Credeti ca sunt asa accesibile taxele ptr. cei din provincie?plus alte cheltuieli ,ajungem sa platim ptr. o competitie in jur de 20 mil. pe echipa,in acest fel mult timp inainte participantii la competitii ve-ti fi aceeasi ca in fiecare an,va-ti gandit ca asta poate fi o cauza a neparticiparii multor pescari talentati din provincie ?
Este valabil si ptr. alti pescari din Bucuresti nu numai din provincie.
Tudore , pentru un concurs de 72 ore oricum bagi in nada cam 15 milioane de echipa ! Asta inseamna cam 15 kg de bile ca lumea plus pellete plus nada praf , plus dip + etc . Crezi ca taxele sunt asa mari in acest context ?
La o taxa modica nu mai este competitie !! Nimeni nu a sustinut vreodata ca pescuitul crapului e o pasiune ieftina . Si daca astia din afara inventeaza o gramada de produse scumpe , dar care - culmea , prind peste la greu - ce e de facut ?
Mai mult , ce te face sa crezi ca pescarii bucuresteni ar avea bani mai multi decit cei din provincie ?
Ultima oară modificat Sâm Feb 12, 2005 20:16 de către EX-UL, modificat 1 dată în total.
Iti scriu tie in loc sa ma privesc in oglinda.De atatea ori mi-am spus ca nu merita si am sfarsit.....cu mainile in buzunare.
Nu incepeti iar...Va conjur..Am avut atatea discutii pe ...celalalt site , nu mai rezist inca uneia..
S-a "marcat".Asa e.E un sport(hobby)scump.Nu mai incape inca o polemica.
Domnule Val Pangica eu nu am spus ca este un sport ieftin ,dar daca platim atat de mult pe nade si momeli nu vad rostul unei taxe de participare asa mari,acesta este un subiect pur informativ, sa nu credeti ca nu as avea bani ,cred ca am si eu peste 60 mil. bagati in scule ,dar nu-mi explic taxa mare de participare.
Pescarii din lot oricum au si sponsori si nu cred ca suporta toate cheltuielile,presupun,am spus ca sunt si Bucuresteni in asemenea situatii.
Asta este parerea mea ,nu va suparati pe mine ,este doar o opinie.
Cu respect Tudor Gabriel.
@Tudor , in primul rind e suficient Val si atit - domnule , etc nu-si au rostul
Hai sa-ti zic cum sta treaba :
1. la concursurile particulare e clar - ca taxa se reflecta in valoarea premiilor si in general , cu mici exceptii , taxe de inscriere mari inseamna si premii ca atare . Se mai tine cont si de valoarea baltii si de diferite servicii suplimentare ( de exemplu la Darvari - se asigura masa participantilor ) , etc
2. la selectie - este foarte important sa stii ca foarte putine echipe au sponsori . Mai mult decit atit costul deplasarii echipei nationale este destul de ridicat , inscriere , cazare , transport , nade , momeli - etc astea fac citeva zeci de mii de EUR bune . Anul asta taxa / persoana este mai mica ca anul trecut ( 150 EUR versus 200 EUR anul trecut ) . Micsorarea taxei de bazeaza pe asigurarea de catre AGVPS a deplasarii lotului ( cea ce nu e putin lucru ) .
In concluzie bani rezultati din taxe se constituie in fond de deplasare al lotului sau incearca macar sa acopere o mare parte din aceste cheltuieli . Dupa asta vorbim de sponsori , etc , pentru intreg lotul nu pentru 1 echipe de 2 .
Cam asa stau lucrurile , in felul asta usa deschizindu-se si celor carer nu isi pot permite , in cazul unei merituoase calificari , cheltuielile de partcipare din buzunarul propriu . Adica , contrar celor intelese de tine , taxa de participare nu este o piedica pentru cei mai slab dotati financiar ci un avantaj mare in cazul calificarii .
Cred ca raspunsul cel mai simplu la intrebarea ta este ca cei ce organizeaza un concurs isi asigura pe linga cheltuielile de organizare si un profit.Asta e business-ul!
Cu exceptia calificarilor care sunt 100% non-profit , credeai ca e altfel ? Inca nu s-au inventat concursurile de popularizare ale unei balti - in care patronul sa isi doreasca ca prin concursul organizat sa creasca cota baltii . Toate sunt organizate pentru profitul rezultat !
Pe de alta parte devine interesant si premiul . Nu pot participa la un concurs la care locul 1 este - 10.000.000 lei . Timp ocupat , balta slabuta , nada ma costa mai mult decit premiul . Mai bine imi conserv resursele financiare pentru un alt concurs in care pot lua un premiu care sa imi acopere macar cheltuielile
Stii de ce iti spun toate lucrurile astea Val? ptr.ca presupun ca se formeaza o echipa dintr-o oarecare parte a tarii ,participa la o competitie si nu castiga nimic,asta se numeste demoralizare si tura viitoare nu se mai inscrie,iti repet ca la asemenea taxe de participare ,ex.12 mil / echipa ar trebui sa se acorde mai multe premii,asa ca o propunere si atunci cred ca vor avea curaj mult mai multi sa se inscrie la competitii.
Eu personal vreau sa ma antrenez anul acesta pe niste lacuri din Galati si la anul sigur ma voi inscrie intr-o competitie.
Am inteles mecanismul competitiilor de care imi spuneai si este OK.
Cu respect Tudor Gabriel.
Ai dreptate, mai multe premii, mai multi premiati. Insa in lume tendinta este ca premiile sa fie f. mari, insa numai 2. Respectiv premiul 1 si captura. Organizatorii motiveaza aceasta solutie prin faptul ca atrag multi prscari cu renume, iar concursul capata greutate. In cazul in care acest concurs este cistigat de o echipa necunoscuta, aceea se lanseaza in forta. Daca acest sistem da rezultate, de ce sa nu-l aplicam si noi de anul viitor?