In atentia celor care vor sa prinda peste pe balti "cinstite

Unde pescuim? Partide de pescuit. Comentarii, concluzii si recomandari pentru baltile de crap.

Moderatori: Dan Mateianu, Alin Galbenu, gor965

Vladut Mateianu
CS SENZOR
Puncte: 0

In atentia celor care vor sa prinda peste pe balti "cinstite

Mesaj de Vladut Mateianu »

Balta de care va povestesc este la 35 km de Bucuresti, intr-un cadru natural deosebit. Bariera de stuf si salcii pe malul opus (situat la circa 80-120 metri), fauna specifica deltei, locuri de pescuit frumoase si cu umbra naturala (salcii).
Taxa este 60 lei/12 ore, se poate pescui cu 5-6 lansete, nu exista controale sau conditionari legate de cantitatea de peste retinut. Plantatul este permis, fara nicio taxa suplimentara. La fel, insotitorii pescarilor nu platesc niciun ban in plus.

Am petrecut 36 de ore pe aceasta frumoasa balta, alaturi de 2 colegi din echipa Senzor : George Slave si Florin Aranghel.
Dupa o sondare cu plumbul si markerul, am constatat ca pe malul opus apa are un prag destul de accentuat, iar substratul este destul de tare, indicat ptr toate tipurile de pescuit. Am folosit montura clasica cu naditor , iar la carlig am avut porumb flotant in combinatie cu porumb de la borcan tare (Senzor Planet) . Ca nada am folosit o combinatie de Amixuri (Ttx, Betaina si Cteno) impreuna cu Spd, Melasa si Mhlm. Nu am facut nadire extinsa, ci doar locala, cu naditorul si in unele cazuri cu saculeti solubili....

A doua noapte am conceput niste monturi speciale ptr novac cu o combinatie de pufuleti usturoi si tehnopufi la carlige. Cu aceste monturi am pescuit in jumatatea baltii, unde am observat o activitate intensa a novacilor noaptea.

In total am prins circa 100 kg de peste, dupa cum urmeaza : 10 novaci intre 2 si 4 kg, 4 cteni 2-5 kg si 22 bucati crap romanesc intre 2 si 5 kg. Din pacate nu am prins peste mare, dar balta are si exemplare intre 10 si 15 kg care se prind insa mai rar.

Recomand aceasta balta tuturor membrilor acestui forum care vor sa petreaca cateva zile linistite pe o balta linistita si cu peste !

Am uitat sa va spun, balta se numeste Valter Maracineanu . 3.... sau Iepuresti ! :wink:
Fişiere ataşate
valter-maracineanu-snz.jpg
valter-maracineanu-snz.jpg (185.92 KiB) Vizualizat de 4033 ori
senzor-valter-maracineanu.jpg
senzor-valter-maracineanu.jpg (148.57 KiB) Vizualizat de 4033 ori
pescuit-valter-maracineanu.jpg
pescuit-valter-maracineanu.jpg (158 KiB) Vizualizat de 4033 ori
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

ionut72
pescar de competitie

Re: In atentia celor care vor sa prinda peste pe balti "cins

Mesaj de ionut72 »

Taxa este 60 lei/12 ore, se poate pescui cu 5-6 lansete, nu exista controale sau conditionari legate de cantitatea de peste retinut.

Poate pentru unii acest regulament e exact ce cauta.

Pentru mine unul e exact ce trebuie ca sa ... nu calc niciodata p'acolo!
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

stoias

Mesaj de stoias »

ionut72 scrie:
Taxa este 60 lei/12 ore, se poate pescui cu 5-6 lansete, nu exista controale sau conditionari legate de cantitatea de peste retinut.

Poate pentru unii acest regulament e exact ce cauta.

Pentru mine unul e exact ce trebuie ca sa ... nu calc niciodata p'acolo!

BIG LIKE !!!!
SI NU MAI COMPLICA TOT CE E SIMPLU.....SEMNAT :TIMPUL

Vladut Mateianu
CS SENZOR

99% dintre pescari nu gandesc asa. De fapt lor le si sunt adresate aceste randuri... :wink:
CS SENZOR

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Vladut Mateianu scrie:99% dintre pescari nu gandesc asa. De fapt lor le si sunt adresate aceste randuri... :wink:
Ce sa zic Vladut, procedai si eu ca-n bancu' ala:

Anunt la mica publicitate: se cauta un barbat inalt, frumos, musculos, trasaturi regulate, ochi albastri, fotogenic, pentru reclama la un produs de infrumusetare. La un moment dat se prezinta unul vai steaua lui, pitic, pe la fo' 1,55m, 45 de kile, cocosat, scheletic, stramb, sasiu, urat cu draci.

- Bai nene, dumneata stii sa citesti?
- Da!
- Pai si n-ai vazut care sunt cerintele din anunt?
- Ba da, le-am vazut!
- Pai si atunci ce cauti aici?
- Am venit sa va spun ... sa nu contati pe mine! :D
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

In general pe baltile unde nu este control riguros la portbagaj pt pescari la finalul partidelor, te cam duci degeaba...
Prinzi cateva zile dupa ce se populeaza cu 1 tona de peste dupa care pauza..
Critic echilibrat

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Pe acesta balta nu exista restrictii legate de cantitatea de peste care poate fi retinuta.... si uite ca balta are destul peste... :wink:

Dar, cat am stat acolo am vazut si o gramada de pescari (probabil mai nepriceputi) care nu au prins niciun peste...
CS SENZOR

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Pentru amatorii de ciortaniada este bunicica... :wink:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

arhanghelu

Mesaj de arhanghelu »

Vladut Mateianu scrie:Balta de care va povestesc este la 35 km de Bucuresti, intr-un cadru natural deosebit. Bariera de stuf si salcii pe malul opus (situat la circa 80-120 metri), fauna specifica deltei, locuri de pescuit frumoase si cu umbra naturala (salcii).
Taxa este 60 lei/12 ore, se poate pescui cu 5-6 lansete, nu exista controale sau conditionari legate de cantitatea de peste retinut. Plantatul este permis, fara nicio taxa suplimentara. La fel, insotitorii pescarilor nu platesc niciun ban in plus.

Am petrecut 36 de ore pe aceasta frumoasa balta, alaturi de 2 colegi din echipa Senzor : George Slave si Florin Aranghel.
Dupa o sondare cu plumbul si markerul, am constatat ca pe malul opus apa are un prag destul de accentuat, iar substratul este destul de tare, indicat ptr toate tipurile de pescuit. Am folosit montura clasica cu naditor , iar la carlig am avut porumb flotant in combinatie cu porumb de la borcan tare (Senzor Planet) . Ca nada am folosit o combinatie de Amixuri (Ttx, Betaina si Cteno) impreuna cu Spd, Melasa si Mhlm. Nu am facut nadire extinsa, ci doar locala, cu naditorul si in unele cazuri cu saculeti solubili....

A doua noapte am conceput niste monturi speciale ptr novac cu o combinatie de pufuleti usturoi si tehnopufi la carlige
. Cu aceste monturi am pescuit in jumatatea baltii, unde am observat o activitate intensa a novacilor noaptea.

In total am prins circa 100 kg de peste, dupa cum urmeaza : 10 novaci intre 2 si 4 kg, 4 cteni 2-5 kg si 22 bucati crap romanesc intre 2 si 5 kg. Din pacate nu am prins peste mare, dar balta are si exemplare intre 10 si 15 kg care se prind insa mai rar.

Recomand aceasta balta tuturor membrilor acestui forum care vor sa petreaca cateva zile linistite pe o balta linistita si cu peste !

Am uitat sa va spun, balta se numeste Valter Maracineanu . 3.... sau Iepuresti ! :wink:
Ne poti arata si noua montura folosita cu porumb, pe mine ma intereseaza unde vine varnisul pe carlig, ce distanta aveau boabele fata de carlig si ce materiale ai folosit pentru a confectiona montura :?: :?: :?:

Ps: am fost de doua ori pe aceasta balta si am avut numai ratari.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Montura este standard, cu naditor de la Dan Mitranescu si forfac cu fir de par.(scurt, de maximum 5 cm). Carlig PB Jungle nr 6 si textil de la Katran(le gasesti la FFb sau la Claumar), porumb preparat borcan Senzor cu aroma de capsuna sau scopex + porumb flotant Senzor tot cu aceleasi arome.... Si obligatoriu opritor deasupra tijei naditorului , ptr autointepare ! :wink:
CS SENZOR

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Balti de Crap”