Moderatori: Dan Mateianu, Alin Galbenu, gor965
posibil sa fie mult namol, iar prezentarea asta cu porumb flotant sa fie mult mai vizibila si sa nu se ascunda in namol.....sau, fiind o prezentare noua pentru pestii de acolo, sa fi starnit curiozitatea ciortanilor....suspectu scrie:am pescuit in luna aprilie pe un lac din ploiesti, de fapt nu este un lac de crap sau de pescuit neaparat, este un lac de agrement, care este folosit de oameni pentru plimbare cu barcileatunci cand timpul permite si doar sambata duminca,Dar ca sa trec la subiect am mers a doua zi de paste, nu mai tin minte data, pentru ca am auzit ca primaria sau administratia parcului de acolo a populat balta cu ciortan , si am mers sa imi incerc norocul.
am dat la momeli normale, rame viermusi mamaliga, cu rezultat un singur ciortanel la patratica, probabil accidental, aveam cumparate de pe net 2 monturi pe fir d epar de la korda, cu carlige numarul 8, unul cu fir mono, unul cu textil, am incercat mai multe tipuri d eporumb la montura cu mono si nu am avut nici un rezulat.La cealalta montura cu fir textil , mam gandit s apun 2 boabe de silicon, metoda care tot de pe internet am vazut-o, si am avut surpriza ca in 2 ore sa prind 9 ciortani la acea montura, pe naditor am avut o mamaliga facuta din cereale.
Intrebarea mea este de ce a tras la acea momeala
posibil, fiind aprilie, langa insula apa mai mica, teoretic mai calda.....persevereaza, poate iti intra si unu de 20 de anisuspectu scrie:da, ciortani mici de 400 -500 de grame, e o balta salbatica unde nu umbla nimeni la apa sau sa scoata peste, doar ce print oamenii, care nu prea prind, are peste acolo de vreo 20-30 de ani, si da probabil c anu a dat nimeni niciodata la asa ceva acolo.. cert e ca aveam tragere la 10 minute..e un lac mic ce are in mijloc o insula .. si dadeam la baza insulei cu momeala, sa fi avut vreo importanta?