Dupa cum am afirmat si in postarea de ieri, Lacul Varlaam, nu este un carpodrom.
Este un lac cu o populatie normala de crap (acest lucru insemnand ca nu este suprapopulat, nu ca nu are peste suficient pentru a oferii satisfactii pescarilor), majoritari fiind crapii de peste 10 kg (aceasta afirmatie bazandu-se pe faptul ca din aproximativ 60 de crapi prinsi, cam 45 - 50 dintre ei, au cantarit peste 10 kg), si o sa dau cateva exemple concludente.
Tin sa precizez ca acesti pesti au fost prinsi de aproximativ 10 pescari in maxim 15 partide de pescuit ( pescari cu experienta, care de altfel au si povestit experienta pe Varlaam pe forumul unei reviste online depescuit la crap ).
Va pot relata direct experientele avute de mine pe acest lac.
Am facut trei partide pe Varlaaam, fiecare partida de 3 zile (joi -duminica), una in iulie pe canicula, a doua in octombrie, si ultima in noembrie.
In prima partida am prins 11 crapi, in urmatoarea parca 8 si in ultima niciunul.
Sa revenim la pestii prinsi :
- in jur de 10 crapi intre 6 - 10 kg (comuni)
- aproximativ 40 de crapi intre 11 - 15 kg (2 salonte reustul comuni)
- in jur de 10 crapi peste 15 kg (15,5 kg salonta, 16 kg, 17 kg, 17,5 kg, 18 kg, 2 comuni de 18,5 kg, 19 kg, 20,5 kg, si recordul lacului comun 22,6 kg).
- nu a fost prins nici un crap mai mic de 6 kg
Tin sa precizez ca 90% din aceti pesti sunt fotografiati si filmati, si pot fi vazuti in diverse stiri, articole, filme pe internet, si intr-o serie de 9 filme pe PV TV.
Un singur lucru mai vreau sa precizez. De cand sunt prezent in acest fenomen, aproximativ 8 ani, ( pescuiesc de placere dupa peste mare, dar am participat si in competitii, campionate nationale, etc. ) nu stiu nici o balta noua aparuta in peisajul crapist, care sa aduca atatea dovezi concludente, (partide de test, poze, filme cu pestii prinsi) inainte de a fi deschisa !!!
Majoritatea anunta la deschidere ca balta a fost populata cu n tone, si cateva capturi fara poze si alte dovezi ???
Pescarii pot........................... si vor vedea ca acele povesti frumoase, care dealtfel nu pot fi scrise de oricine, contin si fotografii si filme cu pestii de mai sus, care spun tot !!!
Discutiile inutile au plecat aici (mai trebuie dat o data si pe acolo cu buretele)-> http://www.crapmania.ro/forum/discutii- ... 6-150.html
As dori ca in acest topic sa se posteze doar la subiect (intrebari si raspunsuri legate strict de balta, de pescuitul in sine, nu de persoane sau firme). Multumesc ptr. intelegere !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Iata opinia unuia dintre cei mai informati ingineri piscioli din Romania Albu Florin, fostul administrator de la Horgesti, in legatura cu numarul posibil de crapi mari de la Varlaam:
Am fost la Varlaam in luna iunie a anului trecut, unde am stat de vorba cu patronul societatii ce administreaza iazul de pescuit, asa ca vorbesc in cunostinta de cauza.
Nu mai retin exact cantitatea de crap cu care a fost populat iazul, dar stiu ca acel peste a fost furajat an de an.
A avut la discretie atat hrana naturala cat si hrana artificiala.
Pentru a avea o rata de crestere spectaculoasa pestele trebuie sa aiba o densitate cat mai rara, apa de calitate, temperatura 18-28 de grade,oxigen si hrana din belsug.
La Varlaam se pare ca le-a avut pe toate.Chiar daca a fost populat destul de des la inceput, el s-a rarit pe parcurs din cauze naturale in primul rand, posibil si umane.
Pot sa-mi imaginez ritmul de crestere incepand cu 8 ani in urma:
Sa-l notam cu C1 (crap de un an la populare)
C1: 50 de grame
C2: 500 gr.
C3: 3,5-4 kg.
C4: 6-7 kg
C5: 9-10 kg
C6: 12-14 kg
C7: 14-16 kg
C8: 16-18 kg
Unele exemplare au luat avant si s-au dus in peste 20 de kg si altele au avut un ritm de crestere mai incet.
Presupunand prin absurd ca rata de supravetuire dupa atatia ani este de sub 0,3 % din numarul exemplarelor introduse atunci, lacul are suficiente exemplare care sa satisfaca gusturile oricarui pescar doritor de trofee.
Ex: Daca s-a populat cu 2 tone de crap de 50 de grame ,asta inseamna 40.000 de bucati.
Dupa 8 ani: 40.000 x 0,3% =120 de bucati peste 15 kg.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!
Da, sezonul la Varlaam a inceput pe 01.04.2014. Pana acum s-au prins (cu o singura exceptie) doar crapi peste 10 kg. Capturile cele mai mari fiind, deocamdata, 14,7kg, 16,7kg si 18,4kg.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!
Va multumesc pt raspuns , mai asteptam si alte pareri daca mai sunt.
Si daca se poate sa ne spuneti la ce raspunde mai bine balta , boiles, porumb? ce arome?
Eu abea astept sa ajung la o partida acolo!
Si eu doresc sa ajung pe balta in primavara asta ... la o partida de minim 48 de ore cu baietii din Galati.
O sa sun sa cer niste informatii sa venim pregatiti, dar daca nu este un secret puteti comunica si aici.
Multumesc
pestii mari au fost prinsi in proprtie de 99% la boiles, semintele sunt bune pentru nadit .....
astazi in jurul orei 18 (la 4-5 ore dupa inceperea partidei)a iesit si un 25kg, comun superb fara nici un solz lipsa, banuiesc ca pozele vor aparea zilele astea....