Pescuit la 16 ani :)

CEA MAI INTERESANTA SECTIUNE A FORUMULUI - aici pastram topicurile super interesante care au fost arhivate de-a lungul timpului.

Moderatori: Dan Mateianu, Cristi Matei

Scrie răspuns
pescarulrobert
Puncte: 0

Pescuit la 16 ani :)

Mesaj de pescarulrobert »

Pescuit la 16 ani

Cu mult timp în urmă unchiul meu mă scoate şi pe mine la o partidă de pescuit .
Zis şi făcut , imi leagă un cârlig , o plută pe un băţ de stuf şi mergem .
Atunci mi se parea foarte banal acest "sport" stăteam cu orele şi nu trăgea nimic .. Până când mi se mişcă pluta , trag şi am constatat că am prins primul meu peşte . După numeroase partide de pescuit mi-am dat seama că nu pot să ma las de acest sport. Cu timpul am inceput să cheltuiesc mulţi bani . Dar totul părea in zadar nu prindeam nimic .. Dar şi asa tot am continuat să pescuiesc . În urmă cu doi ani ( acum suntem in 2014 ) am decis să strâng bani mai mulţi şi mi-am luat tot ce imi venea in cap ; de la lansete pana la carlige , fire ş.a.m.d . Insă tot nu reuşeam sa prind peşti mai mari de 200 g , eram foarte trist şi hotărât să ma las de pescuit . O perioadă nu am mai mers la pescuit până când un prieten mă convinge să merg iar . De atunci dacă nu greşesc am facut peste 300 de partide de pescuit . Cum venea vacanţa mare cum pescuit . Zi de zi mergeam şi chiar incepusem să prind peşti mai mari . Dar tot nu eram mulţumit , vroiam şi eu scule sofisticate , momeli la fel dar nu aveam posibilitatea . Părinţii nu au fost de acord . Şi din nou am strâns bani şi mi-am luat patru lansete , patru mulinete , momitoare , cârlige şi tot aşa . Tot vedeam la Tv pescarii care foloseau mix ..eu până să aflu de mix foloseam mămăliga cu rezultate modeste . Am decis să imi cumpăr şi eu o pungă de mix . M-am dus la pescuit şi ghici !? Am prins cel mai mare peşte de aproape 2 kg . Eram foarte fericit . Am ajuns la o vârstă in care mi-am dat seama cu ce se manâncă pescuitul . Insă marea problemă de care mă izbesc sunt braconierii care fac ravagii .
Odata m-am dus singur la pescuit şi cand am ajuns acolo deja se instalase braconierii cu plasele , dezamăgit m-am intors acasă . Păcat ca nu se poate face nimic . Acum aştept cu nerăbdare noul sezon de pescuit , sunt plin de energie si cu multe strategii pregătite .
Cel mai mult imi doresc să scadă producătorii şi in special cei care vănd articole de pescuit preţul la produse deoarece nu orice copil işi poate permite scule .

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “ARHIVA FORUM”