ca sa nu deschis alt topic intreb daca stiti ceva de lacul bistret dolj
Ma tot bate unul la cap ca sunt crapi peste 25 kg si cteno peste 30 kg vazuti de ei prinsi la plase primavara in stuf ...(braconieri) si vin niste pescari tocmai de la Timisoara si stau cate o saptamana si prind bucati mari .
aici te contrazic, daca braconierii au bracona strict pt consum, nu am fi ajuns unde am ajuns..
braconierii braconeaza pentru a vinde pestele
oricum, multi s-au jmecherit, nu mai vand crapii mari in alimentare, il vand posesorilor de balti care ofera mai multi bani pe ei. (si asta nu e un lucru rau dupa parerea mea)
Braconierul este prin definitie persoană care practică braconajul; om care vânează sau pescuiește fără permisiune sau om care vânează sau pescuiește fără voie, fără permis.
Nu mai confundati definitiile...deoarece si voi va duceti sa pescuiti o bucata mare si s-o mancati, dar nu va puteti denumi braconieri daca nu este specificat nimic in regulamentul baltii respective.
Si chiar daca ar fi specificat privind limita de kg si o depaseste cineva, tot nu poate fi numit braconier ci hot.
cam greu sa fie crapi asa de mari in lac , este o apa de munte unde metabolismu lor este mai incetinit, deci greu de dezvoltat si sa ajunga la asemenea greutati