Taxa este 60 lei/12 ore, se poate pescui cu 5-6 lansete, nu exista controale sau conditionari legate de cantitatea de peste retinut. Plantatul este permis, fara nicio taxa suplimentara. La fel, insotitorii pescarilor nu platesc niciun ban in plus.
Am petrecut 36 de ore pe aceasta frumoasa balta, alaturi de 2 colegi din echipa Senzor : George Slave si Florin Aranghel.
Dupa o sondare cu plumbul si markerul, am constatat ca pe malul opus apa are un prag destul de accentuat, iar substratul este destul de tare, indicat ptr toate tipurile de pescuit. Am folosit montura clasica cu naditor , iar la carlig am avut porumb flotant in combinatie cu porumb de la borcan tare (Senzor Planet) . Ca nada am folosit o combinatie de Amixuri (Ttx, Betaina si Cteno) impreuna cu Spd, Melasa si Mhlm. Nu am facut nadire extinsa, ci doar locala, cu naditorul si in unele cazuri cu saculeti solubili....
A doua noapte am conceput niste monturi speciale ptr novac cu o combinatie de pufuleti usturoi si tehnopufi la carlige. Cu aceste monturi am pescuit in jumatatea baltii, unde am observat o activitate intensa a novacilor noaptea.
In total am prins circa 100 kg de peste, dupa cum urmeaza : 10 novaci intre 2 si 4 kg, 4 cteni 2-5 kg si 22 bucati crap romanesc intre 2 si 5 kg. Din pacate nu am prins peste mare, dar balta are si exemplare intre 10 si 15 kg care se prind insa mai rar.
Recomand aceasta balta tuturor membrilor acestui forum care vor sa petreaca cateva zile linistite pe o balta linistita si cu peste !
Am uitat sa va spun, balta se numeste Valter Maracineanu . 3.... sau Iepuresti !