 a avut o noapte magnifica si s-a instalat pe locul 1 standul 5, care a condus tot concursul pe2 iar noi pe 3. Am strins din dinti si ne-am apucat de treaba. nu mai era timp de nadit, asa ca ne bazam pe momitoare bine incarcate si atit. Dar cind e sa se aleaga praful, se alege. O cutie cu nada pt. momitor am uitat-o in alta masina. I-a si pescuieste, cind acum era lupta finala iar vecii nostri scoteau peste in draci.
Am cedat nervos si eu si Bogdan.Din acel moment ne-am oprit din pescuit.
Ne-am gasit alinare in aburii unei cafele.
Involuntar insa, nemai pescuind noi, am ajutat standul 5. Pestele s-a mutat la ei, si pina la terminarea concursului au scos cam 50-60Kg de peste revenind pe locul1 si cistigind sectorul. Noi am terminat pe 3 cu 164Kg. din 88 de pesti. Nici un stand nu a prins sub 100Kg. Iar diferentele intre locuri au fost f. mici. Greu sector.
Daca am fii ales strategia buna si nu pierdeam 30 de ore, daca nu am fi fost neglijenti sa nu uitam cutia cu nada, alta era istoria.
Dar asa-i in concurs, nu poate cistiga toata lumea. Poate data viitoare :lol:
Baietii e pe baricade. :lol: Nu cedeaza niciodata :lol:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “ARHIVA”