balta de crap sau nu

Unde pescuim? Partide de pescuit. Comentarii, concluzii si recomandari pentru baltile de crap.

Moderatori: Dan Mateianu, Alin Galbenu, gor965

suspectu

balta de crap sau nu

Mesaj de suspectu »

am pescuit in luna aprilie pe un lac din ploiesti, de fapt nu este un lac de crap sau de pescuit neaparat, este un lac de agrement, care este folosit de oameni pentru plimbare cu barcileatunci cand timpul permite si doar sambata duminca,Dar ca sa trec la subiect am mers a doua zi de paste, nu mai tin minte data, pentru ca am auzit ca primaria sau administratia parcului de acolo a populat balta cu ciortan , si am mers sa imi incerc norocul.
am dat la momeli normale, rame viermusi mamaliga, cu rezultat un singur ciortanel la patratica, probabil accidental, aveam cumparate de pe net 2 monturi pe fir d epar de la korda, cu carlige numarul 8, unul cu fir mono, unul cu textil, am incercat mai multe tipuri d eporumb la montura cu mono si nu am avut nici un rezulat.La cealalta montura cu fir textil , mam gandit s apun 2 boabe de silicon, metoda care tot de pe internet am vazut-o, si am avut surpriza ca in 2 ore sa prind 9 ciortani la acea montura, pe naditor am avut o mamaliga facuta din cereale.
Intrebarea mea este de ce a tras la acea momeala

robyvan
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: balta de crap sau nu

Mesaj de robyvan »

suspectu scrie:am pescuit in luna aprilie pe un lac din ploiesti, de fapt nu este un lac de crap sau de pescuit neaparat, este un lac de agrement, care este folosit de oameni pentru plimbare cu barcileatunci cand timpul permite si doar sambata duminca,Dar ca sa trec la subiect am mers a doua zi de paste, nu mai tin minte data, pentru ca am auzit ca primaria sau administratia parcului de acolo a populat balta cu ciortan , si am mers sa imi incerc norocul.
am dat la momeli normale, rame viermusi mamaliga, cu rezultat un singur ciortanel la patratica, probabil accidental, aveam cumparate de pe net 2 monturi pe fir d epar de la korda, cu carlige numarul 8, unul cu fir mono, unul cu textil, am incercat mai multe tipuri d eporumb la montura cu mono si nu am avut nici un rezulat.La cealalta montura cu fir textil , mam gandit s apun 2 boabe de silicon, metoda care tot de pe internet am vazut-o, si am avut surpriza ca in 2 ore sa prind 9 ciortani la acea montura, pe naditor am avut o mamaliga facuta din cereale.
Intrebarea mea este de ce a tras la acea momeala
posibil sa fie mult namol, iar prezentarea asta cu porumb flotant sa fie mult mai vizibila si sa nu se ascunda in namol.....sau, fiind o prezentare noua pentru pestii de acolo, sa fi starnit curiozitatea ciortanilor.... :wink:
slowly we rot- by Obituary

suspectu

Mesaj de suspectu »

da, ciortani mici de 400 -500 de grame, e o balta salbatica unde nu umbla nimeni la apa sau sa scoata peste, doar ce print oamenii, care nu prea prind, are peste acolo de vreo 20-30 de ani, si da probabil c anu a dat nimeni niciodata la asa ceva acolo.. cert e ca aveam tragere la 10 minute..e un lac mic ce are in mijloc o insula .. si dadeam la baza insulei cu momeala, sa fi avut vreo importanta?

robyvan
pescar de competitie

Mesaj de robyvan »

suspectu scrie:da, ciortani mici de 400 -500 de grame, e o balta salbatica unde nu umbla nimeni la apa sau sa scoata peste, doar ce print oamenii, care nu prea prind, are peste acolo de vreo 20-30 de ani, si da probabil c anu a dat nimeni niciodata la asa ceva acolo.. cert e ca aveam tragere la 10 minute..e un lac mic ce are in mijloc o insula .. si dadeam la baza insulei cu momeala, sa fi avut vreo importanta?
posibil, fiind aprilie, langa insula apa mai mica, teoretic mai calda.....persevereaza, poate iti intra si unu de 20 de ani :wink: ......incearca pe firul de par si porumb natur cu flotant, alune tigrate, chiar cartofi mici rotunzi, macerati in zahar cateva zile......poate, poate
slowly we rot- by Obituary

suspectu

Mesaj de suspectu »

alune tigrate?? pai nu stie pestele de asa ceva, de ce ar trage la ele?

ovideli

Mesaj de ovideli »

pai cam tot din acelasi motiv pt. care a tras si la porumbul artificial :wink: (curiozitatea), neaparat flotant, cred ca ai namol
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

suspectu

Mesaj de suspectu »

probabil, am incercat apoi sa ridic si carligul odata co boabele,. sa stea in tija, si nu am avut nici macar o trasatura, nu numai acolo , dar si pe alte lacuri, sunt relativ nou in pescuitul cu boabe pe firul de par, si de asta pun intrebari sper sa nu se supere nimeni, , am mai prins odata la o alta balta cu 2 boabe de porumb la borcan cu csl si spuma flotanta, niste boabe rosii, apoi am incercat cu carligul echilibrat adica se salta in sus cu tot cu boabe si nici macar o trasatura, deci sa inteleg ca e cam obligatoriu ca acul sa stea pe fund si doar boabele sa pluteasca putin deasupra fundului nu??

suspectu

Mesaj de suspectu »

nu raspunde nimeni? mda.. inseamna ca raman cu nelamurirea

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

balta are destul namol si se numeste bucov. probabil ca pana ai "inventat" tu treaba cu ridicarea momelii de pe substrat, ciortanii bagati plecasera deja pe portbagaje..... ca stiu ca nu este balta catch & release ! :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

suspectu

Mesaj de suspectu »

cred ca inca mai are, pentru ca balta are multa vegetatie, vine mancare din apa care alimenteaza lacul, am prins odata 9, si de doua ori cate 6 ciortani, recodul este de 1 kg la mn, apoi nu am mai putut pescui ptr ca se formeaza o vegetatie care acopera tot lacul si nu poti arunca cu lanseta, o sa vad la primavara

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Balti de Crap”